Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του θριάμβου του Εθνικού

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει στήσει μια μικρή… αυτοκρατορία σε επίπεδο Εφήβων, κάτι που ικανοποιεί τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Ανδρεάδη.
«Ο τρίτος συνεχόμενος τίτλος σε επίπεδο εφήβων, είναι πολύ σημαντική υπόθεση για το βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης και μια μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον του αθλήματος στην περιοχή. Είναι πολύ σημαντικό το ότι κατακτήσαμε αυτό τον τίτλο μπροστά στον κόσμο μας, σ’ αυτή την τελευταία παρουσία του Ραφαήλ και του Ανέστη με την εφηβική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός, εμείς όμως είχαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση, ήμασταν ψύχραιμοι κι έτσι καταφέραμε να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και να φτάσουμε στη νίκη».

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης ως αρχηγός του Εθνικού σήκωσε την τελευταία του κούπα ως έφηβος και παραδέχθηκε ότι «είναι μια συγκινητική στιγμή, αφού πλέον και με τη βούλα εγώ κι ο Ανέστης περνάμε στους άνδρες. Θα κρατήσουμε όμως τις φοβερές στιγμές που έχουμε ζήσει αφού κάθε χρόνο κατακτούσαμε κι έναν Πανελλήνιο τίτλο. Κι αυτές οι επιτυχίες ήρθαν χάρις στους συμπαίκτες μας που ήμασταν μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα έγινε ειδικά στα δύο πρώτα σετ ένα πολύ δυνατό ματς, αλλά μέτρησε η αποτελεσματικότητα μας και το ότι κάναμε λιγότερα λάθη στα κρίσιμα σημεία».

 
Από την πλευρά του, ο προπονητής των Εφήβων του Παναθηναϊκού, Παύλος Τζήμας,αν και απογοητευμένος από την απώλεια του τροπαίου παραδέχθηκε ότι η Εθνικός Αλεξανδρούπολης δίκαια αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος: «Ήταν δίκαιη η νίκη του Εθνικού, αφού είναι μια πολύ καλή και πλήρης ομάδας. Εμείς είμαστε ικανοποιημένο που φτάσαμε ως τον τελικό, αλλά θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του αγώνα αν ο Πρωτοψάλτης ήταν πιο αποτελεσματικός στα κρίσιμα σημεία. Το ότι δύο σετ κρίθηκαν στον πόντο λέει πολλά για την προσπάθεια μας κι αν παίρναμε ένα από αυτά θα είχε διαμορφωθεί μια διαφορετική κατάσταση. Συγχαρητήρια στα παιδιά».
 
Την απονομή του Κυπέλλου έκανε το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου που κατάγεται από την Ορεστιάδα, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για το επίπεδο της διοργάνωσης. «Για μια ακόμη φορά η Ελληνική περιφέρεια έστειλε το δικό της μήνυμα Η Αλεξανδρούπολη δικαίωσε στο έπακρο την επιλογή της ΕΟΠΕ να της αναθέσει τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων, αλλά και την συνειδητή επιλογή της νυν διοίκησης να διοργανώνονται τέτοιοι αγώνες στην περιφέρεια».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Γιάννης Τζίμας τόνισε: «Η χαρά όλων μας είναι μεγάλη, αφού υλοποιήσαμε το όνειρο και πετύχαμε το στόχο που είχαμε από την αρχή της χρονιάς. Δείχνουμε ότι ο Εθνικός έχει παρών αλλά και μέλλον κι έτσι θα συνεχίσουμε, ενώ η Αλεξανδρούπολη έδειξε ότι μπορεί να διοργανώσει με επιτυχία μεγάλους αγώνες, δικαιώνοντας έτσι την επιλογή της Ομοσπονδίας».