Στον τελικό του ύψους του Γκέτεμποργκ ο Μπανιώτης!

Το ραντεβού πάνω από τον πήχη περιλαμβάνει για τη χώρα μας έναν… συνήθη ύποπτο σε αυτά τα ζητήματα, που δεν είναι άλλος από τον κομοτηναίο πρωταθλητή του Ύψους Κωστα Μπανιώτη, αλλά και έναν πρωτάρη, τον Αντώνη Μάστορα.

 

Για τον Μπανιώτη αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή του στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης, μια και είχε κάνει την αρχή το 2009 στο Τορίνο όπου ήταν έκτος, ενώ δύο χρόνια αργότερα έφτασε μία ανάσα από το βάθρο καθώς στο Παρίσι πήρε την τέταρτη θέση. Και στις δύο όμως περιπτώσεις είχε σημειώσει επιδόσεις που μπορούσαν να του χαρίσουν το μετάλλιο, αν τις πραγματοποιούσε με την πρώτη προσπάθεια.

Επιπλέον δεν υπάρχει αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα του θρακιώτη στις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτή τη φορά όμως ο άλτης από την Κομοτηνή καλείται να δώσει μία άλλη μάχη πριν από εκείνη με τον πήχη. Μάχη με τον πυρετό που τον έχει εξασθενήσει την τελευταία εβδομάδα, καθώς έπειτα από τον προκριματικό είδε το θερμόμετρο να ανεβαίνει πάνω από το 38.

«Ελπίζω να είμαι καλά και λιγότερο ζεστός στον τελικό. Και να πάνε όλα καλά εκεί!», είπε προσπαθώντας να διασκεδάσει με την ατυχία του, λίγο μετά την περιπετειώδη πρόκριση από τον προκριματικό. Σε αυτόν πέρασε μεν με την πρώτη τα 2,18 και τα 2,23μ αλλά έκανε τρεις αποτυχημένες στα 2,28μ ακι χρειάστηκε να περιμένει δυόμισι ώρες ώστε να ολοκληρωθεί το δεύτερο γκρουπ, ώστε να σιγουρέψει την πρόκριση.

Ο τελικός του Σαββάτου (2/3) είναι προγραμματισμένος στις 17:15 ώρα Ελλάδος με την συμμετοχή εννέα αθλητών και θα μεταδοθεί live από το thrakisports, όπως και ο προκριματικός. Από τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας, ξεχώρισε η πρόκριση στον τελικό των 60 μέτρων με εμπόδια του δραμινού δρομέα Κώστα Δουβαλίδη, ο οποίος κατέλαβε την έβδομη θέση. Αποκλείστηκαν από τους τελικούς του επικοντώ οι Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη και του τριπλούν οι Δημήτρης Τσιάμης και Νίκη Πανέτα.

Οι αθλητές που πήραν την πρόκριση για τον τελικό του ύψους είναι οι εξής:

1. Μουντρόφ 2.28
2. Μάστορας 2.28
3. Μπάμπα 2.28
4. Ντμίτρικ 2.28
5. Χανανί 2.28
6. Μπανιώτης 2.23
6. Ντέμιανιουκ 2.23
6. Γκράμπαρζ 2.23
6. Τάμπερι 2.23