Euro 2019: Επιστροφή-έκπληξη Τζούριτς αλλά και Κουμεντάκη στην Εθνική Ανδρών στις κλήσεις Ανδρεόπουλου

 

Ο Δημήτρης Τζούριτς είναι το νέο πρόσωπο της Εθνικής Ανδρών, στις κλήσεις του Δημήτρη Ανδρεόπουλου για τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της Ελλάδας στον 7ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2019.

Ο Δημήτρης Τζούριτς επιστρέφει μετά από απουσία ενός χρόνου λόγω τραυματισμού. Αίσθηση προκαλεί ότι κλήθηκε κανονικά και ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, ο οποίος είχε ουσιαστικά εκδιωχθεί το καλοκαίρι από την Εθνική.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και ο συνεργάτης του Παύλος Καραμαρούδης ανακοίνωσαν την 17άδα παικτών που θα ξεκινήσουν προετοιμασία στις 27 Δεκεμβρίου.

Πέραν του πρώην αρχηγού Δημήτρη Τζούριτς και του Ραφαήλ Κουμεντάκη, κλήθηκαν άλλοι δύο Θρακιώτες, οι Άκης Δαρίδης και Ανέστης Δαλακούρας. Εκτός έμειναν σε σχέση με το καλοκαίρι οι άλλοι δυο Θρακιώτες Παρασκευάς Τσέλιος και Σταύρος Κασαμπαλής.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή του για τα τελικά του Ευρωβόλεϊ 2019 και το τηλεοπτικό παιχνίδι της 5ης Ιανουαρίου στο Ρέντη (17:00) με τη Σουηδία θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Τα προηγούμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια είχαν ως γνωστόν διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη. Από τις κλήσεις του καλοκαιριού λείπει ο Κώστας Καπετανίδης. Για πρώτη φορά στη καριέρα του, κλήθηκε στην ανδρική ομάδα ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος.

Οι εκλεκτοί του Ομοσπονδιακού προπονητή:
Νίκος Ζουπάνη, Ολυμπιακός ΣΦΠ
Κωνσταντίνος Στιβαχτής, Ολυμπιακός ΣΦΠ
Γεώργιος Πετρέας, Ολυμπιακός ΣΦΠ
Ανδρεας-Δημήτριος Φράγκος, Ολυμπιακός ΣΦΠ
Θεολόγος-Χρήστος Δαρίδης, Ολυμπιακός ΣΦΠ
Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ολυμπιακός ΣΦΠ
Δημήτριος Ζήσης, ΑΟ Παναθηναϊκός
Παναγιώτης Πελεκούδας, ΑΟ Παναθηναϊκός
Αλέξανδρος Ράπτης, ΑΟ Παναθηναϊκός
Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, ΑΟ Παναθηναϊκός
Ντίμα Φιλίποφ, ΠΑΟΚ
Ιωάννης Τακουρίδης, ΠΑΟΚ
Μίταρ Τζούριτς, ΠΑΟΚ
Ανέστης Δαλακούρας, ΑΕ Κομοτηνής
Γεώργιος Τζιουμάκας, ΑΕΚ Αθηνών
Αθανάσιος Πρωτοψάλτης, VFB VolleyballFriedrichshafen (Γερμανία)
Μενέλαος Κοκκινάκης, Stade Poitevin Volley Beach (Γαλλία)