«Στόχος μας να σταθεροποιηθούμε» λέει ο Δερμιτζάκης

Η σταθεροποίηση στην Σούπερ Λίγκα παραμένει το κύριο μέλημα των ανθρώπων του Πανθρακικού, σύμφωνα με όσα είπε ο Παύλος Δερμιτζάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΟΠΑΠ TV. Αναλυτικά η συνέντευξη του προπονητή της ομάδας της Κομοτηνής:

 

Για τη δεύτερη θητεία του στον Πανθρακικό: «Η ομάδα έχει τις προϋποθέσεις για να δουλέψει ένας προπονητής με ηρεμία. Υπάρχει ένα κοινό που αγαπάει την ομάδα, μια διοίκηση που προσπαθεί να ενισχύσει το σύλλογο, ενώ έχουμε και ένα εξαιρετικό προπονητικό κέντρο. Μπορούμε να σταθεροποιηθούμε στη Super League και αυτό είναι ο στόχος μας. Θέλουμε ό,τι κάνουμε να γίνεται μέσα από καλό ποδόσφαιρο και να αναδεικνύουμε νέα ταλέντα από την περιοχή».

 

 

Για την ιδιαιτερότητα της περιοχής της Θράκης: «Η Ροδόπη είναι ευαίσθητη περιοχή λόγω του μουσουλμανικού στοιχείου. Συνυπάρχουν οι Χριστιανοί με τους μουσουλμάνους. Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Οι Τούρκοι είναι καλοί άνθρωποι, νοικοκύρηδες. Το μόνο κακό για εμάς είναι ότι δεν βρίσκονται κοντά στην ομάδα, παρά το ότι έχουμε και Τούρκο ποδοσφαιριστή. Η ομάδα προσπαθεί να χτίσει τις προϋποθέσεις για να έρθει όλος ο κόσμος στο γήπεδο. Είναι θέμα χρόνου πιστεύω να φέρουμε και αυτούς τους ανθρώπους στο γήπεδο. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο μόνο ενώνει».

 

Για τις διαφορές της πρώτης θητείας του με το τώρα: «Έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με την πρώτη μου θητεία εδώ. Το μέλημα μας είναι να σταθεροποιηθούμε στην κατηγορία. Αυτό είναι μεγάλη παρακαταθήκη. Οι διαφορές με το 2010 δεν είναι τόσο αγωνιστικές γιατί και τότε είχαμε καλούς παίκτες και καλή ομάδα. Είχαμε παίκτες όπως ο Μπέλεκ, ο Αργυρίου, ο Ματετζίδης, ο Σακελλαρίου που έκαναν μεταγραφές παρότι πέσαμε. Η διαφορά είναι ότι η ομάδα τώρα έχει πίεση και άγχος. Τότε είχαμε πέσει και θέλαμε να φτιάξουμε μια ομάδα για να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία».

 

Για τα στοιχεία του Πανθρακικού: «Η ομάδα είναι μια οικογένεια. Και αυτό προκύπτει λόγω της περιοχής. Υπάρχει δέσιμο του κόσμου με την ομάδα και της διοίκησης με εμάς. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια γερή αλυσίδα για να παρουσιάζουμε κάτι καλό. Εμείς θέλουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους, να είναι κοντά μας ο κόσμος και να τον ανταμοίβουμε. Στο μέλλον ο Πανθρακικός θέλουμε να αποτελείται από παίκτες της Θράκης».

 

Για τα τμήματα υποδομής: «Έχουμε επενδύσει πολύ στα τμήματα υποδομής. Γίνεται σοβαρή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Και θέλουμε τα επόμενα χρόνια να θερίσουμε τους καρπούς από αυτό το σκέλος. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα τμήμα σκάουτινγκ για να έχουμε τον πρώτο λόγο για τα ταλέντα από τη Θράκη».

 

Για την παραμονή στο πρωτάθλημα: «Είμαστε σε επικίνδυνο στάδιο. Πρώτος στόχος είναι η παραμονή και θέλει προσοχή. Πολλές ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς. Εγώ είμαι ικανοποιημένος γιατί παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά ανησυχώ μέχρι να εξασφαλίσουμε την παραμονή. Θέλω να πάμε μακριά και στο ταξίδι του Κυπέλλου. Δεν ξέρω αν μπορούμε να τα κάνουμε και τα δύο. Εύκολα ή δύσκολα, όμως, πιστεύω ότι θα το πετύχουμε. Να σωθούμε και να περάσουμε στους “4” του Κυπέλλου. Είναι δύσκολο να κάνουμε κάτι παραπάνω στο Κύπελλο γιατί μετά, αν περάσουμε, θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό Υπάρχουν όνειρα και όσο ζούμε ελπίζουμε».

 

Για την επαρχία και τις ομάδες όπως ο Πανθρακικός: «Η επαρχία είναι γενικά αδικημένη. Σε επαρχίες που γίνεται καλή δουλειά δεν υπάρχει μεγάλη προβολή. Τα Μέσα ασχολούνται πιο πολύ με τις ομάδες του κέντρου. Εγώ αγαπάω την επαρχία γιατί αυτή με ανέδειξε».

 

Για την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι του Πανθρακικού: «Υπάρχουν άνθρωποι που αφιερώνουν τη ζωή τους για το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Γίνονται επενδύσεις και αυτό το ξέρουν οι πολίτες της Κομοτηνής. Υπάρχουν άνθρωποι που επενδύουν και η υποστήριξη του κόσμου είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για αυτούς. Όσο πιο πολλοί έρχονται στο γήπεδο, τόσο θα μεγαλώνει η όρεξη μας. Είναι διαφήμιση για την περιφέρεια της Θράκης ο Πανθρακικός».

 

Για το Δημήτρη Παπαδόπουλο: «Έχω μιλήσει πολλές φορές για το Δημήτρη. Είναι πολυτέλεια για τον Πανθρακικό. Έχει φτάσει σε αυτά τα επίπεδα και έχει ξαναβρεί τον εαυτό του γιατί εισπράττει ότι η ομάδα είναι μια οικογένεια. Τον έχει αγκαλιάσει η ομάδα, τον εκτιμά και προσπαθεί να κάνει το αυτονόητο. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και αν όχι ο καλύτερος, ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς. Στόχος του Δημήτρη είναι να γυρίσει στην εθνική. Είναι ο φάρος, ο πιλότος και παράδειγμα προς μίμηση για τα άλλα παιδιά. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι μαζί του».

 

Για τον ΠΑΟΚ: «Τον ΠΑΟΚ τον έχει πάρει ένας άνθρωπος με οικονομική επιφάνεια. Αυτό είναι απαραίτητο για ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ. Το ότι προέρχεται από τη Ρωσία δείχνει ότι είναι πειθαρχημένος, ότι ξέρει τι θέλει και τι ζητάει. Ο ΠΑΟΚ ήταν, είναι και θα είναι μια μεγάλη δύναμη για το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ είναι σε μεταβατικό στάδιο. Εύχομαι να φτάσει εκεί που θέλουν όλοι τον αγαπάνε».

 

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Μπορεί να έχει πέσει η ποιότητα, αλλά μέσα από αυτό το μεταβατικό στάδιο θα βγει κάτι καλό. Αρκεί να το προστατεύσουμε και να επενδύσουμε πάνω σε αυτό. Παίζουν πολλοί Έλληνες, υπάρχουν Έλληνες προπονητές, έχει δοθεί έμφαση στα τμήματα υποδομής. Ο κόσμος αυτό πρέπει να το εκτιμήσει και να αγκαλιάσει τις ομάδες. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να έχουμε θετική αύρα για αυτό».