Ανατροπή και… κύπελλο ΕΠΣ Θράκης για το Κόσμιο

 

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που παρακολούθησαν πάνω από 500 άτομα στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής, ο ΠΑΟ Κοσμίου κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων, νίκησε στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης και κατέκτησε το τρόπαιο.

Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάστηκε να γίνουν πράγματα και θαύματα και να φτάσουμε στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης. Τότε ο Κωνσταντινίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των τυπικά γηπεδούχων Αγίων Θεοδώρων και ξέσπασε σε έξαλλους πανηγυρισμούς μαζί με τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους. Το τέρμα αυτό έμελε να διαμορφώσει σε 1-2 το τελικό αποτέλεσμα και να χαρίσει το κύπελλο στο Κόσμιο, που πέρα από τρόπαιο, αποτελεί και τονωτική ένεση ενόψει του πραγματικού τελικού για τους παίκτες του Σάββα Αϊβάζη, που δεν είναι άλλος από το ματς της Κυριακής με τον Οδυσσέα Αναγέννησης που θα κρίνει την άνοδο στην Γ’ Εθνική ή την πτώση στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. 

Το αποτέλεσμα του αγώνα κρίνεται δίκαιο. Επρόκειτο για ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς χάρη στο έυστοχο χτύπημα πέναλτι του Ταβασίδη μόλις στο 12ο λεπτό, που έφερε στο σκορ μπροστά τους Αγίους Θεοδώρους. Το γκολ αυτό ανέτρεψε τις ισσοροπίες και έδωσε άλλη σημασία στο παιχνίδι, αφού το θεωρητικό φαβορί βρέθηκε πίσω στο σκορ, αναγκάστηκε να τρέξει, να πιέσει αλλά και να αφήνει ενίοτε εκτεθειμένη την άμυνα, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για να παίζεται η μπάλα πάνω-κάτω. Οι παίκτες του Σάββα Αϊβάζη είχαν δύο δοκάρια και αρκετές ακόμα ευκαιρίες, ωστόσο μέχρι την συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα, ήταν ο Σπάρτακος που διατηρούσε το προβάδισμα.

Στο σημείο εκείνο ο νεοεισελθόν Καμπιώτης αρχικά έχασε μια μεγάλη ευκαιρία και στο 65′ έβαλε το γκολ της ισοφάρισης, αναδεικνυόμενος στον ορισμό της χρυσής αλλαγής. Με ανεβασμένη ψυχολογία το Κόσμιο συνέχισε να πιέζει χωρίς να απειλείται ιδιαίτερα. Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο τελικός θα πήγαινε μετά από χρόνια στην παράταση, ήρθε τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε ο  Κωνσταντινίδης να διαμορφώσει με ωραίο σουτ το τελικό 1-2. Συγκινήσεις υπήρχαν όμως και στην συνέχεια, αφού στις καθυστερήσεις ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων ζήτησε πέναλτι ανατροπή του Πασχάλη μέσα στην περιοχή, ωστόσο είχε διαφορετική γνώμη ο διαιτητής.

Το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Κουμπαράκης, που είχε σαν βοηθούς τους Χαρίτση και Χούσκογλου, βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟ Κοσμίου να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης στην ιστορία του συλλόγου. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Μάνος Γαβριηλίδης, ενώ παράλληλα έγινε η απονομή και στην ομάδα παίδων του Πανθρακικού που νωρίτερα κατέκτησε τον τίτλο στο παιδικό πρωτάθλημα, νικώντας στον τελικό με 4-0 την ακαδημία του Παναθηναϊκού στην Κομοτηνή.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ (Σάκης Σκουλής): Καλαϊτζίδης, Κωστελάτος (Γκόγκος), Γιαπουντζίδης, Παπαηλίας, Χαλβατζής, Αλεξίου, Αχμέτ (Πασχάλης), Χουσειν, Κατράνας, Σπαντιδέας, Ταβασίδης, Παρασκευόπουλος.

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Σάββας Αϊβάζης): Χρανιώτης, Βαλσάμης (46′ Καμπιώτης), Κωνσταντινίδης (90′ Γερούλης), Κουφιώτης, Πατσαλής,Τρίχας, Μορφακίδης (46′ Λιάρος), Γεμενετζής, Λυκούδης, Πεχλιβανίδης.

Θυμηθείτε τη live μετάδοση του αγώνα από το thrakisports με ένα κλικ ΕΔΩ.

Το πρωί της Πέμπτης θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον μεγάλο τελικό της ΕΠΣ Θράκης…