Γκολ ο Μελισσόπουλος της Ξάνθης με την Εθνική Παίδων!

Το πρώτο του τέρμα με την φανέλα με το εθνόσημο πέτυχε ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Skoda Ξάνθη Ραφαήλ Μελισσόπουλος, στον αγώνα της Εθνικής Ομάδας κάτω των 16 ετών με το Ισραήλ για το αναπτυξιακό τουρνουά της Χαλκίδας που έληξε με ευρεία νίκη των Ελλήνων με 4-1.

Παρά το γεγονός ότι η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς στο παιχνίδι (στο 18ο λεπτό το Ισράηλ προηγήθηκε με σκόρερ τον Ζενάτι) και πήγε στ’ αποδυτήρια με 0-1, κατάφερε στο δεύτερο μέρος να ανατρέψει πλήρως την εικόνα του ματς και να φτάσει σε μια εντυπωσιακότατη επικράτηση.

Μπροστάρης στην προσπάθεια ο Βασίλης Καρβουνίδης που έτυχε δύο εκπληκτικά γκολ, το πρώτο (1-1) στο 44ο λεπτό με ψηλοκρεμαστό σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή και το δεύτερο (3-1) στο 58ο λεπτό με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ και δημιούργησε άλλο ένα. Αυτό που πέτυχε ο ξανθιώτης Ραφαήλ Μελισσόπουλος με κεφαλιά στο 58ο λεπτό. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σπύρος Παπανικολάου στο 68ο λεπτό.

Ετσι η Εθνική Ομάδα U-16 ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο αναπτυξιακό τουρνουά της UEFA που διεξάγεται στη Χαλκίδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέτριψε στο τελευταίο του ματς 4-1 το Ισραήλ και κατέκτησε την πρώτη θέση, με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μελισσόπουλος και σε αυτό το παιχνίδι ξεκίνησε βασικός.

 
ΕΛΛΑΔΑ: Ντούνης, Κασαπίδης, Μακροστέργιος, Ξηρός, Μελισσόπουλος (60’ Βιδάλης), Αγγγελόπουλος (71’ Λυδάκης), Καρακούτης (71’ Τριανταφύλλου), Δημητριάδης (60’ Παπανικολάου), Καρβουνίδης (71’ Αράπης), Γιαταγαννάκης (38’ Παντεκίδης), Τσέλιος (46’ Συλβεστρίδης).
 

Το Σάββατο η Εθνική πέτυχε ευρεία νίκη και στο εξ’ αναβολής παιχνίδι με τη Μάλτα, επικρατώντας πάλι με 4-1. Και σε αυτό το παιχνίδι πρωταγωνιστής και πάλι με δύο γκολ ο Βασίλης Καρβουνίδης (39ο και 49ο λεπτό) ενώ άλλα δύο γκολ πέτυχε ο Γιώργος Λυδάκης (69ο και 75ο λεπτό). Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Κόνορ Μποργκ στο 78ο λεπτό. Εδώ ο Μελισσόπουλος αγωνίστηκε αλλαγή.

ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλάς, Παντεκίδης (35’ Κασαπίδης), Ξηρός (50’ Πατραλής), Αγγελόπουλος (61’ Τριανταφύλλου), Δημητριάδης (65’ Μακροστέργιος), Καρβουνίδης, Βιδάλης, Παπανικολάου (50’ Μελισσόπουλος), Γιαταγαννάκης, Αράπης (50’ Συλβεστρίδης), Τσέλιος (61’ Λυδάκης)

Μάλτα: Αζοπάρντι- Κ.Μποργκ, Κορμπαλάν (63’ Γγκούλαμιερ), Γκρετς, Σκίκλουνα, Μπονγκ (41’ Μπρίνκατ), Κάτσα (63’ Μπακλ), Σπιτέρι, Ζ.Μποργκ, Φριγκιέρι (63’ Νουόκο), Γκίο