Super League: Κατσάδα σε παίκτες από τον Ράσταβατς μετά την άθλια εμφάνιση στην Ριζούπολη

Δεν κρύφτηκε ο Μίλαν Ράσταβατς μετά την ήττα της Ξάνθης από τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Καταρχήν, για περίπου 40 λεπτά κράτησε κλεισμένους τους παίκτες του στα αποδυτήρια και δεν γλίτωσαν όλοι το κατσάδιασμα. Η συνέχεια δόθηκε στο πούλμαν της ομάδας.

Στην συνέντευξη Τύπου, ο σέρβος κόουτς της ομάδας της Θράκης παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν τα πήγε καλά, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την εμφάνισή της ως τη χειρότερη όλων έως τώρα στο πρωτάθλημα, ενώ δεν απέφυγε να δώσει συγχαρητήρια και στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» για τη νίκη της. Στις επίμονες ερωτήσεις του ThrakiSportS αρνήθηκε πάντως την εκτίμηση ότι πρόκειται για σερί παρατεταμένων κακών εμφανίσεων, δεδομένου ότι συμπληρώθηκαν πέντε αγώνες χωρίς νίκη και εκτίμησε ότι ήταν μια κακή παρένθεση και ότι θα επιστρέψουν οι καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα, παρά το πρόγραμμα φωτιά που ακολουθεί με Άρη, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο.

Ο Ράσταβατς τόνισε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου: «Η πρώτη και πιο μεγάλη εντύπωση είναι ότι η ομάδα μου δεν ήταν αρκετά συγκεντρωμένη και προετοιμασμένη ψυχολογικά για αυτό το ματς. Ήμασταν μια ομάδα, που κερδίζουμε τα προηγούμενα παιχνίδι έχοντας ένα αυστηρό πλάνο, ενώ σήμερα μπορώ να πω ότι ήταν το χειρότερο παιχνίδι μας. Παίξαμε κατά τη διάρκεια αυτή της σεζόν πάρα πολλά καλά ματς, αλλά εδώ μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι δεν τα πήγαμε καλά. Όταν έχεις καλά αποτελέσματα και παίζεις με μια ομάδα, που είναι χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα, αυτό είναι πάντα παγίδα. Θελήσαμε να προετοιμαστούμε για αυτό, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε», ήταν τα λόγια του.

Ο Ράσταβατς πρόσθεσε: «Θέλω να συγχαρώ την αντίπαλο ομάδα για τα νίκη. Σίγουρα αυτή η νίκη μπορεί να έρθει σε μια στιγμή και δεν είμαι χαρούμενος, που ήρθε με εμάς. Το δικό μας πλάνο ήταν να επιτεθούμε από τις πτέρυγες, αλλά δεν είχαμε τους κατάλληλους παίκτες για να το κάνουμε. Έτσι δεν καταφέραμε να πιέσουμε την ομάδα του Απόλλωνα. Και για αυτό υπήρξε ο κατάλληλος χώρος για να εμφανίσουν οι αντίπαλοι μας τα δυνατά τους σημεία. Μας το είχε δείξει αυτό ο Απόλλωνας και σε προηγούμενα παιχνίδια. Θέλω να ελπίζω ότι αυτή ήταν μια κακή στιγμή και όχι μια κακή περίοδο για εμάς. Και θέλω να ξέρετε ότι αυτή δεν είναι η Ξάνθη…».

Σε ερώτηση για το αν αναγνωρίζει και δικό του μερίδιο ευθύνης, είπε: «Φυσικά και έχω ευθύνη και εγώ για το αποτέλεσμα και οι παίκτες αναφορικά με το ότι δεν ακολούθησαν το πλάνο μας…». Ωστόσο όταν ζητήθηκε διευκρίνιση αν υπήρξε κάποιο λάθος στο πλάνο, απάντησε ότι κατά την άποψή του δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι πάλι το ίδιο πλάνο θα ακολουθούσε.

Σε ερώτηση του ThrakiSportS αν θα υπάρξουν κάποιες κυρώσεις για τους παίκτες που δεν ακολούθησαν το πλάνο, απάντησε ότι είναι δουλειά του προπονητή να επιβάλει στους παίκτες να ακολουθούν το πλάνο του, ενώ σε άλλο ερώτημα του ThrakiSportS αν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν και κάποιες αλλαγές στην μεταγραφική περίοδο, απάντησε ότι ήδη έχει αρχίσει η σχετική προεργασία για την ενίσχυση της ομάδας ανάλογα με τους παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι στην αγορά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.