Ο νέος Μητροπολίτης Μαρωνείας για το «Ελ Θράκικο»

Έναν ξεχωριστό «πονοκέφαλο» έχει ο νέος μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων και αυτός είναι το… ντέρμπι του Πανθρακικού με την Ξάνθη.

Δεν είναι μόνο που ο αγώνας αυτός διεξάγεται σε μια «ιερή» ημέρα για την Ορθοδοξία, την Καθαρά Δευτέρα, έναρξη της Σαρακοστής. Στον αγώνα αυτό έρχονται αντιμέτωπες δύο ομάδες από τις δύο πόλεις στις οποίες υπηρετεί, της Κομοτηνής όπου είναι πλέον Μητροπολίτης και της Ξάνθης όπου διακονούσε μέχρι πριν λίγες μέρες.

Στον συγκεκριμένο αγώνα, είναι φυσιολογικό ο νέος μητροπολίτης να μοιάζει με… διχασμένη προσωπικότητα, καθώς είναι αναμφισβήτητο ότι θέλει το καλό και των δύο. Και είναι σίγουρο ότι εάν δεν υπήρχε το μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο ίδιος θα επιθυμούσε και θα προσεύχονταν την σολομώντειο λύση της… ισοπαλίας.

Έχει αναπτυχθεί και μια φιλολογία ότι ο νέος μητροπολίτης Μαρωνείας Παντελεήμων ενδεχομένως να θελήσει να βρεθεί το βράδυ στο ΔΑΚ Κομοτηνής και να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα, μια κίνηση που εφόσον πραγματοποιηθεί θα προσέγγιζε τη νεολαία και μόνο ευμενή σχόλια θα μπορούσε να προκαλέσει.

Ωστόσο κάτι τέτοιο κρίνεται μάλλον δύσκολο, δεδομένης της ιερότητας της ημέρας αλλά και του γεγονότος ότι ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκκρεμότητες σχετικά με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Άλλωστε, μόλις πριν λίγες ημέρες χειροτονήθηκε, την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρόνισης στην Κομοτηνή και χθες Κυριακή πραγματοποίησε την πρώτη του Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης…