Οι “οργανωτές” του ΓΑΣ Κομοτηνή εξομολογούνται…

Προέρχονται από τις ακαδημίες του Συλλόγου και πλέον είναι οι άνθρωποι που οργανώνουν το παιχνίδι του ανδρικού τμήματος. Ο λόγος για τον Λεωνίδα Διαμαντίδη και τον Σαδήκ Χατζημεμέτογλου

που φέτος σηκώνουν το βάρος του οργανωτικού κομματιού στο παιχνίδι του ΓΑΣ.  Οι δύο αθλητές της ομάδας μίλησαν στο paratiritis-sports για όλα τα θέματα γύρω από τον ιστορικό σύλλογο της Κομοτηνής.

 

Πώς κρίνετε την πορεία του ΓΑΣ στο φετινό πρωτάθλημα και ποια προβλήματα έχετε αντιμετωπίσει;

Λ.Δ: «Σίγουρα η φετινή χρονιά είναι ιδιάζουσα. Για μένα είναι πολύ ευχάριστο που επέστρεψα στην ομάδα στην οποία έκανα τα πρώτα μου μπασκετικά βήματα. Μετά από εκεί προβλήματα υπήρχαν και υπάρχουν αλλά αυτό που μας έδεσε και μας κράτησε ήταν οι σχέσεις μας μεταξύ μας. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, ωστόσο το όπλο μας φέτος ήταν το καλό κλίμα στα αποδυτήρια και έξω από αυτά. Δεν υπήρχαν κόντρες και αυτό μας ένωσε σε δύσκολες στιγμές. Παρόλα αυτά προβλήματα σημαντικά ήταν αυτά που συνδέονται με την βροχόπτωση, καθώς έσταζε η οροφή του κλειστού και δεν μας επέτρεπε να κάνουμε σωστές προπονήσεις σε συνδυασμό με την έλλειψη θέρμανσης. Επίσης με στενοχώρησε και η αδιαφορία του κόσμου και το γεγονός πως παίζαμε σε άδειες κερκίδες. Σε γενικές γραμμές τη χρονιά τη θεωρώ αξιοπρεπή».

Σ.Χ: «Η αλήθεια είναι πως και στην περίπτωση του ΓΑΣ ισχύει το ¨κάθε πέρυσι και καλύτερα¨. Προσωπικά για μένα βέβαια η περσινή χρονιά ήταν η χειρότερη, καθώς εξαιτίας του τραυματισμού δεν αγωνίστηκα και φέτος παιχνίδι με το παιχνίδι αρχίζω και πιστεύω περισσότερο στις δυνατότητες μου. Σίγουρα βάσει του υλικού που είχαμε θα μπορούσαμε να ήμασταν ψηλότερα, αλλά με δεδομένο πως δεν υπάρχει καμία στήριξη σχεδόν από πουθενά, θεωρώ πως η χρονιά είναι αξιοπρεπής».

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή μέσα στη σεζόν;

Λ.Δ: «Προσωπικά η ήττα από την Αγία Βαρβάρα με στενοχώρησε περισσότερο, γιατί σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα αν είχαμε κερδίσει θα ήμασταν πρώτοι και ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα στη συνέχεια. Χάσαμε πολλά παιχνίδια στις λεπτομέρειες, όπως με Πευκοχώρι και Μακεδονικό, κάναμε αχρείαστες ήττες εντός έδρας όπως με Μακαμπή και Τιτάνες, αλλά εκείνο το παιχνίδι με πίκρανε περισσότερο».

Σ.Χ:  «Η ήττα από τους Τιτάνες Δράμας εντός έδρας ήταν πολύ άσχημη, μαζί με την κακή εμφάνιση που πραγματοποιήσαμε. Παρόλα αυτά θεωρώ μετά την εμπειρία που είχα με τον περσινό τραυματισμό, πως το χειρότερο από όλα είναι ένας τραυματισμός. Εφόσον έχουμε υγεία, μπορούμε όλα να τα καλύψουμε. Και θεωρώ πως με την νίκη απέναντι σε Μαντουλίδη και Σκοπό(εκτός έδρας) καλύψαμε αυτήν την γκέλα».

Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα και πώς κρίνετε την βοήθεια του κόσμου;

Λ.Δ.: «Το κλίμα όπως προείπα είναι τέλειο. Τα παιδιά είναι όλοι εξαιρετικοί χαρακτήρες και αυτό είναι που μας κράτησε σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Μετά από εκεί, σίγουρα θα ήθελα πολύ περισσότερο κόσμο, καθώς έζησα στις χρυσές εποχές της Α2. Παρόλα αυτά καταλαβαίνω πως και ο κόσμος θέλει νίκες και εμείς δεν μπορέσαμε να του προσφέρουμε πολλές επιτυχίες. Παρόλα αυτά είναι χρέος των Κομοτηναίων να στηρίξουν το σύλλογο και γενικότερα το μπάσκετ σε αυτή τη δύσκολη καμπή».

Σ.Χ : «Με τα παιδιά είμαστε όλοι φίλοι και περνάμε ωραίες στιγμές. Αυτό μας κρατάει και συνεχίζουμε με όρεξη και διάθεση στις προπονήσεις. Γενικότερα όλα τα χρόνια το δυνατό σημείο του ΓΑΣ είναι το καλό κλίμα. Όσο για τη στήριξη του κόσμου, δυστυχώς είναι μηδαμινή, καθώς δεν έρχονται στο κλειστό και δυστυχώς σε κάποια παιχνίδια πραγματικά νιώθω σαν να παίζουμε εκτός έδρας».

Απομένουν ακόμα 6 αγωνιστικές, τι στόχο έχει η ομάδα μέχρι τέλους;

Λ.Δ. : «Σίγουρα πάντα στόχος είναι να νικάς. Αν εξαιρέσουμε βέβαια το παιχνίδι με τον Μαρμαρά, μετά από εκεί οι 5 αντίπαλοι είναι πολύ δυνατοί. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα και μετά από εκεί αυτό που με ανησυχεί είναι η επόμενη ημέρα. Εύχομαι πως οι συνθήκες την επόμενη σεζόν να είναι πολύ καλύτερες από τη φετινή σε όλους τους τομείς».

Σ.Χ: «Πάντα στόχος είναι η νίκη. Εμείς θα κοιτάξουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα μέχρι τέλους και μετά από εκεί βλέπουμε. Το σημαντικό είναι ότι μπαίνουν στο κλίμα της ομάδας και οι νεότεροι που αγωνίστηκαν φέτος και με το εφηβικό, δείχνοντας πως η ομάδα έχει συνέχεια. Ελπίζω πως τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα την νέα σεζόν».

Μία πιο γενική ερώτηση, ποιες είναι οι ευθύνες ενός play maker σε μία ομάδα;

Λ.Δ: «Στο μπάσκετ συνηθίζουμε να λέμε πως ο play maker είναι ο προπονητής μέσα στο παρκέ. Και αυτό είναι κάτι που ισχύει γιατί πολλές φορές επιλέγουμε το σύστημα που θα παίξουμε χωρίς να μας πει ο coach ή παίρνουμε πρωτοβουλίες που κρίνουν μία φάση και κατ επέκταση την αναμέτρηση. Παρόλα αυτά είναι μία ενδιαφέρουσα θέση και πρέπει να έχεις πίστη στις δυνάμεις σου για την υποστηρίξεις».

Σ.Χ «H θέση του play maker είναι μία πολύ σημαντική θέση, στην οποία εάν κάποιος είναι ευθυνόφοβος, πολύ απλά δεν μπορεί να παίξει εκεί. Θέλει ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και να μπορείς να αξιοποιείς κάθε δυνατότητα του συμπαίχτη σου. Είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα και έχω συνεργαστεί με πολύ μεγάλους παίχτες και φυσικά έχω κερδίσει πολλά δίπλα τους».