ΕΠΣ Ξάνθης: Σημαντική εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό και τον εθισμό στο διαδίκτυο από τον Άρη Πετεινού


Μια εκδήλωση που δεν έχει ευθέως αθλητικό ενδιαφέρον αλλά αφορά όλους τους γονείς και διοργανώνεται από αθλητικό σύλλογο, έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης (5/12)στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στο «Π» των Καπναποθηκών της Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα, η Ακαδημία του Άρη Πετεινού θα συνεισφέρει στο φιλανθρωπικό έργο των πωλήσεων του βιβλίου «Δύο Διαφορετικές Μέρες» του Τάσου Κωνσταντινίδη, προμηθεύοντας όλα τα παιδιά της με το ξεχωριστό αυτό βιβλίο. Παράλληλα, θα αναδειχθεί πολύπλευρα το θέμα του εκφοβισμού, αλλά και ο εθισμός στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα αναπτυχθεί το θέμα «Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός», θα αναλυθούν ο «Εντοπισμός και Τρόποι αντιμετώπισης» και επίσης θα συζητηθεί το θέμα «Εθισμός στο Διαδίκτυο».

Εισηγητές θα είναι οι Νεκτάριος Ορφανίδης (Αστυνομικός Υποδιευθυντής στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης), Θεμιστοκλής Παπαδόπουλος (Ψυχολόγος) και Παγώνα Διούδη (Ψυχολόγος Κέντρου Πρόληψης «ΕΚΦΡΑΣΗ»).