Έρχεται «ιστορικός χιονιάς» το Σαββατοκύριακο – Κίνδυνος αναβολών των προγραμματισμένων αγώνων στη Θράκη

Στον αέρα είναι η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για «ιστορικό χιονιά» στην Ελλάδα που θα επηρεάσει και την περιοχή της Θράκης.

Αντιμέτωπη με ψυχρή εισβολή από πολύ αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα βρεθεί η Ελλάδα προς το τέλος της εβδομάδας και κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των 10 βαθμών Κελσίου) και οι σφοδρές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Εάν επαληθευθούν τα προγνωστικά, «υπάρχει πιθανότητα μέσα στο ΣΚ να βιώσουμε μια από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας» δηλώνει ο μετεωρολόγος του Open Γιάννης Καλλιάνος με τον Σάκη Αρναούτογλου της ΕΡΤ να συνιστά προσοχή σε όσους ταξιδέψουν από το ύψος περίπου της Βοιωτίας προς την υπόλοιπη ορεινή αλλά και πεδινή- παράκτια βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλία, Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και προς τη Θράκη, όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος επισημαίνει). 

Από την πλευρά του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς επιβεβαιώνει σε σχέση με τον καιρό των επόμενων ημερών ότι η αλλαγή του καιρού θα έρθει από το βράδυ της Παρασκευής με χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από τη νύχτα στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, αλλά διευκρινίζει ότι ασφαλέστερη πρόβλεψη θα μπορεί να γίνει από το βράδυ της Πέμπτης.

Ενόψει πάντως αυτών των δεδομένων, καλό θα είναι οι αρμόδιες αρχές να προετοιμάζονται στην Θράκη για ενδεχόμενες αναβολές αγώνων το προσεχές Σαββατοκύριακο. Σε κίνδυνο αναμένεται να βρεθεί ο αγώνας της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό το μεσημέρι του Σαββάτου καθώς και οι αναμετρήσεις Αετού – Ορφανού – Εθνικού Αλεξανδρούπολης το Σάββατο και Αρη Αβάτου – Νέστου Χρυσούπολης, Καβάλας – ΠΑΟΚ Κοσμίου, Κεραυνός Πέρνης – Ορφέας Ξάνθης και Εθνικός Σιδηροκάστρου – Ασπίδα Ξάνθης την Κυριακή για τη Γ’ Εθνική.

Επίσης, σοβαρό πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει και με την διεξαγωγή των αναμετρήσεων για τα τοπικά πρωταθλήματα σε ΕΠΣ Έβρου, ΕΠΣ Θράκης και ΕΠΣ Ξάνθης.