Ο Π. Χατζημαρινάκης στο ThrakiSportS για το πρώτο του τρίμηνο ως πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου και όσα θα γίνουν στο νέο πρωτάθλημα

 

Συνέντευξη στον Νίκο Γκούντλη

Ο Παντελής Χατζημαρινάκης είναι ο έκτος πρόεδρος στην ιστορία της ΕΠΣ Έβρου. Μετά από μια εκλογική διαδικασία που είχε έντονο παρασκήνιο και απασχόλησε έντονα ακόμα και αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, κατάφερε ουσιαστικά να πετύχει την εκλογή του χωρίς αντίπαλο, αφού ουδείς τόλμησε τελικά παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα να κατεβάσει αντίπαλο ψηφοδέλτιο.

Ακριβώς τρεις μήνες μετά τις αρχαιρεσίες, στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα της μεγαλύτερης Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων του γεωγραφικού μας διαμερίσματος και λίγο πριν την κλήρωση των πρωταθλημάτων για τη νέα σεζόν, κάνει τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της διοίκησής του και απαντά για πρώτη φορά σε ερωτήματα για το παρασκήνιο των εκλογών και όσα ο ίδιος σκοπεύει να φέρει στο ποδόσφαιρο του Έβρου.

Θ.S: Κύριε Χατζημαρινάκη, πόσο καιρό πριν τις εκλογές αποφασίσατε να βγείτε μπροστά και να διεκδικήσετε την προεδρία και γιατί το θελήσατε;

Π.Χ:  Η απόφαση ελήφθη στις αρχές του ημερολογιακού έτους, νομίζω κάπου στα μέσα Ιανουαρίου. Ήταν μέσα από συζητήσεις με παράγοντες ομάδων, νέους στην πλειοψηφία τους, όταν αναδείχθηκε αυτή η ανάγκη να προσπαθήσουμε να φέρουμε φρέσκες ιδέες στο ποδόσφαιρο του Έβρου και να λύσουμε κάποια από τα προβλήματά που αντικειμενικά έχει. Κακά τα ψέματα, χρειάζεται αναβάθμιση και θέλουμε να δουλέψουμε, στο μέτρο του δυνατού, προς αυτήν την κατεύθυνση γιατί αυτήν την στιγμή είναι αρκετά χαμηλά.

Θ.S: Ναι αλλά ήσασταν μέλος και της προηγούμενης διοίκησης, υπό τον κ. Καραβασίλη. Συμμετείχατε στις αποφάσεις ως μέλος του ΔΣ. Γιατί δεν μπορούσατε αυτό το νέο να το φέρετε μέσα από εκείνη την διοίκηση;

Π.Χ: Είναι αλήθεια ότι έχω παρελθόν στην διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου, δεν είμαι αυτό που λένε «κομήτης». Δώδεκα χρόνια συνολικά, τα τελευταία ως γενικός γραμματέας, παλαιότερα σαν ταμίας. Ωστόσο διαπίστωσα από τις συζητήσεις με τους παράγοντες ότι υπήρχε η δίψα για κάτι νέο και η διάθεση από κάποιους ανθρώπους να βοηθήσουν. Με έπεισαν και εμένα να δημιουργήσουμε αυτή τη νέα ομάδα, που να περιλαμβάνει και καινούρια πρόσωπα που μπορούν να προσφέρουν αλλά δεν έχουν ασχοληθεί με το κομμάτι ΕΠΣ, παντρεύοντας κατά κάποιον τρόπο την εμπειρία με την όρεξη για δουλειά.

Θ.S: Οι σχέσεις σας με τον προηγούμενο πρόεδρο, τον Χρήστο Καραβασίλη, ποιες είναι;

Π.Χ: Η σχέση με τον Χρήστο είναι όπως ήταν. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε 15 χρόνια συνεργάτες. Νομίζω ότι έχουμε τις καλύτερες σχέσεις…

Θ.S: Έχετε μιλήσει δηλαδή μετά τις εκλογές;

Π.Χ: Όχι, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε μιλήσει. Δεν έτυχε…

Θ.S: Είπατε ότι τον διαδεχθήκατε μαζί με την ομάδα σας για να φέρετε φρέσκες ιδέες στο ποδόσφαιρο του Έβρου. Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποιες από αυτές;

Π.Χ: Μια πρώτη που κατευθείαν μου έρχεται στο μυαλό είναι η διοργάνωση του Σούπερ Καπ που διοργανώνουμε αυτήν την Κυριακή. Γενικά θα κάνουμε προσπάθεια να αναβαθμίσουμε το τοπικό μας ποδόσφαιρο. Ήδη μάλιστα, όπως μπορείτε και εσείς να διαπιστώσετε, το 80% από όσα δεσμευθήκαμε προεκλογικά έχει υλοποιηθεί και για το υπόλοιπο εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση…

Θ.S: Τι υλοποιήθηκε δηλαδή;

Π.Χ: Πραγματοποιήσαμε μετά τις εκλογές τρεις συναντήσεις με τις ομάδες και όλοι μαζί ανταλλάξαμε ιδέες σε μια προσπάθεια να διορθώσουμε τα όποια κακώς κείμενα. Εμείς θέλουμε μια ΕΠΣ που είναι σύμμαχος των ομάδων, όχι να μας βλέπουν σαν αντιπάλους. Ο μεγάλος μας στόχος είναι να μειώσουμε την αγωνιστική απραξία των ποδοσφαιριστών, που ως τώρα έφτανε και ξεπερνούσε τους πέντε μήνες. Ήδη διαμορφώσαμε με το σουπερ καπ και το κύπελλο πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο ώστε μέσα από επίσημα παιχνίδια να προετοιμάζονται οι ομάδες και οι παίκτες για το πρωτάθλημα, το οποίο σκοπεύουμε με κάποιες σκέψεις να τραβήξει ως τον Μάιο, ώστε να μειωθεί η απραξία στους τρεις μήνες.

Θ.S: Πως θα γίνει αυτό; Σκέφτεστε την εισαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ, όπως στην γειτονική ΕΠΣ Θράκης;

Π.Χ: Δεν είναι κάτι που το αποκλείω, αλλά όχι για αυτήν την σεζόν. Αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε με τα σωματεία πρώτα, γιατί όπως είπα, εμείς είμαστε για να τα υπηρετούμε, όχι για να επιβάλουμε τα δικά μας θέλω. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το προσεχές πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τους όρους που ήξεραν οι ομάδες, δεν θα αλλάξουμε την προκήρυξη τώρα. Δύο γύροι μέσα έξω, ο πρωταθλητής θα ανέβει στην Γ’ Εθνική και οι δύο τελευταίοι ή η τρεις, ανάλογα με το τι θα κάνει ο Εθνικός, θα πέσουν για να αντικατασταθούν από τις ομάδες της Β’ Κατηγορίας.

Θ.S: Η Β’ Κατηγορία τελικά θα συμπτυχθεί σε δυο ομίλους;

Π.Χ: Ναι, με γεωγραφικά φυσικά κριτήρια. Δεν μπορούν να διατηρηθούν οι τρεις όμιλοι, θα είχαμε πρωταθλήματα με λίγες αγωνιστικές και οι άνθρωποι που λαμβάνουν μέρους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θέλουν πρωτίστως να παίζουν, όχι να κάθονται όλον τον χρόνο και απλά να δίνουν 5-6 αγώνες.

Θ.S: Υπάρχουν σκέψεις να επανέλθουν και πάλι ο Βόρειος και ο Νότιος Όμιλος στην Α’ Κατηγορία;

Π.Χ:  Σε αυτήν την χρονική συγκυρία καμία. Το γράψατε και εσείς νομίζω σε ένα πρόσφατο άρθρο στην ιστοσελίδα σας. Αν κάνουμε δυο ομίλους στην Α’ Κατηγορία, στην Β’ με τις ομάδες που θα απομείνουν τι θα κάνουμε; Έναν όμιλο και θα υποχρεώνουμε τις θεωρητικά πιο φτωχές ομάδες να ταξιδεύουν από την Ορεστιάδα στην Αλεξανδρούπολη και το ανάποδο;

Θ.S: Πάντως πρέπει να κάνετε κάτι γιατί οι ομάδες στον Έβρο συνεχώς μειώνονται.

Π.Χ: Εννοείται ότι πρέπει να κάνουμε, αλλά δεν είναι φαινόμενο του Έβρου μόνο αυτό. Είναι φαινόμενο σε όλη τη χώρα. Δυστυχώς λόγω και της κρίσης τα παιδιά δεν μένουν στα χωριά, πάνε στις πόλεις και μοιραία χάνονται οι ομάδες των χωριών. Τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά και για όλους και φυσικά δεν εξαιρείται το ποδόσφαιρο.Όλες οι ομάδες έχουν να επιχορηγηθούν πάνω από δέκα χρόνια από το κράτος και δύσκολα μπορούν να σταθούν. Είναι ίσως ακριβό χόμπι για να το υπηρετούν κάποιοι και να συντηρούν ομάδες. Εμείς στον βαθμό που μπορούμε θα βοηθήσουμε. Για παράδειγμα, μπορώ να σας αποκαλύψω ότι έχουμε βρει κεντρικό χορηγό για το πρωτάθλημα, το κύπελλο, τα παιδικά πρωταθλήματα…

Θ.S: Τι εννοείτε, θα έχει πχ όνομα το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Έβρου;

Π.Χ: Ναι, εφόσον με αυτόν τον τρόπο μπορέσουμε να αυξήσουμε τα έσοδα και να βοηθήσουμε στην καλύτερη διεξαγωγή του. Εχουμε βρει ήδη τον χορηγό. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Όπως επίσης σύντομα θα μπουν χορηγοί και στην ιστοσελίδα της Ένωσης που αναβαθμίστηκε και λειτουργεί ήδη. Ήταν και αυτή μια προεκλογική μας δέσμευση, να εκμεταλλευθούμε τα social media και τις δυνατότητες που παρέχει το ίντερνετ ώστε αφενός να ενημερώνονται άμεσα και έγκυρα οι ομάδες για να νέα που τους αφορούν από την Ένωση, αφετέρου να μπορέσουμε να αυξήσουμε τα έσοδά μας. Αν και τα έσοδα από τους χορηγούς της ιστοσελίδας όπως είπαμε και προεκλογικά, θέλουμε να πάνε στις Μεικτές Ομάδες.

Θ.S: Προεκλογικά είχατε αναφέρει ότι θα δώσετε μεγάλη έμφαση στις Μεικτές Ομάδες και γενικά στις υποδομές…

Π.Χ: … και δίνουμε. Ήδη κάναμε ειδικές συναντήσεις με τις ακαδημίες, βγήκαν πολλά θετικά συμπεράσματα. Ακούσαμε τις σκέψεις των αρμοδίων και βαδίζουμε σε καινούριο πλάνο. Θα έχουμε φέτος διεξαγωγή αγώνων Κ16, Κ14, Κ12, κάτι που δεν υπήρχε. Και όπως είπα, μεγάλο βάρος θα δοθεί και στις Μεικτές Ομάδες που αποτελούν άλλωστε και την βιτρίνα του ποδοσφαίρου μας.

Θ.S: Αλήθεια, ποιος θα είναι ο Ενωσιακός προπονητής; Ο Σάκης Ζησίδης που είχε αυτήν την θέση τα τελευταία χρόνια, μετά την Θράκη Φερών ανέλαβε τον Ορέστη…

Π.Χ:  Την Δευτέρα θα βγει η σχετική προκήρυξη. Δεν θα έχουμε όμως έναν αλλά δύο ενωσιακούς προπονητές, για να καλυφθεί όλος ο νομός, δεδομένων των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων που έχει. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να έχουμε δύο προπονητές που να μπορούν να μοιράζονται τον Έβρο, να βλέπουν όλους τους ποδοσφαιριστές, τους περισσότερους αγώνες. Και φυσικά θα δοθεί μεγάλο βάρος στις προπονήσεις, θα αυξηθούν οι συναντήσεις των παικτών με τους ενωσιακούς προπονητές. Οι επιδόσεις των Μεικτών την περσινή χρονιά δεν ήταν καλές αν και νομίζω ότι διαθέτουμε το υλικό και το ταλέντο, όπως διαχρονικά έχει δείξει αυτός ο νομός…

Θ.S: Πράγματι, έχει βγάλει τεράστια ονόματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Έβρος. Αλήθεια, ποια θεωρείτε τα μεγαλύτερα;

Π.Χ: Τι να σας πω τώρα;

Θ.S: Ονόματα…

Π.Χ: Εντάξει, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Στέλιος ο Βενετίδης. Και φυσικά και ο Ντέμης, αμφότεροι στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης το 2004 στην Πορτογαλία. Ο Ουζουνίδης που διαπρέπει και ως προπονητής πλέον, ο Λυμπερίδης, ο Ουσταμπασίδης, παλιότερα φυσικά ο Αλαβάντας. Τεράστιες μορφές.

Θ.S: Όλοι τους έχουν τιμήσει και τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας, της οποίας δεν είστε απλά φίλαθλος, αλλά πραγματικός οπαδός. Την έχετε ακολουθήσει πολλές φορές στο εξωτερικό.

Π.Χ: Ναι, είναι αλήθεια αυτό…

Θ.S: Ποιο ταξίδι ξεχωρίζετε;

Π.Χ:  Αναμφισβήτητα αυτό στο Βουκουρέστι το 2013, όταν πήραμε την πρόκριση για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Είχαμε πάει εκατοντάδες άτομα τότε από την Θράκη, θυμάμαι ότι και εσείς ως ιστοσελίδα είχατε διοργανώσει εκδρομή και είχατε διευκολύνει πολλούς Θρακιώτες φιλάθλους να πάνε εκεί.  Επίσης είχα πάει στο Ελσίνκι, στη Βουδαπέστη και πάντα με δικά μου έξοδα, για να μην υπάρξουν παρερμηνείες. Ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν τα παιχνίδια στην Κωνσταντινούπολη, όχι μόνο το πρόσφατο φιλικό αλλά και παλιότερα, προ δεκαετίας, με το γκολ του Αμανατίδη μετά τα τέσσερα που είχαμε δεχθεί στο Καραϊσκάκη. Είναι μεγάλη αγάπη η Εθνική και ευελπιστώ σύντομα να μπορέσω να ξαναπάω σε ταξίδια της, ίσως τον Οκτώβριο γιατί στα δύο του Σεπτεμβρίου δεν θα μπορέσω.

Θ.S: Ίσως τότε έχουμε ξανά και Εβρίτη στις κλήσεις του Σκίμπε, γιατί τώρα περιοριστήκαμε σε Ξανθιώτη και Κομοτηναίο…

Π.Χ: Εννοείτε τον Τοροσίδη και τον Μάνταλο… Γιατί όχι; Ο Μανώλης Σιώπης έχει κληθεί από τον Σκίμπε στην Εθνική και αν είχε κάποια παιχνίδια στα πόδια του, ίσως ξανακαλούνταν και τώρα. Μπορεί τον Οκτώβριο. Μακάρι.

Θ.S: Αλήθεια, ποια η σχέση σας με τις άλλες Ενώσεις της Θράκης; Υπάρχει συνεργασία;

Π.Χ: Η καλύτερη. Με τον Μάνο Γαβριηλίδη γνωριζόμαστε άλλωστε χρόνια. Αλλά και τον Γιώργο Πανίδη τον γνώριζα προσωπικά, από τα παλιά χρόνια που ήταν πρόεδρος στη Βιστωνίδα και πηγαίναμε για αγώνες στη Φελώνη. Όλοι μαζί έχουμε δεσμευθεί να εργαζόμαστε για το καλό του θρακιώτικου ποδοσφαίρου, των ομάδων και των ποδοσφαιριστών μας. Και πιστέψτε με, γίνεται ήδη αρκετή δουλειά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θ.S: Ο Πανίδης είναι μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ, ο Μάνος Γαβριηλίδης ήταν αντιπρόεδρος, ο προκάτοχός σας είχε φτάσει στην θέση του ταμία, ένας ακόμα Θρακιώτης, ο Γιώργος Γκιρτζίκης ήταν ο προηγούμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Εχει δημιουργήσει παράδοση και τα τελευταία χρόνια έχει πράγματι ισχύ η Θράκη στην ΕΠΟ με όλες τις διοικήσεις. Υπάρχει και δική σας προσωπική φιλοδοξία για το κάτι παραπάνω;

Π.Χ:  Εμένα αυτήν την στιγμή με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο του Έβρου. Να το πάμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Η πρώτη φιλοδοξία είναι αυτή.

Θ.S:  Τα παρασκήνια στην ΕΠΟ με τις εμπλοκές των μεγάλων ομάδων είναι πολλά πάντως και είδαμε ότι και στις εκλογές της ΕΠΣ, τουλάχιστον του Έβρου, υπήρξε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έντονη παρασκηνιακή εμπλοκή ομάδων από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη… 

Π.Χ: Για όλες τις Ενώσεις υπάρχει ενδιαφέρον, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Όμως αυτό που έχει σημασία είναι τα σωματεία, τα ερασιτεχνικά σωματεία του νομού μας. Εμένα αυτά με ενδιέφεραν και με ενδιαφέρουν. Αυτά μας εξέλεξαν, αυτά εκπροσωπούμε στις συνεδριάσεις της ΕΠΟ και σε αυτά τα σωματεία προφανώς οφείλουμε να απολογούμαστε. Σε κανέναν άλλο και σε καμία περίπτωση στις διάφορες φήμες και στα δημοσιεύματα.

Θ.S:  Ως προς τα σωματεία λοιπόν… Προκαλέσατε αρκετά παράπονα από τα σωματεία με την πρόσφατη απόφασή σας για τα 30 ευρώ στους διαιτητές των φιλικών αγώνων…

Π.Χ: Δεν έχω την ίδια εικόνα. Πείτε μου ένα σωματείο που να έκανε παράπονα. Μάλλον αυτά είναι φαντασιώσεις κάποιων δημοσιογράφων που περισσότερο ασχολούνται με το πολιτικό ρεπορτάζ παρά με το αθλητικό. Ή τουλάχιστον αν δεν είναι των ίδιων, είναι των πληροφοριοδοτών τους…

Θ.S:  Δε νομίζω πάντως να άρεσε στα σωματεία που πληρώνουν 30 ευρώ συν τον γιατρό για τα φιλικά…

Π.Χ: Γιατί το λέτε αυτό; Ήταν καλύτερο το προηγούμενο σύστημα που έδινε ο καθένας ό,τι ήθελε σε όποιον ήθελε και δημιουργούνταν έτσι περίεργες σχέσεις; Οι διαιτησίες μέχρι πέρυσι έβγαιναν ακόμα και 60 ευρώ τον αγώνα. Φώναζαν τον διαιτητή που ήθελαν, ενημερώνοντας βέβαια την Επιτροπή Διαιτησίας, του έδιναν τα χρήματα που ήθελαν και του δημιουργούσαν και μια άτυπη… υποχρέωση, όταν θα ξανασφύριζε σε επίσημο παιχνίδι την ομάδα τους, να προσέξει ιδιαίτερα τα σφυρίγματά του. Εμείς αυτό ακριβώς θέλαμε να κόψουμε με αυτό, τις πελατειακές σχέσεις που δημιουργούνταν. Πλέον υπάρχει διαφάνεια και ισομέρεια. Μιλάμε για δέκα ευρώ ανά διαιτητή όταν υπάρχει τριπλέτα, αν πάει μόνο ο διαιτητής χωρίς επόπτες μιλάμε για σύνολο 10 ευρώ και οφείλω να τονίσω ότι αυτό δεν είναι αποζημίωση ούτε καν για τον διαιτητή αλλά ουσιαστικά για τα έξοδα μετακίνησής του. Δυστυχώς κάποιοι συνάδελφοί σας έχουν λάθος πληροφοριοδότες για αυτά τα θέματα και πήγαν να αναδείξουν ένα θέμα που δεν υπήρχε. Δωρεάν διαιτησίες δεν υπήρχαν. Όπως και είναι ψέμα ότι υπάρχει αντίρρηση από τις ομάδες να υπάρχουν γιατροί στα γήπεδα της ΕΠΣ Έβρου. Εδώ μιλάμε για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή ανθρώπων, κανείς δεν έχει αντίρρηση σε αυτά. Πλέον με αυτό που θεσπίσαμε προστατεύσαμε τις ομάδες και σε τελική ανάλυση πληρώνουν λιγότερο από ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Θ.S:  Ναι αλλά με αυτήν την υποχρέωση δεν κινδυνεύετε να δείτε να διεξάγονται τελικά φιλικά χωρίς διαιτητές και χωρίς γιατρούς που απλά να μην δηλώνονται στην ΕΠΣ και τελικά να μην τα μαθαίνει κανείς ότι γίνονται ;

Π.Χ:  Πάντα υπήρχε και θα υπάρχει αυτό, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις που πχ θα έρθει ένας πρόεδρος να κάνει τον διαιτητή, δεν υπάρχει και καμία εμπλοκή της ΕΠΣ. Όπως δεν μαθαίνουμε τι γίνεται και στις προπονήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση όμως όλοι αναλαμβάνουν και την ευθύνη των πράξεών τους.

Θ.S: Το πρωτάθλημα θα συνεχίσει να διεξάγεται Κυριακή η Α’ Κατηγορία και απλωμένα στο Σαββατοκύριακο η Β’ Κατηγορία;

Π.Χ: Θα το δούμε, δεν αποκλείεται πάντως η Α’ Κατηγορία να επεκτείνεται με αγώνες και το Σάββατο και την Κυριακή, ακόμα και την Δευτέρα. Ενα σημαντικό πρόβλημα που έχουμε είναι η έλλειψη διαιτητών που δεν έχουμε μεγάλη επάρκεια για να σφυρίζουν όλα τα ματς, δεδομένων και των παιδικών πρωταθλημάτων που φέτος θα διοργανωθούν.

Θ.S: Οι Δευτέρες έχουν να κάνουν και με το αίτημα του Εθνικού να μην διεξάγονται παιχνίδια τις Κυριακές όταν αγωνίζεται εντός έδρας;

Π.Χ: Όχι, κυρίως έχει να κάνει με την έλλειψη διαιτητών. Πάντως, είναι λογικό αίτημα και στον βαθμό που μπορούμε θα το προσπαθήσουμε να μην υπάρχουν αγώνες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή την ώρα που θα αγωνίζεται ο μοναδικός εκπρόσωπος του Έβρου στα εθνικά πρωταθλήματα, ώστε να διευκολυνθεί ο κόσμος που επιθυμεί, είτε είναι φίλαθλοι είτε παράγοντες είτε και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, να πάνε και να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα του τόπου.

Θ.S: Εχετε κατηγορηθεί πάντως ότι εκλεγήκατε για να βοηθήσετε τις ομάδες της Ορεστιάδας σε βάρος αυτών της Αλεξανδρούπολης…

Π.Χ: Πάλι τα ίδια… Ναι, ακούστηκε επίσης και ότι θα πάρω την έδρα της ΕΠΣ από τα ιδιόκτητα γραφεία της και θα την μεταφέρω επάνω. Τι να απαντήσω σε αυτό; Νομίζω ότι δεν αξίζει, ειδικά όταν εμείς έχουμε ήδη προχωρήσει σε ανακαίνιση στο ένα μέρος από τα γραφεία και θα προχωρήσουμε και στα υπόλοιπα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τα γραφεία ήταν και θα παραμείνουν στην Αλεξανδρούπολη και η Ένωση θα διοικείται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θ.S: Πριν κλείσουμε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα;

Π.Χ: Δεν το ξέρω και δεν θα μπορούσα να το ξέρω όταν δεν έχει παιχτεί ακόμα ούτε ένας αγώνας και μόλις την Κυριακή θα έχουμε την κλήρωση. Αυτό που ελπίζω είναι στον Έβρο να έχουμε ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικό πρωτάθλημα. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την αναβάθμισή του, όπως και του κυπέλλου και συνολικά του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Είναι δύσκολο, αλλά είναι υποχρέωσή μας να τα καταφέρουμε.