Η μάχη της Ξάνθης για την είσοδο στα πλέι οφ

Πέντε αγωνιστικές απομένουν για να ολοκληρωθεί η Super League και η μάχη για τα πλέι οφ έχει “φουντώσει”. Τι ελπίδες έχει η Ξάνθη να προλάβει το τρένο, παρά την ήττα της από τον ΠΑΣ Γιάννενα;

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλήματος και εκτός από την ουρά της βαθμολογίας το ενδιαφέρον στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές στρέφεται στο ποιες ομάδες θα τερματίσουν στην πρώτη πεντάδα και θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ,

 

Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΟΚ χρειάζονται στα επόμενα πέντε παιχνίδια μόλις μία νίκη ουσιαστικά για να “κλειδώσουν” την συμμετοχή στα πλέι οφ και έτσι η μάχη εστιάζεται στις δύο επόμενες θέσεις. Για τις θέσεις αυτές θα παλέψουν πέντε ομάδες και αυτές είναι οι Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, Skoda Ξάνθη και Πανιώνιος μετά τη νίκη επί του Ατρομήτου.

 

Σε καλύτερη μοίρα από όλες τις ομάδες αυτές είναι ο Ατρόμητος ο οποίος έχει 41 βαθμούς, ωστόσο θα πρέπει να βρει τον καλό του εαυτό και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα για να πετύχει την συμμετοχή του στα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός έχει μεν δύο ντέρμπι (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό), αλλά αν συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις δεν θα έχει πρόβλημα από τον πολύ καλό φέτος ΠΑΣ Γιάννινα. Πιο δύσκολο έργο έχουν φυσικά οι Skoda Ξάνθη και Πανιώνιος ωστόσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες.

 

Αναλυτικά η βαθμολογία:

2η Αστέρας Τρίπολης 50

3η ΠΑΟΚ 49

4η Ατρόμητος 41

5η Παναθηναϊκός 35

6η ΠΑΣ Γιάννενα 35

7η Skoda Ξάνθη 31

8η πανιώνιος 31

 

Αναλυτικά η βαθμολογία των πλέι οφ μέχρι τώρα

2η Αστέρας Τρίπολης 3

3η ΠΑΟΚ 3

4η Ατρόμητος 1

5η Παναθηναϊκός 0

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και ουσιαστικά χρειάζεται μία ακόμη νίκη στα επόμενα πέντε παιχνίδια για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την συμμετοχή του στα πλέι οφ και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μάλιστα με την τωρινή βαθμολογία των πλέι οφ έχει και πλεονέκτημα καθώς έχει τρεις βαθμούς. Αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό μπορεί να “χτυπήσει” στο μίνι πρωτάθλημα την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Πρόγραμμα

26η Ατρόμητο (έξω)

27η Πανιώνιο (έξω)

28η Skoda Ξάνθη (μέσα)

29η Άρη (έξω)

30η ΟΦΗ (μέσα)

 

ΠΑΟΚ: 

Εκτός από τον Αστέρα Τρίπολης μια ακόμη νίκη θέλει και ο ΠΑΟΚ για εξασφαλίσει και μαθηματικά την συμμετοχή του στα πλέι οφ. Και ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς με την σημερινή βαθμολογία, ενώ μπορεί να προσπεράσει και τον Αστέρα Τρίπολης, αν και έχει δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Πρόγραμμα

26η Παναθηναϊκό (μέσα)

27η Ολυμπιακό (έξω)

28η Βέροια (μέσα)

29η Λεβαδειακό (έξω)

30η ΠΑΣ Γιάννινα (μέσα)

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ:

Ο Ατρόμητος εμφανίζεται “πεσμένος” στις τελευταίες αγωνιστικές και θα πρέπει να “αυτοκτονήσει” στα επόμενα πέντε παιχνίδια και να μην μπει στα πλέι οφ. Η ομάδα του Περιστερίου έχει 41 βαθμούς και έχει να δώσει ακόμη τρία παιχνίδια στην έδρα της και δύο εκτός. Τα δύο είναι με ομάδες που παλεύουν για τα πλέι οφ (Αστέρα Τρίπολης, Skoda Ξάνθη) και τα τρία με ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία (Άρη, ΟΦΗ, ΑΕΚ). Στην βαθμολογία των πλέι οφ ο Ατρόμητος αυτή τη στιγμή έχει ένα βαθμό.

Πρόγραμμα

26η Αστέρα Τρίπολης (μέσα)

27η Skoda Ξάνθη (έξω)

28η Άρη (μέσα)

29η ΟΦΗ (έξω)

30η ΑΕΚ (μέσα)

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:

Ο Παναθηναϊκός είναι αυτή τη στιγμή στην 5η θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς και είναι αποκλειστικά στο δικό του χέρι να κρατηθεί εκεί. Αν εξαιρέσουμε τα δύο ντέρμπι που έχουν οι “πράσινοι” με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που όλα είναι ανοιχτά, έχει ακόμη τρία ματς με Πλατανιά, Πανιώνιο και Βέροια που με το απόλυτο το νικών του δίνει το προβάδισμα για την πέμπτη θέση και γιατί όχι κάτι καλύτερο, αν συνεχίσει ο Ατρόμητος τα άσχημα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός εάν ξεκινούσαν τώρα τα πλέι οφ δεν θα είχε βαθμό.

Πρόγραμμα

26η ΠΑΟΚ (έξω)

27η Πλατανιά (μέσα)

28η Πανιώνιο (μέσα)

29η Ολυμπιακό (έξω)

30η Βέροια (μέσα)

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα διανύει την καλύτερη σεζόν του και δικαίως είναι ισόβαθμος με τον Παναθηναϊκό με 35 βαθμούς και σε περίπτωση που μείνουν ισόβαθμοι, θα παίξουν μπαράζ. Το πρόγραμμα του ΠΑΣ είναι αρκετά βατό με ομάδες, όπως ο Άρης, ο ΟΦΗ, η ΑΕΚ και η Κέρκυρα και αν καταφέρει να εκμεταλλευτεί κάποιο “στραβοπάτημα” του Παναθηναϊκού, τότε το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Αρκετά κρίσιμη είναι η επόμενη αγωνιστική. Ο ΠΑΣ υποδέχεται τον Άρη και ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Πρόγραμμα

26η Άρη (μέσα)

27η ΟΦΗ (έξω)

28η ΑΕΚ (μέσα)

29η Κέρκυρα (μέσα)

30η ΠΑΟΚ (έξω)

 

SKODA ΞΑΝΘΗ

Η Skoda Ξάνθη έχει 31 βαθμούς και είναι μόλις τέσσερις από τον Παναθηναϊκό που είναι στην πέμπτη θέση με 35. Η Ακριτική ομάδα με τις εκτός έδρας νίκες που έκανε, ανέβηκε αρκετά ψηλά και αν μπορέσει να εκμεταλλευτεί και την έδρα της (έχει τρεις σερί ήττες) τότε μπορεί να ελπίζει. Το ματς με Πανθρακικό έξω και Ατρόμητο μέσα είναι αυτά που θα κρίνουν αν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω.

Πρόγραμμα

26η Πανθρακικό (έξω)

27η Ατρόμητο (μέσα)

28η Αστέρα Τρίπολης (έξω)

29η Πανιώνιο (έξω)

30η Άρη (μέσα)

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο Πανιώνιος την προηγούμενη εβδομάδα ήταν από τις ομάδας που θα πάλευαν για την παραμονή, αλλά η νίκη επί του Ατρομήτου τον έβαλε και σε τροχιά πλέι οφ. Είναι στην ίδια μοίρα με την Skoda Ξάνθη, ωστόσο έχει αρκετά πιο δύοκολο πρόγραμμα, καθώς εκτός του Πλατανιά, έχει να αντιμετωπίσει Αστέρα Τρίπολης, Παναθηναϊκό, Skoda Ξάνθη και Ολυμπιακό.

Πρόγραμμα

26η Πλατανιάς (έξω)

27η Αστέρας Τρίπολης (μέσα)

28η Παναθηναϊκό (έξω)

29η Skoda Ξάνθη (μέσα)

30η Ολυμπιακό (έξω)

 

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλά θα εξαρτηθούν για την συμμετοχή στα πλέι οφ και την έξοδο στην Ευρώπη και από τις αδειοδοτήσεις.