Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το «Ελ Θράκικο»

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το μεγάλο τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον Πανθρακικό και την SkodaΞάνθη (18/3, 7.30μμ σε ζωντανή μετάδοση από το Novasports 1 και live ενημέρωση από το thrakisports), που έχει εξαιρετικό βαθμολογικό ενδιαφέρον και θα διεξαχθεί ενώπιον φιλάθλων και των δύο ομάδων.

 

Αυτός που αναμφισβήτητα καίγεται για τους βαθμούς είναι ο Πανθρακικός, δεδομένου ότι βρίσκεται μόλις έναν πόντο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και θέλει τους τρεις βαθμούς για να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από τον προτελευταίο της βαθμολογίας Άρη, τον οποίο πηγαίνει να αντιμετωπίσει στην Θεσσαλονίκη την επόμενη αγωνιστική. Ωστόσο και για την Ξάνθη το ματς δεν είναι αδιάφορο, αν θέλει να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες για τα πλέι οφ και την Ευρώπη, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ αλλά και δεδομένων των προβλημάτων που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν κάποιες από τις ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη πεντάδα με τις αδειοδοτήσεις τους.

 

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, καθώς ο Πανθρακικός αποφάσισε να επιτρέψει την είσοδο στο ΔΑΚ Κομοτηνής οπαδών της Ξάνθης, κάτι που δεν είχε συμβεί στο παρελθόν. Η Ξάνθη από την πλευρά της δεν έλαβε εισιτήρια ως ομάδας, ωστόσο αρκετοί φίλαθλοί της αναμένεται να ταξιδέψουν μεμονωμένα στην Κομοτηνή για τον αγώνα, που παραδοσιακά αναδεικνύει ποια από τις δυο ομάδες θεωρείται το «αφεντικό» της Θράκης. Σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα ο Πανθρακικός δεν έχει πετύχει νίκη επί της Ξάνθης, ενώ και τα δυο παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί στο ΔΑΚ Κομοτηνής έχουν λήξει ισόπαλα, αλλά στο σύνολο της προϊστορίας παρατηρείται αξιόλογη μοιρασιά ανάμεσα στις δύο ομάδες (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ).

 

Ο προπονητής του Πανθρακικού Παύλος Δερμιτζάκης έχει να αντιμετωπίσει μόνο το πρόβλημα του Λαδάκη, ο οποίος έχει ένα πρόβλημα στην ωμοπλάτη. Επιστρέφει ωστόσο στην αποστολή ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και οι Βαϊρουά και Μελίσσης. Αναλυτικά η18μελής αποστολή των “πρασίνων” έχει ως εξής: Κουτσόπουλος, Βρονταράς, Μελίσσης, Σκλιοπίδης, Χρήστου Ντιόγκο, Σαρακατσάνος, Σερφά, Μακρυδημήτρης, Κάσελαν, Μουνάφο, Νουκ, Μίνγκας, Τζάνης, Μπαικαρά, Λουσέρο, Γωνιάδης, Βαϊρουά, Παπαδόπουλος και Κοντογουλίδης (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

 

Από την άλλη πλευρά, για την Ξάνθη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Γκλέισον που ταλαιπωρήθηκε από ουρολοίμωξη, αλλά και τον τιμωρημένο Ντάνι, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι εξέτισαν τις ποινές τους κι επιστρέφουν οι Σπύρος Βάλλας και Σάκης Πρίττας. Αναλυτικά η αποστολή της Skoda, η οποία στοχεύει στην τέταρτη σερί εκτός έδρας νίκη, έχει ως εξής: Λοντίγκιν, Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Παΐτο, Πρίττας, Ντιέ, Μαρσελίνιο, Σμιθ, Μάνταλος, Πλατέλλας, Τριάδης, Φλίσκας, Μαρίν, Ονουάτσι, Σολτάνι, Ράνος (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ) .

 

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Αθανάσιος Γιάχος από την Χίο με βοηθούς τους Σαραϊδάρη και Μερκενίδης από τον Σύνδεσμος Μακεδονίας. Τέταρτος διαιτητής θα Λιαχούδης του Συνδέσμου Μακεδονίας και παρατηρητής διαιτησίας ο Καρατζάς του Συνδέσμου Εύβοιας. Ο αγώνας αρχίζει στις 7.30 το βράδυ, θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από τη Nova αλλά και ραδιοφωνική από Σπορ FM και Sentra, ενώ live ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στο ΔΑΚ Κομοτηνής με πλήρη περιγραφή, ρεπορτάζ και φωτογραφίες θα σας παρέχει το thrakisports.