Η κριτική των παικτών της Skoda Ξάνθη

Οι εκατό φίλαθλοι που έσπευσαν στο ΔΑΚ Κομοτηνής ξεχώρισαν πραγματικά με την συμπεριφορά τους. Αλλά πέραν αυτών, παίκτες κλειδιά αναδείχθηκαν ο Δημήτρης Γούτας (όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε) αλλά και ο Γιούρι Λοντίγκιν, που έδειξε τον λόγο που κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα. Ας δούμε όμως την γενική εικόνα των παικτών της Ξάνθης:

ΛΟΝΤΙΚΓΙΝ: Απλά απολαυστικός… Το παλικάρι κάνει φοβερό πρωτάθλημα και δικαιολογημένα ήρθε η κλήση του στην Εθνική. Και χθες ο «Άγιος Γιούρι» έκανε τουλάχιστον τρεις σωτήριες επεμβάσεις, νομίζω πως είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουν στα γραφεία της ΠΑΕ φαξ ομάδων για να στείλουν σκάουτερ να τον… «θαυμάσουν» από κοντά.

ΚΟΜΕΣΙΔΗΣ: Ξεκίνησε νωθρά αλλά μόλις βρήκε τα πατήματα του δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, ενώ η καλύτερη φάση της Ξάνθης με τον Σολτάνι προήλθε από δική του σέντρα.

ΠΑΪΤΟ ΜΟΥΚΟΥΑΝΑ: Εξαιρετική εμφάνιση του Πάιτο που έσβησε τον Τζάνη, αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα, έλειψαν τα ανεβάσματα του που ευτυχώς δεν χρειάστηκαν.

ΒΑΛΛΑΣ: Αρχηγός με τα όλα του, εξαιρετικός ο αρχηγός της Ξάνθης που ήταν πανταχού παρών δίνοντας αρκετές φορές την λύση στην άμυνα. Αν συνυπολογίσει κανείς πως έπαιξε με μια προπόνηση δείχνει την πολύ μεγάλη του κλάση.

ΓΟΥΤΑΣ: Αποδεικνύει κάθε φορά ότι η Ξάνθη βρήκε στοπερ που μπορεί… να αφήσει εποχή. Ο θασίτης αμυντικός της Ξάνθης πέρα από το γκολ με το οποίο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα ήταν εκπληκτικός σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

ΦΛΙΣΚΑΣ: Πάρα πολύ καλή η εμφάνιση του Καρδιτσιώτη μέσου της Ξάνθης που «έτρωγε σίδερα», καταλυτική η παρουσία του στον ανασταλτικό τομέα.

ΣΕΡΖ ΝΤΙΕ: Απλά ο άνθρωπος είναι από άλλο πλανήτη. Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ντιέ ήταν ο «εγκέφαλος» ενώ με την γκολάρα του σφράγισε την νίκη της ομάδας.

ΜΑΡΙΝ: Η αλήθεια είναι πως σε σχέση με άλλα παιχνίδια ο Γάλλος ήταν κατώτερος. Πάντως και μόνο η παρουσία του περιόρισε τον Ντιόγκο στο να είναι συνεχώς πάνω του αποδυναμώνοντας την αριστερή πλευρά του Πανθρακικού.

ΜΑΡΣΕΛΙΝΙΟ: Σίγουρα μπορεί και καλύτερα, αρκετά θετικός στα 64’ λεπτά που έπαιξε.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Έφτιαξε το πρώτο γκολ, δημιούργησε πολλές δυσκολίες στην άμυνα του Πανθρακικού με της κάθετες του, αλλά και με της ενέργειές του, πρώτος στα κερδισμένα φάουλ με πολύ δουλειά στο κέντρο.

ΣΟΛΤΑΝΙ: Μαχητικός, μέσα στης φάσεις αλλά του λείπει το γκολ, έχασε τρομερή φάση στο πρώτο μέρος που ευτυχώς για την ομάδα του δεν κόστισε. Έχει μεγαλύτερες δυνατότητες και ελπίζουμε στης επόμενες αγωνιστικές να βρει τον ρυθμό του.

 

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΣΜΙΘ: Μπήκε στο 64’ με την ομάδα να έχει κατεβάσει ταχύτητα, πήγε να φτιάξει μια- δυό φάσεις για την Ξάνθη δίχως αποτέλεσμα.

ΠΛΑΤΕΛΛΑΣ: Μπήκε στο 83’, με το παιχνίδι στα τελειώματα δεν είχε και πολλά να κάνει.

ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ: Μπήκε στης καθυστερήσεις οπότε δεν μπορεί να κριθεί.

Πηγή: XanthiSports.gr