Γ’ Εθνική: Με ήττα μαχαιριά αποχαιρέτησε το 2018 κόντρα στον αναγεννημένο Απόλλωνα Παραλιμνίου η Ασπίδα Ξάνθης

Ήττα καταδικη για αυτήν αλλά και για άλλες 2 ομάδες της Θράκης (Κόσμιο, Εθνικός Αλ.) ήταν αυτή της Ασπίδας Ξάνθης από τον Απόλλωνα Παραλιμνλιου με 0-1 αποτέλεσμα που κρατά τους Ξανθιώτες στο -7 από τους αντιπαλους τους και στο -6 από τον Αλέξανδρο Κιλκίς και την ζώνη του υποβιβασμού έχοντας και αγώνα περισσότερο.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα μπήκε από τα αποδυτήρια και έκρινε σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία των γηπεδούχων δίνοντας φτερά στους περσινούς πρωταθλητές που πλέον αλλάζουν στόχους και στοχεύουν στην πρώτη τριάδα.

Οι παίκτες Παύλου Δημητρίου μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στο 2′ ο Μάλαμας Λιάρας δέχτηκε κάθετη πάσα από τον Καρυοφύλλη και μόνος προ του Δεμένικου δεν έχασε την ευκαιρία και σχεδόν στην πρώτη του επαφή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι επηρεασμένοι από το γκολ δεν απείλησαν σε αντίθεση με τους Σερραίους που ήθελαν και άλλο γκολ ώστε να καθαρίσουν τον αγώνα έχοντας ευκαιρίες με τον Ξανθιώτη Λαζαρίδη και τον Μαυρομάτη ωστόσο δεν ανησύχησαν τον Δεμένικο. Η Ασπίδα απείλησε στο τέλος με τον Σαββόγλου με το σουτ του να περνά αουτ.

Στο β’ μέρος η Ασπίδα πήρε τον έλεγχο του αγώνα απέιλησε με τον Κυριαζίδη δυο φορές στο 60′ και 65′, με τον Απόλλωνα να ειναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις  με κυριότερη μια με τον Κεχαγιά που αν και πέρασε τον Δεμένικο από πλάγια πλάσαρε άουτ. Απο το 84′ η Ασπίδα έπαιζε με δέκα παίκτες καθώς τραυματίστηκε ο Χριστοφορίδης με τον Σαμαρά από το 80′ να έχει ολοκληρώσει της αλλαγές του. Πλέον το πρωτάθλημα διακόπτεται για το 2018 και από την νέα χρονιά η Ασπίδα στο φινάλε του πρώτου γύρου ταξιδεύει στην Καβάλα, ενώ το Παραλίμνιο φιλοξενει το Κόσμιο.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Σαμαράς):  Δεμένικος, Σάββογλου (51′ Χατζηπαρασκευάς), Ζώτος (65′ Κοντογιαννίδης), Μερακλής, Χριστοφορίδης, Νταμπανλής (80′ Κούπας), Δογανίδης, Πεντεζίδης (62′ Μαλαδένης), Κατσής, Παπαδόπουλος, Κυριαζίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Δημητρίου): Γουναρίδης, Δ.Τριανταφύλλου, Τάκας, Κουτσοβασίλης, Μαυρομάτης, Δέντσας (89′ Παναγιωτίδης), Λιάρας (85′ Μπονέρης), Κ. Τριανταφύλλου,  Ζυγκερίδης (76′ Κεχαγιάς), Β. Καρυοφύλης, Λαζαρίδης (65′ Τσαούσης).