Το pregame του αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Κηφισιά

Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη αντιμετωπίζει στις 17:30 την Κηφισιά στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά.

 

Η αναμέτρηση θα γίνει στο γυμναστήριο «Γ. Τριαντάφυλλος» του Δήμου Βέλου Βόχας Κορινθίας και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Nova αλλά και το thrakisports. Τρεις ώρες μετά ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο ημιτελικό.

 

Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη προέρχεται από μια μεγάλη όσο και δύσκολη νίκη επί του ΠΑΟΚ, που την έφερε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και το θετικό για τον τεχνικό του Εθνικού είναι ότι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Οι παίκτες του είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σάκης Μουστακίδης: «Οι αγώνες αυτοί έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Πρώτα απ΄ όλα για να διακριθείς πρέπει να δώσεις δύο αγώνες σε 24 ώρες. Μετά πρέπει να αντιμετωπίσεις το εγχείρημα στιγμή με τη στιγμή και ώρα με την ώρα γιατί αλλιώς φορτώνεσαι με άγχος και πίεση. Η ομάδα του Εθνικού θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ένα φάιναλ-4 οποιασδήποτε διοργάνωσης. Ζει πρωτόγνωρες στιγμές και αυτή η διοργάνωση θα είναι μια καλή εμπειρία για όλους στην ομάδα».

 

Στη συνέχεια ο προπονητής του Εθνικού συμπλήρωσε: «Σε ένα φάιναλ-4 δεν υπάρχουν φαβορί. Κερδίζεις και προχωράς, χάνεις και φεύγεις. Ευνοούνται οι ομάδες με θετική ψυχολογία που δεν έχουν άγχος και πίεση. Μια από αυτές είμαστε κι εμείς. Ο νους μας είναι στο πρωτάθλημα αλλά θέλουμε να χαρούμε τη συμμετοχή μας στο League Cup που είναι αφιερωμένο στο Νίκο Σαμαρά. Περάσαμε και περνάμε δύσκολα με την απώλεια του όλοι στον Έβρο».

 

Από την πλευρά της, η Κηφισιά ταξιδεύει με πολλές απουσίες αλλά και την δεδομένη κούραση των παικτών της, που μόλις προχθές έπαιζαν προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στην Σύρο κόντρα στον Φοίνικα. Στην αναμέτρηση ο Εθνικός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά επειδή μιλάμε για νοκάουτ παιχνίδι, χρειάζεται προσοχή…