Οι ιστιοπλόοι του ΝΟΑ στα νερά του Βοσπόρου

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης (Ν.Ο.Α) κατόπιν προσκλήσεως συμμετείχε σε φιλικούς ιστιοπλοικούς αγώνες με την ονομασία “Friendship Regatta Istanbul – Alexanrdoupolis” που διοργάνωσε το “Istanbul Yelken Kulubu” ένας απο τους πιό σημαντικούς και παλιούς ομίλους της Τουρκίας (έτος ιδρύσεως 1954).

 

 

Στους αθλητές δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστούν στα νερά του Βοσπόρου μαζί με αθλητές απο την γείτονα χώρα με ικανοποιητικές καιρικές συνθήκες και με συμμετοχές απο επτά ομίλους.

 

Η regatta περιλάμβανε 6 ιστιοδρομίες στις κατηγορίες σκαφών Optimist και Laser 4.7. Ο ΝΟΑ συμμετείχε με 10 συνολικά αθλητές, 6 στην κατηγορία σκαφών Optimist, και 4 στην κατηγορία των Laser 4.7.  Η αθλήτρια του ΝΟΑ Ελένη Πεταλά διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην κατηγορία Laser 4.7 κοριτσιών και έλαβε το χάλκινο μετάλλιο.

 

Αναλυτικότερα στην γενική κατάταξη των Optimist σε σύνολο 80 σκαφών οι θρακιώτες αθλητές κατατάχθηκαν ως εξής: 13ος Πολυχρόνης Γιαννακίδης, 15ος Αντώνιος Ντούλας, 24ος Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου, 28ος Ευάγγελος Δολιανίτης, 31η Δήμητρα Παπαχρήστου (4η στα κορίτσια) και 58ος Παναγιώτης Καμελίδης.

Αντίστοιχα στην γενική κατάταξη των Laser 4.7 σε σύνολο 36 σκαφών οι αθλητές του ΝΟΑ κατατάχθηκαν ως εξής: 12ος Ιωάννης Δολιανίτης, 13ος Παναγιώτης Ρήγας, 16ος Στέλιος Μπολιάκης, 17η Ελένη Πεταλά (χάλκινο μετάλλιο κοριτσιών).

  

Η φιλοξενία που έτυχε ο Όμιλος ήταν εξαιρετική ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού με τους αθλητές των δύο ομίλων για τον θαλάσσιο στίβο της Αλεξανδρούπολης στην 5th International Summer Regatta που διωργανώνει ο ΝΟΑ στις 1-4 Αυγούστου του 2013.