Για πρώτη φορά οργανωμένη αθλητική δράση στα νηπιαγωγεία της Κομοτηνής με… μαθήματα μπάντμιντον

Παιδικά χαμόγελα αντικρίζει kκάποιος όταν μπαίνει στο 1ο νηπιαγωγείο Κομοτηνής. Εκεί, όπως και σε άλλα δέκα νηπιαγωγεία της Κομοτηνής, πριν μερικές ημέρες ξεκίνησε η πρώτη οργανωμένη αθλητική δράση που έχει γίνει ποτέ σε νηπιαγωγεία της περιοχής, κατά την ομολογία των διοργανωτών της. Πρόκειται για την δράση μίνι – μπάντμιντον που πραγματοποιείται ήδη με επιτυχία σε νηπιαγωγεία της περιοχής.

Με σχετική αδειοδότηση από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, η οποία απέστειλε και πρόσκληση ενδιαφέροντος σε όλα τα νηπιαγωγεία της περιοχής, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μιχάλης Πολυτσάκης και ο ομοσπονδιακός προπονητής μπάντμιντον Θράκης Μπάμπης Ιορδάνου, επισκέπτονται νηπιαγωγεία της περιοχής και μαθαίνουν στους μικρούς το άθλημα, κυρίως όμως διασκεδάζουν, διδάσκονται το ομαδικό πνεύμα και την αξία του αθλητισμού.

“Πάμε σχεδόν σε όλα τα νηπιαγωγεία της πόλης”, λέει στον “Χρόνο” ο Πολυτσάκης και σημειώνει “είναι η πρώτη δράση αθλητισμού που γίνεται οργανωμένα στα νηπιαγωγεία”. Κατά τον ίδιο “τα νήπια ανταποκρίνονται εξαιρετικά και όσον αφορά την διάθεση και όσον αφορά τις ικανότητες”. Μάλιστα, το κατά πόσο θα μπορούσαν να ανταποκριθούν και αναφορικά με τις ικανότητες ήταν ένα “πείραμα” κατά τον Πολυτσάκη “αλλά προς ευχάριστη έκπληξη”, όπως λέει “τα νήπια ανταποκρίνονται ακόμη και στις ικανότητες”. “Φεύγουμε πάντα αφήνοντας πίσω μόνο χαμόγελα και την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουμε με την ίδια ή άλλη δράση”, διαπιστώνει.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει αναλάβει ο προπονητής Μπάμπης Ιορδάνου, ο οποίος πληροφορεί: “Η ιδέα αυτή γεννήθηκε, προσπαθώντας να βρούμε κάτι καινοτόμο που δεν έχει ξαναγίνει” και εξηγεί “στις ομάδες που δουλεύω σιγά-σιγά έχουν ενταχθεί παιδιά αυτών των ηλικιών στην ομάδα”. “Το μπάντμιντον έχει φοβερές ικανότητες προσαρμογής σε όλες τις ηλικίες”, διαπιστώνει σε άλλο σημείο του λόγου του. Ο Ιορδάνου φεύγοντας από τα νηπιαγωγεία αφήνει δώρο ένα μπαλάκι μπάντμιντον για κάθε μικρό μαθητή, εν είδει αναμνηστικού της πρώτης αυτής επαφής τους με την αντιπτέριση.