Αφεντικό της Θράκης η Ξάνθη!

Είναι το αφεντικό της Θράκης και το απέδειξε. Η Skoda Ξάνθη έφυγε νικήτρια από το ΔΑΚ Κομοτηνής επικρατώντας 2-0 του Πανθρακικού σε ένα κακό αγωνιστικά παιχνίδι, που έμοιαζε περισσότερο με διαγωνισμό λαθών από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

 

Οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν πιο αποτελεσματικοί και μ’ ένα γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους (39′ με τον Δημήτρη Γούτα) κι άλλο ένα στις αρχές της επανάληψης (48′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντιέ), κατάφεραν να πάρουν σχετικά εύκολα τους τρεις βαθμούς.

Σημαντική όμως για την εξέλιξη του αγώνα ήταν και η φάση του 20ου λεπτού, όταν τραυματίστηκε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και αναγκάστηκε να αντικατασταθεί από τον Βασίλη Κοντογουλίδη, κάτι που χάλασε τα σχέδια του Παύλου Δερμιτζάκη. 

Στην πραγματικότητα, πέρα από μια ελαφρά πρωτοβουλία στο ξεκίνημα της αναμέτρησης που είχε ως κορύφωση ένα δοκάρι, οι κομοτηναίοι δεν έδειξαν ικανοί να διαχειριστούν την κατάσταση όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ και ηττήθηκαν δίκαια. Πλέον, μ’ αυτή την ήττα, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, αφού είναιμόλις  έναν βαθμό πάνω από τον Άρη και την θέση του υποβιβασμού. Και το μεθεπόμενο Σάββατο, στην επόμενη αγωνιστική, ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη για να τον αντιμετωπίσουν, σε ένα ματς που μοιάζει ως “ο θάνατός σου, η ζωή μου”.

Από την άλλη πλευρά, αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη για την Ξάνθη, κάτι αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο στην μεγάλη κατηγορία. Αν δεν αναδεικνύονταν σε τρωτό της σημείο η έδρα, τώρα θα είχε κλειδώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παρόλα αυτά πάντως, οι ξανθιώτες μπαίνουν πλέον δυναμικά στην διεκδίκηση για μια θέση στα πλέι οφ, καθώς έχουν ένα πόντο λιγότερο από τον Παναθηναϊκό και τέσσερις από τον ΠΑΣ Γιάννινα που είναι στην 5η θέση. Τι καλά που θα ήταν αν δεν είχαν χάσει από τους ηπειρώτες μια εβδομάδα πριν στα Πηγάδια….

Διαιτητής: Α. Γιάχος (Δ. Σαραϊδάρης, Κ. Μερκενίδης)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Μουνάφο (58′ Μίνγκας), Σερφά, Σαρακατσάνος, Ντιόγκο, Τζάνης (78′ Σκλιοπίδης), Μπαϊκαρά, Καστσελάν, Λουσέρο, Βαϊρουά, Παπαδόπουλος (20′ Κοντογουλίδης).

SKODA ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Βάλλας, Κομεσίδης, Γούτας, Παΐτο, Ντιέ, Φλίσκας, Μαρίν (83′ Πλατέλλας), Μάνταλος, Μαρσελίνιο (64′ Σμιθ), Σολτάνι.