Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης Εθνικού – Κηφισιάς

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης του πρώτου ημιτελικού του Λιγκ Καπ, οι δυο προπονητές των ομάδων Κώστας Αρσενιάδης της Κηφισιάς και Θανάσης Μουστακίδης του Εθνικού αλλά και οι Ραφαήλ Κουμεντάκης και Νίκος Δεληπρίμης μίλησαν για το ματς.
 

Ο προπονητής της Κηφισιάς, Κώστας Αρσενιάδης, ξεκίνησε με δήλωση μνήμης για το Νίκο Σαμαρά και παρά την επιτυχία του κράτησε χαμηλούς τόνους: «Πρώτα απ’ όλα να πούμε ένα μεγάλο αντίο στο αθλητή Νίκο Σαμαρά που όλος ο κόσμος τον αγάπησε και μαζευτήκαμε εδώ για να τον τιμήσουμε. Ήταν μια πολύ καλή νίκη που για μας δεν λέει τίποτα καθώς μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα. Τα προβλήματα υπάρχουν από την αρχή και είναι καλό που ήρθε ένας νέος αθλητής και μπορέσαμε να καλύψουμε κάπως το κενό. Από τον αγώνα θα κρατήσω ότι για τέταρτη συνεχόμενη φορά παίξαμε σωστό βόλεϊ. Ακόμα θέλω να σταθώ στην εμφάνιση κάποιων παικτών που δεν είχαν πολλές ευκαιρίες. Η Αλεξανδρούπολη είχε πιο πολύ άγχος και αυτό εκμεταλλευτήκαμε. Για τέταρτη φορά μέσα σε 15 μέρες παίξαμε καλό βόλεϊ. Το ίδιο συνέβη και στο ματς Κυπέλλου στη Σύρο, όμως, σήμερα, διαχειριστήκαμε καλύτερα το ματς και παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι. Είμαι ικανοποιημένος από ορισμένους παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής, όπως ο Δελιμπρίμης. Δείξαμε χαρακτήρα παρά τις απώλειες, αλλά μην ξεχνάμε πως αυτά τα ματς είναι γιορτή και δεν υπάρχει το άγχος του πρωταθλήματος. Δείξαμε ότι μπορούμε και με απώλειες και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα».

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Σάκης Μουστακίδης, τόνισε πως η ομάδα του βρέθηκε σε κακή μέρα και έδωσε συγχαρητήρια στην Κηφισιά: «Χάσαμε δίκαια και με τέτοια υποδοχή δεν θα μπορούσαμε να νικήσουμε καμία ομάδα που παίζει σοβαρό βόλεϊ. Με προβληματίζει το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις παίζουμε ατομικά και όχι σαν ομάδα. Αυτό πρέπει να αλλάξει και να γίνουμε ομάδα. Αν θέλουμε καλύτερη συνέχεια πρέπει ο καθένας να βρει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα. Καλύτερα που έγινε τώρα αυτό το αποτέλεσμα διότι πρέπει να συνέλθουμε στο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στην Κηφισιά της εύχομαι καλό παιχνίδι αύριο στον τελικό».

Για τον Ιβάν Ράιτς: «Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα κυρίως στην κόντρα μπάλα. Άνθρωπος είναι και όχι μηχανή δεν έχω κανένα παράπονο. Άλλα με προβληματίζουν και κυρίως ότι δεν βελτιωνόμαστε σε ορισμένους τομείς που δουλεύουμε».

Ο διεθνής ακραίος του Εθνικού, Ραφαήλ Κουμεντάκης, δήλωσε: «Βρεθήκαμε σε κακή μέρα. Δεν χαλαρώσαμε λόγω των απουσιών της Κηφισιάς, αλλά δεν μας βγήκαν αυτά που μας είπε ο προπονητής μας. Συμφωνώ ότι πολλές φορές παίζουμε ατομικά και όχι ατομικά. Πρέπει να βελτιωθούμε»

Ο διαγώνιος της Κηφισιάς, Νίκος Δελιπρίμης, που πήρε τη θέση του Χρήστου Μπέλλου και πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση δήλωσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουμε με προβλήματα αλλά καλύπτουμε ο ένας τον άλλον και παρουσιάζουμε πολύ καλό σύνολο που παλεύει όλα τα ματς. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε από την αρχή της χρονιάς και όλοι προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε. Στο πρωτάθλημα μας έχει στοιχίσει. Σήμερα είχαμε και την τύχη με το μέρος μας. Εφόσον νικήσαμε υπό αυτές τις συνθήκες δείξαμε ότι είμαστε ικανοί για πιο ψηλά. Δεν έχω προτίμηση για τον αντίπαλο στον τελικό. Ας έρθει ο καλύτερος…».