Αυτοί είναι οι έφηβοι του Παναθηναϊκού

Το Πανελλήνιο Εφήβων αρχίζει στις 4.00 στο απόγευμα στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης και το thrakisports σας μεταφέρει το προφίλ των δύο μονομάχων, καθώς ο νικητής αυτού του ημιτελικού θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Εθνικό (εφόσον αποκλείσει τον Ολυμπιακό). Εδώ το αφιέρωμα για τον Παναθηναϊκό.

 

Ο προπονητής της ομάδας, Παύλος Τζήμας, τόνισε: «Νομίζω ότι δίκαια βρίσκονται στην τελική τετράδα οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε ότι εφέτος έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε στην κορυφή που τόσο πολύ μας έχει λείψει σε επίπεδο Εφήβων και αυτό αποτελεί μεγάλο κίνητρο για εμάς. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει την πιο πλήρη ομάδα και ίσως οι περισσότεροι να μας βλέπουν και ως φαβορί. Αυτό όμως, θα φανεί στο γήπεδο, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτές τις ηλικίες υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες ως προς την προετοιμασία. 

Για παράδειγμα το τελευταίο διάστημα προετοιμαζόμαστε με τη μισή ομάδα, αφού η άλλη μισή προπονείται με την Ανδρών και εκεί τα παιδιά έχουν ως προτεραιότητα τη σωτηρία και είναι με το μυαλό στα ματς με Άρη και Νίκη Αιγινίου. Σίγουρα, τα παιδιά που αγωνίζονται με την Ανδρών και είναι διεθνείς με τις μικρές Εθνικές ομάδες έχουν πολλές παραστάσεις και αυτό μας δίνει ένα προβάδισμα έναντι των αντιπάλων μας, κάτι που φάνηκε και στο νικηφόρο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Ημιτελική φάση. 

Από την άλλη, όμως, αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα θα βρεθούμε όλοι μαζί για περίπου τρεις ημέρες και μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να ολοκληρώσουμε το δέσιμό μας ακόμα και ως αποστολή μέσα στο ξενοδοχείο, να κάνουμε τακτική και να προσδιορίσουμε τον απόλυτο στόχο μας. Έχουμε πληροφορίες για τους αντιπάλους μας, τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι μπορούν και στα δύσκολα και πιστεύω ότι το γεγονός ότι θα παίξουμε στην Αλεξανδρούπολη δεν είναι απαραίτητα ντεζαβαντάζ για εμάς και αβαντάζ για τον Εθνικό. Εύχομαι ο κόσμος να χαρεί μια όμορφη διοργάνωση και αυτές τις ημέρες να παιχτεί καλό βόλεϊ».

 
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Θανάσης Πρωτοψάλτης, είπε: «Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ίσως στην πιο δύσκολη στιγμή της Ιστορίας του, λόγω της θέσης που βρίσκεται η ανδρική ομάδα και αυτό επηρεάζει το κλίμα και στους Έφηβους, αφού οι περισσότεροι παίζουμε και στην Ανδρών. Από την άλλη, η κατάσταση αυτή μας πορώνει και θέλουμε να αποδείξουμε ότι ο σύλλογος έχει μέλλον και μπορεί έπειτα από περίπου 30 χρόνια να επιστρέψει στην κορυφή σε επίπεδο Εφήβων. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η ομάδα δεν είχε να επιδείξει επιτυχίες γιατί έπασχε στις υποδομές και τώρα που έχουμε μια αξιόλογη φουρνιά, ίσως να είναι και η μεγαλύτερη ευκαιρία μας. 

Γενικώς υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία σε όλα τα παιδιά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να προσφέρουμε από την πλευρά μας λίγη χαρά στον κόσμο και στη διοίκηση. Όλα τα final four έχουν τις ιδιαιτερότητές τους, κρύβουν παγίδες και ιδιαίτερα για τα φαβορί. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε αρχικά για να περάσουμε στον τελικό και στη συνέχεια για να πάρουμε την κούπα. Δεν υπάρχει άγχος, γιατί όλοι πιστεύουμε στην ομάδα και θεωρούμε ότι διαθέτουμε πιο πλήρη ομάδα από τον Ηρακλή, αλλά καλύτερα ατομικά στοιχεία ως μονάδες. Πάμε να παίξουμε ελεύθερα, να το χαρούμε και ό,τι γίνει. 

Για το άλλο ζευγάρι, είτε ο Ολυμπιακός περάσει, είτε ο Εθνικός, πιστεύω ότι εάν προκριθούμε, μπορούμε και να τους κερδίσουμε. Για τον παράγοντα έδρα το μόνο που έχω να πω είναι ότι χαίρομαι πολύ που επελέγη η Αλεξανδρούπολη για τη διεξαγωγή των αγώνων, γιατί αυτή η πόλη δίνει ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στους αγώνες του βόλεϊ και μετατρέπει τις διοργανώσεις σε γιορτή».

 
 
ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
 
 
Νο
Ονοματεπώνυμο
Ημερ. Γέννησης
Ύψος
Θέση
1
Αδάμ Σταυρουλάκης
04/03/1996
1.72
Πασαδόρος
2
Μιχαήλ Λιόντας
30/04/1993
1.85
Πασαδόρος
3
Γιάννης Φιλιππίδης
08/07/1995
1.85
Διαγώνιος
4
Κωνσταντίνος Γκίνης
04/05/1996
1.87
Κεντρικός
7
Θανάσης Πρωτοψάλτης
12/09/1993
1.83
Ακραίος
10
Δημήτρης Ζήσης
02/04/1994
1.83
Λίμπερο-Ακραίος
11
Γιώργος Χιώτης
10/08/1994
1.82    
Πασαδόρος
12
Κάσσανδρος Στίγγας
29/11/1993
1.94
Κεντρικός
15
Γιάννης Μαδούρας
19/02/1993
2.00
Κεντρικός
16
Καμίλ Μπαγκίνσκι
07/09/1995
1.84
Ακραίος
17
Θεόκλητος Θεοφάνης
08/10/1994
1.75
Λίμπερο
 
Α’ προπονητής: Παύλος Τζήμας
Β’ προπονητής: Σταύρος Παπαδάτος
Αρχηγός αποστολής: Ρούλης Αγραπιδάκης
Έφορος: Γιώργος Αλεξανδρής