Συνέντευξη: Ο Δ. Σουάνης για το “Ελ Θράκικο” και την Κύπρο

Στο thrakisports μίλησε ο πρώην επιθετικός της Ξάνθης και του Πανθρακικού Δημήτρης Σουάνης, με αφορμή μεγάλο θρακιώτικο ντέρμπι, αλλά δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την δραματική οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, όπου αγωνίζεται.

 

Ο νυν επιθετικός του Απόλλωνα Λεμεσου μίλησε στον Νεκτάριο Αμποβιανίδη τόσο για το “Ελ Θράκικο” όσο και για την ζωή του στην Κύπρο καθώς και τις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με την Ελλάδα. Αναλυτικά η συνέντευξη:

 

ΘS: Δημήτρη θα ήθελα να μου πεις την άποψη σου, και ένα προγνωστικό, για το επερχόμενο ντέρμπι της Θράκης.

Δ.Σ: Είμαι σίγουρος πως θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, ένα ντέρμπι πραγματικό παρόλο το βαθμολογικό κίνητρο το έχει ο Πανθρακικός. Προγνωστικά δύσκολα μπορούν να βγουν αλλά θα δώσω λίγο περισσότερη τύχη στο Πανθρακικό λόγω έδρας.

ΘS: Πως βλέπεις την φετινή παρουσία τόσο της Ξάνθης, όσο και του Πανθρακικού;

Δ.Σ: Έχουν δείξει καλό πρόσωπο με βάση αυτό που περίμενε ο κόσμος. Ο Πανθρακικός έχει παίξει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο μέχρι τώρα και χαίρεσαι να τον παρακολουθείς. Από την άλλη η Ξάνθη σαν σταθερή δύναμη που είναι στην πρώτη κατηγορία όλοι περιμένουμε πάντα το κάτι παραπάνω. Ξεκίνησε πολύ άσχημα αλλά τώρα έχει σωθεί εύκολα και μάλιστα κάνοντας τεράστιες νίκες εκτός έδρας.

ΘS:Πως είναι η ζωή στην Κύπρο, και αν έχει διαφορές με την Ελλάδα;

Δ.Σ: Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στον τρόπο ζωής, και εδώ ο κόσμος αρχίζει να μαζεύεται όπως και στην Ελλάδα φοβούμενος τα χειρότερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο χάλια εδώ όπως σε εμάς στην Ελλάδα, ακόμα κρατάνε αντιστάσεις οι Κύπριοι ακόμα και αυτές τις δραματικές ώρες με την επιβολή κεφαλικού φόρου στις καταθέσεις που θέλει να εφαρμοστεί η Ευρώπη.

ΘS: Για το κυπριακό ποδόσφαιρο, και αν πηγαίνοντας εκεί ήταν όπως το περίμενες;

Δ.Σ: Το ποδόσφαιρο εδώ έχει εξελιχθεί και έχουν κάνει σημαντικά βήματα μπροστά, είναι διαφορετικό από το ελληνικό. Δεν είναι πιο δύσκολο σίγουρα αλλά διαφορετικό.

ΘS: Για την φετινή σου πρώτη παρουσία με την φανέλα του Απόλλων Λεμεσού;

Δ.Σ: Είναι μια χρονιά που πάνω σε αυτή θα ξαναχτιστεί μια μεγάλη ομάδα. Θα μπορούσα να έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής αλλά είμαι σε μεγάλη ομάδα και θα τα ζυγίσω όλα το καλοκαίρι

ΘS: Έχει «πιάσει» η οικονομική κρίση το κυπριακό ποδόσφαιρο;

Δ.Σ: Η κρίση έπιασε πρώτο το ποδόσφαιρο εδώ. Εγώ είμαι τυχερός που βρίσκομαι στον Απόλλωνα και δεν έχω οικονομικά προβλήματα μέχρι τώρα. Αλλά πολλοί ποδοσφαιριστές εδώ είναι απλήρωτοι σε αρκετές ομάδες και αυτό είναι πολύ δυσάρεστο και άδικο.

ΘS: Ποια ομάδα πιστεύεις πως θα υποβιβαστεί από την Σούπερ Λίγκα , και γενικότερα θα ήθελα το σχόλιο σου για το φετινό πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Δ.Σ: Δεν ξέρω ποια ομάδα θα πέσει ούτε θα ήθελα να προβλέψω κάτι τόσο άσχημο, για κάποιους θα φανεί όμως σύντομα. Το πρωτάθλημα είναι  κατώτερο σε σχέση με άλλα χρόνια, αλλά έτσι είναι η ζωή μας γενικότερα σε σχέση με παλαιότερα, οπότε δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση αυτό.

ΘS: Υπάρχει στο μυαλό σου το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα, και αν σε έχουν πλησιάσει ομάδες από την Ελλάδα;

Δ.Σ: Υπάρχει όπως υπάρχει και να πάω να αγωνιστώ οπουδήποτε, είμαι επαγγελματίας και μετράω της επιλογές μου. Ναι με έχουν πλησιάσει ομάδες, και τον χειμώνα έφτασα πολύ κοντά στο να επιστρέψω στην Ελλάδα, αλλά από την στιγμή που στον Απόλλωνα μου ξεκαθάρισε ότι δεν με αφήνουν, δεν είχα λόγο να πιέσω για κάτι τέτοιο.

ΘS: Σου λείπει η Ελλάδα;

Δ.Σ: Φυσικά και μου λείπει η Ελλάδα καθημερινά, όλη η ζωή μου μέχρι τώρα είναι εκεί: γονείς, αδέρφια, φίλοι. Αλλά αυτό είναι μέρος της  δουλειάς μου και δεν έχω πρόβλημα με αυτό.

ΘS: Κλείνοντας Δημήτρη σε αυτό το «Ελ Θράκικο» θα υπάρχει παρουσία των φίλων και τον δύο ομάδων. Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο και των δύο συλλόγων που έχεις τιμήσει με την παρουσία σου;

Δ.Σ: Είναι φίλαθλοι που έχουν δείξει την  ποιότητα τους κατά καιρούς, και πιστεύω πως αυτό θα κάνουν και την Δευτέρα. Θα χαρούν ένα πραγματικό γειτονικό ντέρμπι και να είναι σίγουροι ότι θα το χαρούν και οι πρωταγωνιστές που είναι οι παίκτες φυσικά. Καλή επιτυχία και στους δύο και ας κερδίσει ο καλύτερος…