Σαμαράς σε Ερντογάν: Στην Πόλη οι Ολυμπιακοί του 2020!

Την δέσμευση ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την Κωνσταντινούπολη στην διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 απέσπασε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον έλληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Τουρκία.

 

Στην συνάντηση συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων, που αφορούν τις δύο χώρες, με έμφαση την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας και τα θέματα πολιτικής της καθημερινότητας των πολιτών. «Είναι μία καλή ημέρα η σημερινή για τις σχέσεις των δύο χωρών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι υπογράφηκαν 25 συμφωνίες,

 

Περισσότεροι από 20 υπουργοί που μετείχαν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, μεταξύ των οποίων και ο κομοτηναίος υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναζητώντας πεδία προσέγγισης ενώ και οι επιχειρηματίες που μετέχουν στο ελληνοτουρκικό φόρουμ επιδιώκουν αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες.

Πολύ επωφελή χαρακτήρισε την συνάντηση ο Ταγίπ Ερντογάν όπως και την δεύτερη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. «Το 2010 είχαν υπογραφεί 22 συμφωνίες, τώρα υπογράφηκαν 25» είπε και πρόσθεσε ότι είναι ενδεικτικό της προόδου που έχουμε κάνει στους τομείς συνεργασίας.

Ανάμεσα στα 25 πρωτόκολλα που υπογράφτηκαν από τους διάφορους υπουργούς συνεργασίας περιλαμβάνεται και ένα που αφορά τον τομέα του Αθλητισμού, καθώς το μνημόνιο στήριξης της Ελλάδας στην διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων από την Τουρκία. Κάτι που εφόσον το αποφασίσει η ΔΟΕ, θα έχει σαφέστατα θετικές επιπτώσεις και στην Θράκη, που λογικά θα κληθεί να φιλοξενήσει αρκετές αποστολές που θα θελήσουν να προετοιμαστούν στην περιοχή προσπαθώντας να εγκλιματιστούν το διάστημα πριν την μεγάλη διοργάνωση…