«Λαϊκό προσκύνημα» και ουρές από δεκάδες Θρακιωτάκια για ένα αυτόγραφο από την Κατίνκα Χόζου

Πάνω από χίλια αυτόγραφα κλήθηκε να υπογράψει το τριήμερο που βρέθηκε στην Καβάλα η Κατίνκα Χόζου, ίσως το κορυφαίο όνομα της εποχής μας στην γυναικεία κολύμβηση.

Η διοργάνωση «Απόστολος Παύλος» στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, αφού σημειώθηκαν καλοί χρόνοι στις πισίνες αλλά κυρίως βρέθηκαν εκατοντάδες κόσμου στις κερκίδες του Κλειστού Κολυμβητηρίου της Καβάλας. Η αφρόκρεμα της ελληνικής κολύμβησης βρέθηκε στην περιοχή και από κοντά όλα τα κολυμβητικά τμήματα των συλλόγων της Θράκης, από την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη μέχρι φυσικά την Κομοτηνή και τη γειτονική Ξάνθη.

«Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό που συναντήσαμε, γι’ αυτό και δεν φέραμε και πολλά αυτόγραφα», σχολίασε ο προπονητής της Χόζου. Η αθλήτρια από την Ουγγαρία έφερε μαζί της στην Ελλάδα 1.500 αυτόγραφα, τα οποία υπέγραφε εκείνη την στιγμή στις ουρές που δημιουργούνταν από δεκάδες παιδιά, ανάμεσά τους και πολλά Θρακιωτάκια που έσπευσαν στην Καβάλα και τα πιο τολμηρά ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζι της.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χόζου, έπεσε στην πισίνα συνολικά 24 φορές (12 προκριματικούς και 12 τελικούς) και στο μεσοδιάστημα από το ένα αγώνισμα στο άλλο, πήγαινε στο σημείο όπου δινόταν τα αυτόγραφα για να τα υπογράψει. Από ένα σημείο και μετά όταν τελείωσαν τα αυτόγραφα υπέγραψε σε μπλουζάκι και σκουφάκια και πάντα με το χαμόγελο…», σχολιάζει στο kavalapost ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού της Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου.

Αναφερόμενος στη συνέχεια σ’ ένα χαρακτηριστικό περιστατικό, σχετικά με το πόσο «μέτρησε» η παρουσία της Χόζου στους αγώνες είπε «κάποια στιγμή σε ένα αγώνισμα όπου συμμετείχε ο Χόζου, η οποία φυσικά κέρδισε, στην 2η θέση τερμάτισε μια νεαρή Ελληνίδα από την Αθήνα που θεωρείται ανερχόμενο ταλέντο. Στην αποχώρηση της παρατήρησα ότι έκλαιγε και μάλιστα με λυγμούς και όταν την ρώτησα αν είναι καλά μου απάντησε «και βέβαια είμαι καλά κύριε, κολύμπησα με την κορυφαία αθλήτρια του κόσμου, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για μένα; Θα είμαι μαζί της στο βάθρο»! Στην πορεία συνάντησα και τον πατέρα της, που είναι συνάδελφος δικηγόρος που μου είπε ότι ήρθαν οικογενειακώς από την Αθήνα από την Παρασκευή, μόνο και μόνο για να έχει την εμπειρία το παιδί τους να δει και να αγωνιστεί δίπλα στην Χόζου».

Για τους αγώνες ήρθαν στην Καβάλα περί τα 1000 άτομα, που έμειναν στην πόλη από ένα έως και τέσσερα βράδια. Συνολικά 63 σύλλογοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στην διοργάνωση, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Ο Γιώργος Φιλόσογλου επισήμανε ότι «τέτοιου είδους αγώνες δεν μπορούν να γίνουν να περισσότερους αθλητές! Θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε στην διοργάνωση και μικρότερες ηλικίες, αλλά θα υπήρχαν περισσότερες προκριματικές σειρές και οι μεγάλοι αθλητές θα κουραζόταν να περιμένουν»!

Τέλος σχολίασε την… αγάπη της Χόζου για τον γύρο, αλλά και για την τοπική κουζίνα. «Το πρώτο βράδυ της παραμονής της στην Καβάλα έφαγε 4 «πιτόγυρα», δύο πιάτα πατάτες, μια χωριάτικη σαλάτα και μια ακόμα μερίδα γύρο (!!!), κερασμένο από τον καταστηματάρχη! Βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ότι κάθε ημέρα κάνει 8 ώρες προπόνηση την ημέρα, και έτσι καταναλώνει καθημερινά 6 τέτοιου είδους γεύματα», αποκαλύπτει ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού της Καβάλας, που φιλοξένησε στη γειτονιά μας το μεγαλύτερο όνομα της παγκόσμιας κολύμβησης της εποχής μας.

Σχόλια

comments