Εντός έδρας ήττα για τον ΓΑΣ από την ΧΑΝΘ

Μένοντας μακριά από τον καλό του εαυτό και το πάθος που είχε δείξει στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, ο ΓΑΣ Κομοτηνή ηττήθηκε από τη ΧΑΝΘ με σκορ 60-72, στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής.

Ύστερα από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του ΓΑΣ έπαιξαν αρκετά νωθρά, χωρίς καθαρό μυαλό κάνοντας πολλά αβίαστα λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους να πάρουν κεφάλι στο σκορ και να κλείσουν προηγούμενου στο ημίχρονο με 21-28. Στην επανάληψη ο ΓΑΣ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, βελτιώθηκε αρκετά, μείωσε τη διαφορά και προηγήθηκε 35-34 (24΄), αλλά και πάλι κάποια σημάδια νωθρότητας και έλλειψης καθαρού μυαλού, δεν τους επέτρεψε να πάρουν μία διαφορά, για να έχουν το πάνω χέρι στον αγώνα.

 

Έτσι οι αντίπαλοι που έδειξαν ότι ήθελαν πιο πολύ τη νίκη για να κρατηθούνε στην κορυφή της βαθμολογίας, επωφελήθηκαν αυτών των αρνητικών στοιχείων των αντιπάλων και έκλεισαν προηγούμενοι το τρίτο δεκάλεπτο με 44-47. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες τους ΓΑΣ προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ, αλλά χάνοντας κάποια εύκολα καλάθια στην επίθεση και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στην άμυνα, έφεραν το σκορ 50-61 (37΄) υπέρ της ΧΑΝΘ και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα , με τα τελευταία λεπτά να είναι εντελώς διαδικαστικά. Τώρα ο ΓΑΣ στις επόμενες δύο αγωνιστικές έρχεται αντιμέτωπος με τους ουραγούς της βαθμολογίας και αν τους κερδίζει εξασφαλίζει την παραμονή του και θα στοχεύει σε μία καλή βαθμολογική θέση έως τη λήξη του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 21-28, 44-47, 60-72

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Φωτεινάκης): Πανταζής, Χατζη Μεμέτ Ογλού 6, Διαμαντίδης 5(1), Σκεμπής, Μακρής 4, Ντίνας 7, Σακαρής 1, Μήτσου 17(3), Βελή 12, Χαλήλ 8

ΧΑΝΘ: Φωτιάδης 14, Τζημαράγκας 4, Σερέτης 8(2), Ζιάκας 11(1), Παπανικολάου 15(1), Σουρβατζής 6, Νεοφύτου, Σαπχατζίδης 14