Volley League: 6+1 tips για την αναμέτρηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον Παναθηναϊκό (17:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Οκτώ μήνες μετά την τελευταία αναμέτρηση τους για τα πλέι άουτ της αγωνιστικής σεζόν 2017-18 ο Εθνικός και ο Παναθηναϊκός θα συναντηθούν και πάλι στην Αλεξανδρούπολη σε τηλεοπτικό αγώνα που θα ολοκληρώσει το απόγευμα την 10η αγωνιστική της Volley League.

Όπως πριν από κάθε παιχνίδι, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει ορισμένα tips για την αναμέτρηση.

1. Είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που μεταδίδεται απευθείας τηλεοπτικά από την ελεύθερη συχνότητα της ΕΡΤ. Όλη την περσινή σεζόν δεν υπήρξε ούτε ένα ματς που να καλυφθεί στην πρωτεύουσα του Έβρου και αν δεν είχε έρθει η ΕΡΤ το καλοκαίρι για τις μεταδόσεις της Εθνικής Ανδρών, δεν θα είχε υπάρξει η παραμικρή μετάδοση από το Μιχάλης Παρασκευόπουλος στην δημόσια τηλεόραση, παρά την καίρια παρέμβαση στελέχους του Εθνικού στην συμφωνία με την ΕΡΤ.

2. Πέρυσι οι δυο ομάδες πρωταγωνίστησαν στην μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Έφτασαν να αγωνίζονται στα πλέι άουτ αλλά ούτε εκείνο το παιχνίδι, παρά το μέγεθος του ονόματος του Παναθηναϊκού, είχε επιλεγεί για να καλυφθεί απευθείας τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

3. Παραδοσιακά μεταξύ των δύο ομάδων στην Αλεξανδρούπολη γίνονται «ματς – κατς» όπως συνηθίζει να λέει ο τεχνικός του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης. Αυτή τη φορά ο έμπειρος κόουτς είπε και με δόση χιούμορ: «Θα γίνει η μάχη των Θερμοπυλών. Ενας ακόμα κρίσιμος αγώνας με τον Παναθηναϊκό. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ δυνατές και βγάζουν πάθος και θέληση στον αγώνα. Χρειαζόμαστε βαθμούς αλλά δεν θέλω να περάσει η πίεση στο παιχνίδι μας. Θέλω να έχουμε πάθος για τη νίκη και για κάθε πόντο που θα παίζουμε να ματώνουμε αλλά πάνω απ΄ ολα πρέπει να κρατήσουμε την πειθαρχία στο παιχνίδι και στην τακτική μας. Είναι πολύ καλό που θα υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση και ο κόσμος του βόλεϊ θα παρακολουθήσει έναν ωραία αγώνα».

4. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες με 3-0 σετ στο πρωτάθλημα επιστρέφει στο σπίτι του για ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι με τους πράσινους. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στον Εθνικό και όλοι οι παίκτες είναι στην διάθεση του Μουστακίδη. Σε 7 αγώνες ο Εθνικός έχει 3 νίκες και 4 νίκες και με 7 βαθμούς βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας. Όλες οι νίκες του Εθνικού είναι στην έδρα του.

5. Ο Παναθηναϊκός σε 7 αγώνες έχει 4 νίκες και 3 ήττες και με 12 βαθμούς βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας στην Volley League. Οι πράσινοι είναι 5 βαθμούς πίσω από τον Παμβοχαϊκό αλλά θέλουν να πάρουν δύο νίκες με Εθνικό και Κηφισιά ώστε με το τέλος του Α΄γύρου να βρίσκονται ενδεχομένως στην 3η θέση, πίσω από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

6. Σε 31 αγώνες στην κατηγορία ο Παναθηναϊκός προηγείται στις νίκες με 23-8. Ειδικά στην Αλεξανδρούπολη έχει πέντε νίκες ο Εθνικός και 11 ο Παναθηναϊκός. Πέρυσι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Μετς είχε νικήσει ο Εθνικός όπως και στην πρεμιέρα του β’ γύρου στην Αλεξανδρούπολη με 3-1 σετ (25-18, 22-25, 25-20, 25-12). Στα πλέι άουτ ωστόσο είχε νικήσει με 3-2 στην Αλεξανδρούπολη ο Παναθηναϊκός (22-25, 25-23, 25-14, 20-25, 07-15) αλλά αυτό δεν στοίχισε καθώς και οι δυο ομάδες έβαλαν από κάτω τους τη Νίκη Αιγινίου. Μάλιστα το τελευταίο μεταξύ τους ματς δεν χρειάστηκε να διεξαχθεί στην Κυψέλλη αφού είχε κριθεί μαθηματικά ότι και οι δύο θα σωθούν και το Αιγίνιο θα υποβιβαστεί.

7. Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Γεωργιάδης και Βασιλειάδης. Πέραν της τηλεοπτικής κάλυψης, θα υπάρχει και διαδικτυακή από το ThrakiSportS. Με τον αγώνα αυτόν ολοκληρώνεται η 10η αγωνιστική και το προσεχές Σάββατο θα έχουμε την 11η και τελευταία του πρώτου γύρου, όπου δεσπόζει το μεγάλο θρακιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕ Κομοτηνής και Εθνικό Αλεξανδρούπολης.