Όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι Σουφλί – Κόσμιο

Τη συμμετοχή του στη νέα ενοποιημένη Γ΄ Εθνική κατηγορία πανηγυρίζει από το απόγευμα της Κυριακής (3/3) ο Έβρος Σουφλίου, που επικράτησε εντός έδρας με 1-0 του ΠΑΟ Κοσμίου στο ντέρμπι της Θράκης και σε συνδυασμό με την ήττα της Προσοτσάνης στο Κοκκινόχωμα, πέτυχε και μαθηματικά το μεγάλο του στόχο δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος!

 


Η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη σημείωσε την έκτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα παραμένοντας αήττητη στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και διατηρώντας ανέπαφη την εστία της από τις 23 Δεκεμβρίου!


Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Κοσμίου βρίσκεται σε απόσταση τριών βαθμών από την έβδομη Προσοτσάνη και με νίκη την επόμενη Κυριακή στο ματς της χρονιάς κόντρα στο Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, εξασφαλίζει και εκείνη με τη σειρά της την είσοδό της στην προνομιούχο εξάδα!


Ο Νίκος Μπαχαρίδης παρέταξε τον Παμπουρίδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Αντωνιάδη (δεξιά) και Κατρανίτσα (αριστερά) στα άκρα της άμυνας και τους Μπάτζιο και Δούπα (αντί του τιμωρημένου Τσαπάνη) κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ναθαναηλίδης και Εφραιμίδης τοποθετήθηκαν στα χαφ και οι Εμρέ (δεξιά) και Φλώρος (αριστερά) στα ”φτερά”. Ο Λαζαρίδης πήρε θέση πίσω από το μοναδικό προωθημένο Δαμιανίδη.


Από την πλευρά του ο Σάββας Αϊβάζης χρησιμοποίησε τον Χρανιώτη κάτω από τα δοκάρια, τους Βαλσάμη (δεξιά) και Κωνσταντινίδη (αριστερά) στα άκρα της άμυνας και τους Κουφιώτη και Πατσαλή κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τρίχας και Γεμενετζής πήραν θέση στα χαφ και οι Καμπιώτης (δεξιά) και Πεχλιβανίδης (αριστερά) στα ”φτερά”. Πίσω από τον φουνταριστό Σταύρου κινούνταν ο Λυκούδης.


Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο αντίπαλοι επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου, όπου κυριάρχησαν το πάθος και οι δυνατές προσωπικές μονομαχίες σε ένα ”βαρύ” αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να μη σημειωθεί η μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Μόλις στο 3ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν από στημένη φάση, όταν ο Τρίχας εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Κωνσταντινίδης με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ. Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, το φάουλ του Κατρανίτσα κατέληξε στην αγκαλιά του Χρανιώτη. Στο 25′ το μακρινό σουτ του Πεχλιβανίδη δε βρήκε στόχο, όπως και εκείνο του Εμρέ τέσσερα λεπτά μετά. Στο 40ο λεπτό της συνάντησης, ο Δούπας τραυματίστηκε (θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος) δίνοντας στη θέση του στον Παπαναστασίου, που έπαιξε στα χαφ με τον Εφραιμίδη να οπισθοχωρεί στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Μπάτζιου.


Στο δεύτερο μέρος, οι Εβρίτες κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς στο σκορ και να διατηρήσουν μέχρι τέλους το προβάδισμα, αφού οι φιλοξενούμενοι με εξαίρεση ένα σουτ του Τρίχα δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί. Στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης ο Κατρανίτσας εκτέλεσε το φάουλ από τα πλάγια και ο Δαμιανίδης δε δυσκολεύτηκε από κοντά να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους πετυχαίνοντας το ενδέκατο γκολ του στο πρωτάθλημα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των 200 περίπου θεατών, που έδωσαν το ”παρών” στο γήπεδο του Σουφλίου. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, το σουτ του Τρίχα, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια πέφτοντας στη γωνία του ο Παμπουρίδης αποτρέποντας την ισοφάριση. Στο επόμενο λεπτό το μακρινό σουτ του Παπαναστασίου πέρασε λίγο άουτ και στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα το σουτ του Κατρανίτσα στο 79′ πέρασε ελάχιστα άουτ.


Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Κουναλάκη του συνδέσμου Ξάνθης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν με τον κόσμο τη σπουδαία νίκη τους και τους φιλοξενούμενους να επικεντρώνονται στο εντός έδρας παιχνίδι με το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος.


Έβρος Σουφλίου: Παμπουρίδης, Αντωνιάδης, Μπάτζιος, Κατρανίτσας, Δούπας (λ.τρ. 40′ Παπαναστασίου), Ναθαναηλίδης, Εμρέ, Εφραιμίδης, Δαμιανίδης, Φλώρος (73′ Αραμπατζής), Λαζαρίδης (67′ Οτέμπερης)
ΠΑΟ Κοσμίου: Χρανιώτης, Βαλσάμης (75′ Μορφακίδης), Κωνσταντινίδης, Κουφιώτης, Πατσαλής, Τρίχας, Καμπιώτης (83′ Λιανός), Γεμενετζής, Σταύρου, Λυκούδης (60′ Λιάρος), Πεχλιβανίδης