Ευρωπαϊκός αέρας για Ατρόμητο, σε περιπέτειες ο Πανθρακικός

Ακόμα πιο κοντά στην… εξασφάλιση της παρουσίας του στα play offs του πρωταθλήματος βρίσκεται ο Ατρόμητος, ο οποίος… πέρασε από την Κομοτηνή, επικρατώντας με… δράστη τον Μάντζιο (1-0 του Πανθρακικούμ που πλέον μπαίνει σε… περιπέτειες.


 

Στη φάση του γκολ, ο Έλληνας επιθετικός έδειξε την… κλάση του, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό τέρμα με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή στο 38ο λεπτό. Έτσι πήρε από το… χέρι την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου για την τρίτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα της Super League. Πλέον οι Περιστεριώτες έφτασαν τους 41 πόντους στη βαθμολογία και απέκτησαν… αέρα εννέα βαθμών από τον πέμπτο ΠΑΣ Γιάννινα.

 

Αντίθετα, ο Πανθρακικός έμεινε στους 26 πόντους και μπλέκεται για τα… καλά σε περιπέτειες για την παραμονή, περιμένοντας το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, μια και η Ένωση βρίσκεται στην ίδια θέση με τους «πράσινους» της Κομοτηνής, αλλά και τη «μάχη» της Βέροιας με τον Άρη που έπονται στην βαθμολογία.

 

Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, αλλά στο 5’ το σουτ του Παπαδόπουλου κόντραρε στον Γιαννούλη, ενώ το πλασέ του Τζάνη στο 8’ έπειτα από ωραία ενέργεια του Λουσέρο, πέρασε άουτ.

 

Στο 17’ οι Περιστεριώτες… απάντησαν με τον Ταυλαρίδη να κάνει την κεφαλιά, αλλά ο Βρονταράς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 26’ ο πορτιέρο των «πράσινων» είπε… όχι και πάλι στον επιθετικό του Ατρόμητου. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων έφερε… καρπούς στο 38’ όταν ο Επστάιν εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Ταυλαρίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Φυτανίδης τη δεύτερη και ο Μάντζιος με ωραίο γυριστό σουτ έκανε το 1-0.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Ατρόμητο, όταν στο 46’ ο Μάντζιος βρήκε τον Μπρίτο, αυτός πρόλαβε στο πρώτο δοκάρι την έξοδο του Βρονταρά, αλλά το πλασέ που έκανε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του πορτιέρο των γηπεδούχων.

 

Η συνέχεια άνηκε στους «πράσινους», οι οποίοι αναζήτησαν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά… έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Ράντμαν, ο οποίος στο 52’ απέκρουσε το πλασέ του Βαϊρουά, ενώ στο 54’ ο πορτιέρο του Ατρόμητου με εξαιρετική επέμβαση, έδιωξε σε κόρνερ το γυριστό εναέριο σουτ του μεσοεπιθετικού από την Ταϊτή.

 

Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη αύξησαν την πίεσή τους μπροστά από τα καρέ του Ράντμαν, όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Μίνγκα στο 91’ στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης.

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Βρονταράς, Σαρακατσάνος, Μουνάφο, Βαϊρουά, Τζανής (67’ Μίνγκα), Λουσέρο (78’ Κοντογουλίδης), Μπαϊκαρά, Ντιόγκο, Λαδάκης (67’ Κάστσελαν), Παπαδόπουλος, Σερφά.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ράντμαν, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Ουντόζι (82’ Σουμπίνιο), Φυτανίδης, Μπρίτο (79’ Ναπολεόνι), Επστάιν (67’ Ιγκλέσιας), Δημούτσος, Λαζαρίδης, Μάντζιος.