Ο «χρυσός» Εθνικός στην ανάγκη της «φτωχής» ΓΕΑ

Η φωτογραφία είναι από τους ημιτελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στο Βόλεϊ και εικονίζει τον προπονητή της ΓΕΑ Ιπποκράτη Δήμτσα δίπλα σε ένα… λάπτοπ.

Δεν είναι ένας τυχαίος υπολογιστής. Είναι αυτός από τον οποίο «βγήκαν» ζωντανά και μεταδόθηκαν σε livestreamingσε όλη την Ελλάδα οι αγώνες Παναθηναϊκού – Ηρακλή και Εθνικός – Ολυμπιακός. Από αυτόν θα βγει και ο τελικός Εθνικού – Παναθηναϊκού.

 

 

Η ΕΟΠΕ είχε διευκρινίσει όταν ανέθεσε την διοργάνωση του φάιναλ φορ στην Αλεξανδρούπολη ότι ήθελε το γηπεδούχο σωματείο να παράσχει ορισμένες διευκολύνσεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν και το συνεργείο για την τηλεοπτική διαδικτυακή μετάδοση, όπως είχε γίνει ένα χρόνο πριν στο κλειστό της Αργυρούπολης. Και αφού τα ζήτησε αυτά, έκανε την… πάπια, αφού δεν έστειλε άτομα από την Αθήνα να βοηθήσουν οργανωτικά με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε αυτόν τον τομέα και τα όποια (πολλά προβλήματα) να προσπαθούν να λυθούν από την Αθήνα.

 

Ωστόσο, λεφτά για τον «χρυσοφόρο» Εθνικό Αλεξανδρούπολης δεν υπάρχουν. Έτσι, την λύση αναγκάστηκε να δώσει ο προπονητής της «φτωχής πλην τίμιας» ΓΕ Αλεξανδρούπολης Ιπποκράτης Δήμτσας, της ομάδας που οι παράγοντές της παινεύονται για το γεγονός ότι έχουν αντιταχθεί στις προτάσεις των «Χρυσωρυχείων Θράκης» να αναλάβουν την χορηγία τους, όπως έχει συμβεί κατά κόρον με τον Εθνικό.

 

Ο προπονητής της ΓΕΑ επιστράτευσε τον προσωπικό του φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και τον τοποθέτησε στο κατάλληλο σημείο ώστε να μπορεί η ομάδα της DailyMotion(και μέσω αυτής το επίσημο siteτης ΕΟΠΕ, το volleynewsαλλά και εμείς ως thrakisports) να μεταδώσει εικόνα σε όλη την Ελλάδα. Μετέδωσε και ήχο, αλλά φυσικό, αφού δεν υπήρχαν πολυτέλειες για δημοσιογράφο που θα κάνει την περιγραφή, όπως έναν χρόνο πριν.

 

Απίστευτο ε; Να πέφτει ο «πλούσιος» Εθνικός στην ανάγκη της «φτωχής» ΓΕΑ; Αλλά αυτά λίγη σημασία έχουν αυτήν την ώρα. Αυτό που έχει αξία είναι ότι σε τέτοιες στιγμές όλος ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης είναι ενωμένος, προσπαθώντας να παρουσιάσει στους προσκεκλημένους του το καλύτερο δυνατό πρόσωπο, έστω και με τα λίγα μέσα που διαθέτει, αφημένος στην τύχη του από τους αθηναίους παράγοντες. Άλλωστε και προσωπικά ο Ιπποκράτης Δήμτσας βοηθάει το τεχνικό επιτελείο του Εθνικού σε όλους τους αγώνες, κρατώντας στατιστικά στοιχεία, οπότε λογικό και αναμενόμενο ήταν να παράσχει την λύση και στην προσπάθεια να βγουν οι αγώνες σε livestreaming