Βραβεύθηκαν στην Αθήνα από το Ίδρυμα Ωνάση οι Θρακιώτες Ολυμπιονίκες των Robospecialists

Στην Αθήνα βρέθηκαν την Τρίτη οι τρεις Ξανθιώτες μαθητές Αλέξης Πανταζίδης, Χάρης Παπαδάκης και Βασίλης Κόκκινος, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στις αρχές του περασμένου μήνα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής του Κατάρ με το ρομπότ – ποδοσφαιριστή που παρουσίασαν.

 width=Οι τρεις μαθητές μαζί με τον προπονητή τους και καθηγητή Πληροφορικής Θανάση Μπαλαφούτη βρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσία και του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  Νίκου Φίλη.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Ωνάση, που με τις ενέργειές του τιμά τη διαθήκη του ιδρυτή του. Για την κυβέρνηση, είναι καθήκον να ενισχύσει το δημόσιο σχολείο και για αυτό μένει ανοικτή σε συνέργειες με φορείς μη κερδοσκοπικούς, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν σε κάποια σημεία, όχι συνολικά, αναβάθμισης και ενθάρρυνσης του δημόσιου σχολείου», επισήμανε ο κ. Φίλης στον χαιρετισμό του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου ανακοίνωσε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί θα συνεχίζει να στηρίζει τις ελληνικές αποστολές μαθητών και των συνοδών καθηγητών τους, στις Διεθνείς ή Βαλκανικές Επιστημονικές Ολυμπιάδες και το 2016.

«Η στήριξή μας αποτελεί την ενσάρκωση του σκοπού μας, την απελευθέρωση, δηλαδή, των δυνάμεων της χώρας. Υπογραμμίζουμε την έμφαση που δίνουμε στη στήριξη της νέας γενιάς που προσπαθεί να ανοίξει τα φτερά της, ιδίως όταν μας εκπροσωπεί σε διεθνές επίπεδο, εκπέμποντας και εκεί έξω την Ελλάδα που θέλουμε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου.

 width=