Το pregame του ιστορικού αγώνα Εθνικός – Παμβοχαϊκός

Το πιο μεγάλο ντέρμπι της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Βόλεϊ Λιγκ είναι αυτό που θα γίνει το απόγευμα στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης, ανάμεσα στον τρίτο της βαθμολογίας Εθνικό και τον δεύτερο Παμβοχαϊκό.
 
Ο νικητής θα κλειδώσει την τετράδα και κατά συνέπεια το ευρωπαϊκό εισιτήριο, που ειδικά για τον Εθνικό θα έρθει μετά από 30 χρόνια, ενώ αν καταφέρουν να επικρατήσουν οι φιλοξενούμενοι θα εξασφαλίσουν και τη δεύτερη θέση που τους δίνει το πλεονέκτημα της έδρας στα ημιτελικά των πλέι οφ.
 
Εντός έδρας, ο Εθνικός έχει να χάσει από την αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό στις 24 Νοεμβρίου. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, καθώς ο Κουμεντάκης έβγαλε όλο το πρόγραμμα των προπονήσεων. Από την άλλη στον Παμβοχαϊκό, όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι στην προσπάθεια να πάρουν μια νίκη με οποιοδήποτε σκορ, για να εξασφαλίσουν την δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
 
Αναφορικά με την προϊστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι ευνοεί τους φιλοξενουμένους αφού τρεις αγώνες έχουν γίνει στο παρελθόν μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Παμβοχαϊκού με την ομάδα του Βραχατίου να έχει ισάριθμες νίκες. Πέρυσι είχε κερδίσει στην Αλεξανδρούπολη με 3-2 μετά από συγκλονιστικό ματς (22-25, 25-22, 34-32, 20-25, 16-18) ενώ στον πρώτο γύρο είχε επικρατήσει στο Βραχάτι με 3-1 σετ.
 
Ο ιστορικός από κάθε άποψη αγώνας θα ξεκινήσει στις 5.00 το απόγευμα και θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από τη Nova, ενώ live ενημέρωση θα υπάρχει και από το thrakisports.