ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Νίκησαν τον ΓΑΣ Κομοτηνή και έμειναν στην κορυφή οι κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης

Την τρίτη της νίκησε μετά απο τέσσερις αγωνιστικής πέτυχε η Ασπίδα Ξάνθης που επικράτησε με 46-28 του ΓΑΣ Κομοτηνή στα πλαίσια της τέταρτης αγωνιστικής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Κορασίδων.

Τα κορίτσια του Νδίμ Καρά Αχμέτ δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα, και πατώντας το γκάζι στις πρώτες περιόδους κάθε ημιχρόνου έφτασε σε μια άνετη επικράτηση απέναντι στην ομάδα της Κομοτηνής, με την οποία ισοβαθμούσε  όπως και τους Πάνθηρες και Αστέρα Καβάλας, όμως μετά από αυτή τη νίκη οι Κορασίδες της Ασπίδας διατηρήθηκαν στην κορυφή έχοντας πλέον συγκάτοικο μόνο τους Πάνθηρες Καβάλας.

Απο την ομάδα της Ξάνθης ξεχώρισαν οι Μαμαλίγκατζη και Μεχμέτ Ουστά που πέτυχαν μαζί τους 37 απο τους 46 συνολικούς πόντους της Ξανθιώτικης ομάδας, ενώ απο την ομάδα της Κομοτηνής η Νικολαΐδου ήταν η μόνη με διψήφιο αριθμό πόντων. Την επόμενη αγωνιστική, την τελευταία του πρώτου γύρου, η ομάδα της Ξάνθης δοκιμάζεται στις Σέρρες απέναντι στους Ίκαρους ενώ η ομάδα της Κομοτηνής θα υποδεχτεί τον Αστέρα Καβάλας.

Διαιτητές: Κολοκυθάς – Ευσταθιάδης

Δεκάλεπτα: 15-06, 20-18 (ημίχρονο), 37-25 , 46-28 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ Ν.): Μεχμέτ Ουστά 13(2), Κουτρουβέλη 7, Αντικουλάνη, Εμβέρ Σουλεϊμαν, Χατζή Χαλήλ 2, Μαμαλίγκατζη 24(2), Παυλάκη, Ιμπραήμογλου, Μπονόβα, Μοϋσένκου, Πετρίδου .

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Δόλωμα ): Κατσιγιαννάκη 5, Ζάνζα, Κωφίδου 1, Γιαννακίδου, Δανιήλ 4, Νικολαΐδου 14, Φαλακάκη 4.