Το ThrakiSportS στο Ευρωκοινοβούλιο για την παρουσίαση των ΑΕΚ της Θράκης και όλου του κόσμου

 

Σε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Νίκου Αγγελίδη «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου», στο οποίο καταγράφονται οι σύλλογοι με το συγκεκριμένο όνομα ή έμβλημα τον δικέφαλο αετό, ανάμεσά τους και οι ΑΕΚ Έβρου, Καρωτής, Κομοτηνής και Κυψέλης Ξάνθης.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ένας ελληνικός σύλλογος γίνεται αντικείμενο συζήτησης στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χάρη σε αυτό το βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου της ΕΡΤ, το οποίο είχαν και οι θρακιώτες φίλαθλοι την ευκαιρία να προμηθευτούν και να γνωρίσουν τον συγγραφέα στις τέσσερις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Ξάνθη το περασμένο καλοκαίρι.

Για το βιβλίο μίλησαν ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης, ο κορυφαίος ίσως έλληνας σπορκάστερ του ραδιοφώνου Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος και ο δραμινός φίλος της Ένωσης Σοφρώνης Τσιγκριρίδης. Φυσικά μίλησε και ο συγγραφέας Νίκος Αγγελίδης, τον οποίο προλόγισε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής. Στον χώρο βρέθηκαν και αρκετοί φίλοι της ΑΕΚ που μένουν μόνιμα σε Βέλγιο, Ολλανδία ακόμα και Γερμανία.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται φυσικά και ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας και πρώην παίκτης της ΑΕΚ Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος είναι ως γνωστόν ευρωβουλευτής αυτήν την περίοδο. Μαζί του βρίσκονται και ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης με τον αντιδήμαρχο Χρήστος Μποσμπότη, καθώς στις Βρυξέλλες πραγματοποιείται και η επίσημη παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού για το έτος 2019.