Η βράβευση του Κώστα Μπανιώτη από τον ΣΕΓΑΣ

Χαμόγελα, αισιόδοξα βλέμματα, ιστορίες από το παρελθόν και το παρόν, προσωπικότητες που κέρδισαν και συνεχίζουν να κερδίζουν το ενδιαφέρον και ένα μήνυμα ουσίας: “Με συνέπεια διεκδικούμε όσα ο στίβος δικαιούται”. Όλα αυτά διέθετε η γιορτή της Ομοσπονδίας Στίβου με αφορμή τη βράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε, αλλά και άλλων ανθρώπων του χώρου, μεταξύ των οποίων ήταν και ο κομοτηναίος πρωταθλητής Κώστας Μπανιώτης.

 

Η εκδήλωση έγινε με μεγάλη επιτυχία στο ξενοδοχείο OASIS της Αθήνας και την τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, εκπρόσωποι άλλων ομοσπονδιών, του Δήμου Αθήνας και του υπουργείου Παιδείας.

“Το Σεπτέμβριο τα παιδιά που εγγράφηκαν στα σωματεία του ΣΕΓΑΣ ήταν περισσότερα από τα προηγούμενα χρόνια. Το 2012 έγιναν 33 πανελλήνια ρεκόρ σε όλες τις κατηγορίες. Το καλοκαίρι οι αθλητές μας με την βοήθεια των προπονητών τους μας χάρισαν πολλές διακρίσεις. Το Νοέμβριο 26.000 δρομείς δημιούργησαν την μεγαλύτερη αθλητική γιορτή εδώ και πολλά χρόνια. Πριν λίγες μέρες η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών μας σημείωσε πολύ καλές εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ. Αυτή είναι η απάντηση του στίβου σε όσους αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό σας πρόβλημα και όχι ως κοινωνικό αγαθό”, ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου, στο καλωσόρισμα του στη γιορτή. “Ο ΣΕΓΑΣ θα συνεχίσει να διεκδικεί όλα όσα δικαιούται ο ελληνικός στίβος. Εμείς θα συνεχίσουμε να προτείνουμε λύσεις για τη χρηματοδότηση του αθλητισμού. Η προσέγγιση μας στην κρίση είναι η δημιουργία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναθλητές των παιδιών που βραβεύονται και τους προπονητές τους για την ευγενική άμιλλα και τον συναγωνισμό, τους γονείς και τις οικογένειες τους για την ηθική στήριξη. Τα σωματεία μας, τους εργαζόμενους στην ομοσπονδία, τους κριτές, τους φιλάθλους και φυσικά τους χορηγούς μας που μας στηρίζουν και ελπίζουμε πως θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον. Ο ελληνικός στίβος δεν έχει μόνο παρελθόν και παρόν, αλλά και μέλλον”, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Ο πρώτος άνθρωπος που ανέβηκε να πάρει το βραβείο του, ήταν ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας, βαλκανιονίκης και Μεσογειονίκης Γιώργος Μαρσέλος. “Οταν ήμουν μικρούς κέρδισα ένα μετάλλιο σε σχολικούς αγώνες. Για μέρες είχα εκείνο το βραβείο κάτω από το μαξιλάρι μου. Αυτό το βραβείο που παραλαμβάνω σήμερα θα το βάλω και πάλι στο μαξιλάρι μου. Μπορεί να μην αισθανθώ όπως όταν ήμουν μικρός, όμως θα αναπολώ όλες τις στιγμές που έζησα στην οικογένεια του ΣΕΓΑΣ”, είπε ο Μαρσέλος, που παρέλαβε την πλακέτα από τους κ.κ. Ιωαννίδη και Παναγόπουλο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Περικλή Ιακωβάκη, όταν ανέβηκε στο βήμα για τη βράβευση του. Ο Ελληνας αθλητής απευθύνθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού, λέγοντας του τα εξής: “Στις 20 Γενάρη βρέθηκα σε μια εκδήλωση του συλλόγου μου στα Ιωάννινα. Είχα μαζί μου ένα ζευγάρι spikes για να τα χαρίσω σε έναν νεαρό αθλητή τον Βλάχα. Υστερα από ένα μήνα αυτό το παιδί έσπασε ένα σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μέτρα. Αυτό το παιδί είναι το μέλλον του ελληνικού στίβου. Το δείχνουν οι επιδόσεις του. Τα παιδιά δεν θέλουν πολλά πράγματα. Δεν χρειάζονται μεγάλα προνόμια για να συνεχίσουν. Απλά πράγματα θέλουν τα παιδιά και αγάπη”, ήταν τα λόγια του αθλητή, ο οποίος έστειλε έτσι το δικό του μήνυμα.

Τα πρόσωπα του απογεύματος ήταν οι αθλητές που βραβεύθηκαν για τις εμφανίσεις τους τη χρονιά που πέρασε. Στη διάρκεια της γιορτής, τιμήθηκαν οι αθλητές που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (όπου ο Μπανιώτης κατέλαβε την τέταρτη θέση πέρυσι στην Κωνστανβτινούπολη), το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού, αλλά και στις διοργανώσεις των μικρότερων κατηγοριών. Από την εκδήλωση απουσίαζε ο Κώστας Φιλιππίδης, λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων και το βραβείο του παρέλαβε ο προπονητής του Δημήτρης Κυτέας.

Ιδιαίτερη στιγμή η βράβευση πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου, την οποία έκανε ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: “Ευχαριστώ αυτούς τους ανθρώπους για την προσφορά τους. Οταν πήρα την απόφαση να προχωρήσω στην ευρεία ανανέωση ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια, κυρίως γιατί όλοι μας ξέραμε πως πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες. Θέλω επίσης να πω στον Υφυπουργό Αθλητισμού, πως υπάρχουν πράγματα στον αθλητισμό που μπορούν να γίνουν χωρίς κόστος και αφορούν στον σχολικό αθλητισμό. Εμείς είμαστε δίπλα σε αυτή την κατεύθυνση και έτοιμοι να συμβάλλουμε”. Στην φωτογραφία βλέπετε την στιγμή της βράβευσης του Κώστα Μπανιώτη…