Φοιτήτρια του ΔΠΘ με καταγωγή από το Φανάρι η βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού Ξάνθης! Από Κομοτηνή μέχρι Καβάλα οι 4 πριγκίπισσες…

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων 27 πολιτιστικών-καρναβαλικών συλλόγων πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά η εκλογή της Βασίλισσας του ξανθιώτικου καρναβαλιού, ανάμεσα στις 18 κοπέλες που δήλωσαν τη συμμετοχή τους.

Με παρουσιαστή το Δημήτρη Πετρόπουλο οι υποψήφιες παρουσιάστηκαν στους εκπροσώπους των συλλόγων και κλήθηκαν να απαντήσουν τι γνωρίζουν για το θεσμό και γιατί διεκδικούν τον τίτλο. Στη συνέχεια, με ψηφοφορία που έγινε με απόλυτη διαφάνεια και τη συμμετοχή και της περσινής Βασίλισσας του Καρναβαλιού 2018 Μαρίας Δαλακούρα, επιλέχθηκε η βασίλισσα και οι πριγκίπισες του φετινού καρναβαλιού.

Νικήτρια με 18 ψήφους αναδείχθηκε η 23χρονη Δήμητρα Μπαλιάκα από το Φανάρι, που σπουδάζει Ελληνική Φιλολογία στην Κομοτηνή, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι μάλιστα η βασική φωνή στο δημοφιλές θρακιώτικο μουσικό συγκρότημα Mice the swing Band, που έχει κάνει πολλές εμφανίσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Πριγκίπισσες λόγω ισοψηφίας επελέγησαν τέσσερις.
1. Η Θεοδώρα-Ελπίδα Κουρούπη από την Κομοτηνή.
2. Η Μικαέλα Τσακαλίδου από τη Ξάνθη.
3. Η Ελένη Καταφυγιώτη από την Καβάλα.
4. Η Αντιγόνη Σιόλλου από τη Θεσσαλονίκη.