Στην Ξάνθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο Νέων

Στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί αυτό το σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών για το 2013.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο «Φίλιππος Αμοιρίδης» το διήμερο 2 και 3 Μαρτίου και αναμένεται να συμμετέχουν περισσότεροι από 250 νεαροί και νεαρές «τζουντόκα» ηλικίας 18 έως 20 ετών, απ’ διάφορους συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα.

Ο δημοτικός σύμβουλος και παράλληλα προπονητής του ξανθιώτικου συλλόγου τζούντο «Μιρμάνης» Θωμάς Ηλιάδης, μίλησε στην εφημερίδα «Εμπρός» σχετικά με τη διοργάνωση: «Μετά τις απαραίτητες κινήσεις και έγγραφα που αντάλλαξαν ο Δήμος Ξάνθης με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, αποφασίστηκε να διεξαχθεί στην Ξάνθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών. Καθώς γνωρίζω πολύ καλά το άθλημα και έχω εμπειρία από ανάλογες διοργανώσεις, περιμένω και σε αυτή τη διοργάνωση να δούμε την “αφρόκρεμα” των αθλητών τζούντο απ’ όλη την Ελλάδα και σίγουρα οι θεατές που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες θα ευχαριστηθούν από το θέαμα».

Όσον αφορά τις ξανθιώτικες συμμετοχές, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι θα συμμετέχουν περίπου 12 αθλητές. Το θέμα της φιλοξενίας αυτής της μεγάλης διοργάνωσης του αθλήματος που έφερε το ένα από τα δύο μετάλλια για την χώρα μας στην περσινή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου απασχόλησε μάλιστα την περασμένη Δευτέρα και την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.