Οι δηλώσεις Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου: «Περίμενα περισσότερα, ο Πανθρακικός έπαιξε σαν να ήταν τελικός»

Στο ότι η Ξάνθη δεν αξιολόγησε σωστά το ματς στην Κομοτηνή απέδωσε την ισοπαλία με τον Πανθρακικό ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αποφεύγοντας πάντως να αναφέρει αν θεωρεί κακό ή καλό το αποτέλεσμα της ισοπαλίας.

«Δεν μου άρεσε το παιχνίδι, περίμενα πολλά περισσότερα αλλά κάθε παιχνίδι έχει την δική του ιστορία. Έγινε μεγάλη μάχη με μια ομάδα που έπαιξε σαν να είναι τελικός, με μεγάλη επιθετικότητα στο παιχνίδι της και δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε την κατάσταση από την πίεση που άσκησε ο αντίπαλος και να κρατήσουμε την μπάλα. Παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο με τους τέσσερις παίκτες της δικής μας επίθεσης στην ίδια γραμμή με τους αμυντικούς του αντιπάλου, έτσι δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την μπάλα και έτσι παίξαμε ένα παιχνίδι που έκανε εύκολη την δουλειά του Πανθρακικού. Στο δεύτερο ημίχρονο κινηθήκαμε στο ίδιο πνεύμα,οι αντίπαλοι πάλευαν για κάθε μπάλα, με πίεση από τον Πανθρακικό ιδίως στο κέντρο του γηπέδου και με εμάς να παίζουμε καλύτερα μετά από το 65 όπου ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές μας.

Οι μεταβιβάσεις μας ήταν πιο ξεκάθαρες, καταφέραμε να ξεφύγουμε από την πίεσή τους αλλά όχι και να σκοράρουμε. Για εμένα είναι μια περίεργη κατάσταση, παίξαμε οκτώ παιχνίδια, τα πέντε ήταν εκτός έδρας και δεν έχουμε χάσει, κάτι φανταστικό για μια ομάδα σαν και εμάς που δείχνει ισχυρή νοοτροπία, αλλά παίξαμε τρία παιχνίδια στην έδρα μας με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε δύσκολες καταστάσεις», ανέφερε αρχικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην δύσκολη συνέχεια: «Πλέον ερχόμαστε στην έδρα μας για ένα ακόμα παιχνίδι και ποιος θα έρθει; Η ΑΕΚ! Ετσι έχουμε ένα ακόμα δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι». Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο, όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση, θέλησε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες στο ματς με τον Πανθρακικό. «Έχουμε ένα σύνολο παικτών που όλοι μετράνε. Πρέπει να κρατήσουμε ισχυρό το κίνητρο σε όλους μέσα στην σεζόν. Δεν μπορούμε να τελειώσουμε την χρονιά με 11-12 παίκτες. Και όπως είπα και στην αρχή της δήλωσής μου, την Τετάρτη παίζουμε ένα δύσκολο ματς με την ΑΕΚ και έπρεπε να φτιάξουμε δυο ισορροπημένες ομάδες που θα χτυπήσουν και τα δύο παιχνίδια».

Κάνοντας πάντως τον απολογισμό της ομάδας μετά από οκτώ αγωνιστικές, αν και η Ξάνθη βρίσκεται στην 13η θέση με μόλις δύο βαθμούς διαφορά από την 15η Καλλονή που αυτή την στιγμή υποβιβάζεται, ο Λουτσέσκου χαρακτήρισε την συγκομιδή καλή δεδομένων των συνθηκών. «Εμένα σε τελική ανάλυση αν κάτι με ικανοποιεί, είναι ότι για πέμπτο σερί παιχνίδι εκτός έδρας δεν χάσαμε και κρατάμε ένα καλό πρόσωπο. Οταν παίζεις πέντε παιχνίδια εκτός έδρας και με αυτές τις ομάδες, έχεις δύσκολο πρόγραμμα, ειδικά αν προσθέσεις ότι τα εντός έδρας παιχνίδια ήταν με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Για όσους λένε ότι δεν βάζουμε εύκολα γκολ, πρέπει να δούμε και με ποιους παίζαμε αλλά και το γεγονός ότι και οι αντίπαλοί μας δεν δημιουργούν εύκολα ευκαιρίες απέναντί μας. Πήραμε 0-0 στον ΠΑΟΚ που ερχόταν από τρία παιχνίδια στο Europa League με μεγάλα σκορ. Ήταν δύσκολο για εμάς να μπορέσουμε να βρούμε την ισορροπία με τέτοιο πρόγραμμα. Είναι αλήθεια ότι δεν σκοράρουμε πάρα πολύ αλλά παίξαμε δύσκολα παιχνίδια. Επίσης, είμαστε διαφορετικοί σε σχέση με πέρυσι, έχουμε χάσει παίκτες που μας βοηθούσαν στο δημιουργικό κομμάτι όπως ο Ομπόντο και ο Κλέιτον αλλά παρόλα αυτά είμαστε πιο ευθείς και πιο επιθετικοί. Πρέπει να καταφέρουμε να αγωνιστούμε με αυτό το στυλ. Αν πάντως με ρωτούσατε αν μετά από αυτά τα οκτώ παιχνίδια θα ήθελα να έχω οκτώ πόντοπυς, θα απαντούσα ναι».