Σε ένα δεκάλεπτο σάρωσε η Ασπίδα την Χρυσούπολη

Με το δεξί ξεκίνησε της υποχρεώσεις της η Ασπίδα Ξάνθης, στην πρεμιέρα της τελικής φάσης της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, επικρατώντας στο κλειστό του Ευμοίρου της Χρυσούπολης με 62-46.

Πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση, κυρίως στην τρίτη περίοδο που ήταν εντυπωσιακή, η Ασπίδα Ξάνθης έβαλε βάσεις ακόμα και για άνοδο. Η ομάδα του Δημήτρη Παρασκευόπουλου δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα δυνατά και είδε την ομάδα της Χρυσούπολης να κλείνει την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 11-14, στην συνέχεια η ομάδα της Ασπίδας ανέβασε την απόδοση της κυρίως στα μισά της δεύτερης περιόδου καταφέρνοντας να μπει μπροστά στο σκορ και να πάει στο ημίχρονο προηγούμενη με 30-26.

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα της Ξάνθης ήταν απλά απολαυστική καθώς πετυχαίνοντας 21 πόντους οι ξανθιώτες παίκτες κατάφεραν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την διαφορά και αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι κυρίως στης βολές θα μπορούσαν να έχουν ακόμη μεγαλύτερη διαφορά από το 51-38.

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, καταφέρνοντας να κρατήσουν την διαφορά μέχρι το τέλος χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα από την ομάδα της Χρυσούπολης. Την αναμέτρηση διεύθυναν οι Δάμαλης – Λαμπρίδης.

 

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-14, 30-26 (ημίχρονο), 51-38, 62-46 (τελικό αποτέλεσμα).

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: (Παναγιωτόπουλος-Ιωαννίδης) Κουμπάνης 12, Βαχαρίδης 4, Μπουραζάνης, Πετκίδης, Τακίδης, Καραμπέκης 7, Σιώρας 7(1), Κωτάκης, Λιβησιανός 6, Τατάρης 13(1), Πέτς 10(1), Οικονόμου 3(1)