Live: Ο αγώνας του Μπανιώτη στο Πανευρωπαϊκό του Γκέτεμποργκ

Παρακολουθήστε live από το thrakisports τον προκριματικό αγώνα του κομοτηναίου πρωταθλητή του ύψους Κώστα Μπανιώτη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Γκέτεμποργκ.

 

Ωρα 17:10: Το γκρουπ του Κώστα, που ταλαιπωρείται από υψηλό πυρετό τις τελευταίες ημέρες, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 5.30μμ ώρα Ελλάδος. Δυο ώρες αργότερα θα αγωνιστεί το δεύτερο γκρουπ, στο οποίο μετέχει ο συναθλητής του Αντώνης Μάστορας του Ηρακλή Θεσσαλονίκης (έχουν τον ίδιο προπονητή, τον Γιώργο Τσούγκο).

Το όριο για πρόκριση στον τελικό είναι το 2.31μ, αρκετά υψηλό. Εφόσον δεν το περάσουν οκτώ αθλητές, που είναι και το πιθανότερο, τότε θα συμπληρωθεί η οκτάδα από τους επιλαχόντες. Για αυτό και έχει σημασία τα ύψη να τα περνά με την πρώτη προσπάθεια ο Κώστας, ακόμα και χαμηλά, από όπου θα ξεκινήσει.

Το πρωί ο δραμινός πρωταθλητής Κώστας Δουβαλίδης, κολλητός του Μπανιώτη, κατάφερε να προκριθεί στον ημιτελικό των 60 μέτρων με εμπόδια. Θα διεξαχθεί στις 7.00 το απόγευμα. Αντιθέτως, ο τριπλουνίστας Τσιάμης δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό.

Ωρα 17:58: Ξεκίνησε ο Μπανιώτης στον προκριματικό, με το πρώτο άλμα να είναι επιτυχημένο πάνω από τα 2,18 μ.

Ωρα 18:28: Πάνω και από τα 2,23 μ. με την πρώτη του προσπάθεια ο Μπανιώτης στο ύψος. Δείχνει σε καλή κατάσταση, παρά την ίωσή του.

Φιγουράρει πρώτος ο Μπανιώτης, καθότι αλάνθαστος ως τώρα, με άλλους τέσσερις αθλητές. Επόμενη προσπάθεια στα 2,28μ

Ωρα 18:41: Αποτυχημένο το πρώτο άλμα του Μπανιώτη στα 2,28 μ. στον προκριματικό του ύψους

Ωρα 18:50: Εχασε και δεύτερο άλμα στα 2,28 μ. ο Μπανιωτης

Ωρα 18:57: Τρίτη άκυρη προσπάθεια για τον Μπανιώτη στα 2,28 μ. Μένει στα 2,23 μ.

Ο Μπανιώτης με 2,23 μ. ήταν τρίτος στο Α’ γκρουπ που μόλις ολοκληρώθηκε, αλλά έχει ελπίδες για πρόκριση. Αρκεί στο β΄γκρουπ, όπου μετέχει ο Αντώνης Μάστορας, να μην τον περάσουν πάνω από πέντε αθλητές, Φυσικά θα διατηρήσουμε ανοιχτό το live για να σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη.

Ωρα 19:04: Μεγάλη επιτυχία για τον Δουβαλίδη, που προκρίθηκε στον τελικό των 60 μέτρων με εμπόδια. Με 7.64, άγγιξε το πανελλήνιο ρεκόρ (7.63), και ήταν τέταρτος στη σειρά του ο Δουβαλίδης και τρέχει στις 20.45 στον τελικό των 60 μ. εμπ. Φυσικά θα καλύψουμε και αυτόν τον αγώνα ζωντανά.

Ωρα 19:43: Ξεκίνησε το Β’ γκρουπ του ύψους, άκυρο το πρώτο άλμα του Μάστορα στα 2,13 μ.

Ωρα 19:58: Πέρασε τα 2,13 μ. με τη δεύτερη προσπάθεια και τα 2,18 μ. με την πρώτη ο Μάστορας στον προκριματικό του ύψους

Ωρα 20:15: Πάνω από τα 2,23 μ. με την πρώτη ο Μάστορας στον προκριματικό του ύψους. Τυπικά όμως είναι κάτω από τον Μπανιώτη, λόγω της αποτυχημένης του προσπάθειας στα 2,13 μ. Εδώ θα κριθεί αν ο κομοτηναίος θα είναι στον αυριανό τελικό.

Ωρα 20:27: Εντυπωσιακός ο Μάστορας, με την πρώτη πάνω από τα 2,28 μ., βελτίωσε δύο εκατοστά το ρεκόρ του! Μένει να δούμε αν ο Μάστορας με αυτήν την προσπάθεια θα αποκλείσει τον Μπανιώτη, Περιμένουμε τις υπόλοιπες προσπάθειες.

Ωρα 20:30: Εκτός τελικού του επικοντώ η Νικόλ Κυριακούλου, που είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Ανοιχτού Στίβου στο Ελσίνκι και η Κατερίνα Στεφανίδη. Εκτός τελικού και η Νίκη Πανέτα στο τριπλούν.

Ωρα 20:33: Ναιαιαιαι! Μαζί με τον Μάστορα στον τελικό του ύψους μπαίνει και ο Μπανιώτης μετά από την ολοκλήρωση του β’ γκρουπ του προκριματικού! Τα 2,23 μ ήταν τελικά αρκετά, Εννιά αθλητές στον τελικό.

Σε λίγο ο τελικός του δραμινού Δουβαλίδη. Μένουμε στο live, τρεισίμισι ώρες στον αέρα…

Ωρα 20:45: Εβδομος στον τελικό των 60 μ. εμπόδια ο Δουβαλίδης με 7.64, αγγίζοντας πάλι το πανελλήνιο ρεκόρ!

Κάπου εδώ ολοκληρώνεται το live του thrakisports. Ο Κώστας Μπανιώτης προκρίθηκε στον αυριανό τελικό του ύψους, που επίσης θα καλύψουμε ζωντανά και θα έχει και δεύτερη ελληνική συμμετοχή, αυτήν του Αντώνη Μάστορα. Εβδομος ο δραμινός Δουβαλίδης, Η Βόρεια Ελλάδα σαρώνει στο Γκέτεμποργκ την πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού.

Σε λίγο αναλυτικό ρεπορτάζ…