Όλο το τρίτο ημίχρονο του «Ελ Θράκικο»

Αρκετές δηλώσεις έγιναν από τους πρωταγωνιστές του ντέρμπι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα Πανθρακικού – SkodaΞάνθης. Από την πλευρά της Ξάνθης μίλησαν οι Γιούρι Λοντίγκιν, Πέτρος Μάνταλος και Δήμος Μπαξεβανίδης ενώ από πλευράς Πανθρακικού μίλησαν οι Μουνάφο, Μίνγκας και Σκλιοπίδης. 

 

Ο Πέτρος Μάνταλος σχολίασε τι θα μπορούσε να γίνει αν η Skoda ήταν πιο προσεκτική εκτός έδρας. Ο κομοτηναίος επιθετικός των φιλοξενούμενων και νικητών στο ντέρμπι της Θράκης τόνισε: «Νομίζω πώς πρόκειται για μεγάλο βήμα στην εξέλιξη της πορείας μας στο πρωτάθλημα. Εξασφαλίζουμε την παραμονή, που ήταν ο πρώτος στόχος μας, και από εδώ και πέρα θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Σήμερα αγωνιστήκαμε έξυπνα στο γήπεδο, παίξαμε πειθαρχημένα και παράλληλα ήμασταν αποτελεσματικοί. Συνδυάζοντας όλα αυτά πήραμε μία σημαντική νίκη. Στα εκτός έδρας παιχνίδια παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Πήραμε βαθμούς σε δύσκολες έδρες και χάσαμε αντίστοιχα, εντός έδρας, πόντους με ομάδες στα μέτρα μας. Θα μπορούσαμε ν΄ αξιοποιήσουμε καλύτερα τα παιχνίδια εκτός έδρας. Μένει να είμαστε το ίδιο καλοί. Τώρα για τη συνέχεια, μαθηματικά ελπίζουμε και στην είσοδο στα πλέι οφ αν και στόχος μας ήταν η παραμονή. Τώρα στις τελευταίες αγωνιστικές, ότι είναι να έρθει είναι ευπρόσδεκτο. Εύχομαι στον Πανθρακικό να πετύχει τους στόχους του».

Από την πλευρά του, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν είπε: «Πήραμε ένα σημαντικό τρίποντο σε μία δύσκολη έδρα. Μπήκαμε σοβαροί και πειθαρχημένοι και αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν. Αν είχαμε λιγότερες απώλειες στην έδρας μας σίγουρα θα είχαμε υψηλότερες βλέψεις. Αναφορικά με την επίδοση μου, είμαι χαρούμενος τόσο για την συμβολή μου στη σημερινή νίκη της ομάδας, τόσο και για την κλήση μου από την Εθνική ομάδα και τον ομοσπονδιακό προπονητή Φερνάντο Σάντος».

Δηλώσεις έκανε και ο αμυντικός της Ξάνθης Δήμος Μπαξεβανίδης που ρωτήθηκε και σχολίασε περισσότερο την κόντρα ανάμεσα στην ομάδα του και τον Πανθρακικό: «Τα παλιά χρόνια υπήρχε πολεμικό κλίμα. Μετά οι ομάδες χάθηκαν για λίγο και τώρα, τα τελευταία χρόνια, συναντώνται ξανά. Ευτυχώς κερδίσαμε! Με τους αντίπαλους παίκτες όταν βρεθούμε έξω είμαστε φίλοι, μέσα στο γήπεδο, όμως, είμαστε επαγγελματίες. Παίζουμε για τις ομάδες μας εννοείται. Αγωνιστικά από εδώ και πέρα μας μένει να μαζέψουμε όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς γίνεται. Έχουμε ξεφύγει από τον υποβιβασμό, μένει να κοιτάξουμε πιο ψηλά. Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας, που αρχίσαμε να κερδίζουμε εκτός έδρας».

Στις αγωνιστικές αδυναμίες του Πανθρακικού στάθηκε ο παίκτης της ομάδας της Κομοτηνής Χουάν Μουνάφο. Ιδίως στάθηκε και στο άγχος, ως αρνητικό παράγοντα που η ομάδα του δεν παίρνει αποτελέσματα τις τελευταίες αγωνιστικές: «Στην αρχή δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Ενώ κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, χάσαμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε και μετά μείναμε πίσω στο σκορ. Μετά μας κυρίευσε το άγχος. Τέσσερις αγώνες τώρα δεν πάμε καλά. Στα προηγούμενα παιχνίδια είμαστε καλύτεροι, με την Ξάνθη δεν είχαμε τόσο καθαρό μυαλό. Τρώμε γκολ, γενικά, από στημένες φάσεις και δεν σκοράρουμε ενώ κάνουμε ευκαιρίες. Φταίει που δεν πατήσαμε περιοχή αντιπάλου στην προκειμένη περίπτωση. Θέλαμε το παιχνίδι. Από εδώ και πέρα πρέπει να φερθούμε σαν οικογένεια. Έχουμε τέσσερις τελικούς κι επιβάλλεται να βρούμε τους ρυθμούς που πρέπει».

Δηλώσεις έκανε και ο Δημήτρης Σκλιοπίδης, παίκτης της ομάδας της Κομοτηνής: «Χάσαμε ένα κομβικό παιχνίδι αν και είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε τους βαθμούς. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται έχουμε τέσσερις τελικούς από εδώ και πέρα. Παίζει ρόλο και η τύχη που δεν κερδίζουμε, αλλά και που δεν σκοράρουμε. Χάνουμε ευκαιρίες και πιστεύω πώς μπορεί και πρέπει ν΄ αλλάξει αυτό. Να είμαστε πιο εύστοχοι. Υπάρχει άγχος. Αυτό πρέπει να διαχειριστούμε και να κοιτάξουμε να έχουμε καλή ψυχολογία. Δεν έχει τελειώσει τίποτε».

Τέλος, ο Χρήστος Μίνγκας σχολίασε από την πλευρά του: «Είχαμε θέληση και μπήκαμε παθιασμένα στο γήπεδο. Είχαμε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούμε στο 36΄ με τον Κοντογουλίδη και δεχθήκαμε δύο τέρματα σε σημεία που ήταν καταλυτικά. Εμείς δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε παρά να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να πάρουμε τα παιχνίδια που έμειναν. Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και είμαστε υποχρεωμένοι να τα πάρουμε. Σίγουρα είναι και το κύπελλο στη μέση αλλά στην παρούσα χρονική στιγμή προτεραιότητα μας είναι η παραμονή».