ΕΠΣ Θράκης: Οι κορυφαίοι σκόρερς στο φινάλε του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου στην Α’ Κατηγορία

 

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος στην Α’ ΕΠΣ Θράκης με τον Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου να είναι ο πρωταθλητής χειμώνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα, αφού η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη έχει την καλύτερη επίθεση με 37 τέρματα (μέσο όρο 3,36) και την καλύτερη άμυνα με μόλις 3 παθητικό.

Από 22 τέρματα στο πρωτάθλημα έχει πετύχει η δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, αλλα και η Δόξα Γρατινής που ακόμα είναι εκτός εξάδας αλλα ανεβαίνει από αγώνα σε αγώνα έχοντας έναν εκπληκτικό Παύλο Μορφακίδη, ενώ η Αναγέννηση Παγουρίων πάιζει ένα επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο με 20 γκολ ενεργητικό, αλλα και 21 παθητικό.

Έτσι 6 παίκτες του Ιάσμου έχουν πετύχει πάνω από 3 τέρματα, ωστόσο στην κορυφή βρίσκονται ο πρωτος σκόρερ της ΕΠΣ Θράκης 2 φορές κατά το πaρελθόν Χρήστος Βάσκος που με την φανέλα φετος πλεον της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου μετά από μια πενταετία στους Προσκυνητες με τίτλους και πολλά τερματα έχει 10 γκολ. Μαζί του ο Παύλος Μορφακίδης που μετά το διάλειμμα ενός ετους στο Λασήθι, οπου πήρε το πρωτάθλημα με την Νεάπολη επέστρεψε στην Ροδόπη και σκοραρει κατα ριπάς με την Δόξα Γρατινής φτανοντας τα 10 τέρματα μετά το χατ τρικ με τον Sπάρτακο Αγ. Θεοδώρων.

Με 9 τέρματα ακολουθεί ο Μπετραντ Ρομπέρ, 7 έχει ο Χρήστος Γιαννακιτζίδης και 6 ο Πασχάλης Δραγανίδης όλοι τους του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου. Καλο πρωταθλημα επίσης με 6 γκολ έχουν ο πρώτος σκόρερ για 4 σεζόν Αμετ Ερκαν της Ελπίδας Σαπών που επανήλθε δριμύτερος μετά τον τραυματισμό του και την τιμωρία του, αλλα και ο Πυλαρινός της Δοξα Σώστη.

Πέντε τερματα έχουν ο Παγώνης του Ιάσμου, ο Κύπριος Σαββα της Στρύμης και το επιθετικό δίδυμο της Αναγέννησης Παγουρίων Τοτονίδης και ο Κύπριος Κωνσταντής.

Οι πρωτοι σκόρερ της ΕΠΣ Θρακης στο φινάλε του πρωτου γυρου:

10 τέρματα: Μορφακίδης (Δόξα Γρατινής), Βάσκος (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου)

9 τέρματα:Ρομπέρ (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου)

7 τέρματα: Γιαννακιτσίδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου)

6 τέρματα: Δραγανίδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Πυλαρινός (Δόξα Σώστη), Αμέτ Ερκάν (Ελπίδα Σαπών)

5 τέρματα: Παγώνης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Σάββα (Ορφέας Στρύμης), Κωνσταντής, Τοτονίδης (Αναγέννηση Παγουρίων)

4 τέρματα: Στριγκώνης (Δόξα Σώστη), Γαβριήλ (Δόξα Γρατινής), Λεφης (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου)

3 τέρματα: Εμρε (Ελπίδα Σαπών), Μουρατιδης, Γρίβας (Πανθρακικος), Ματζιούνης (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων): Χατζίδης (Ορφέας Ξυλαγανής), Καμζέλας (Δόξα Γρατινής), Αντωνιάδης, Καρδαρης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου)