ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Καταγγέλλει διαιτητή για εμπάθεια απέναντί της η Ασπίδα παρά τη νίκη επί του Λεύκιππου

 

Η ομάδα μπάσκετ της Ασπίδας Ξάνθης εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της για τους διαιτητές του αγώνα της για το Παιδικό Πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με τον Λεύκιππο Ξάνθης στο Εύμοιρο, για την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. του τμήματος μπάσκετ του ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ Ξάνθης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη σημερινή διαιτησία των κ. Καλαϊτζή και Ισιγώνη στον αγώνα του παιδικού πρωταθλήματος ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ – ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ.
Σε έναν αγώνα που η ομάδα μας είχε το προβάδισμα ακόμη και με 16 πόντους, με περίεργα αντιαθλητικά φάουλ και μοιράζοντας τεχνικές ποινές, προκάλεσαν τον εκνευρισμό των φιλάθλων, των προπονητών και των αθλητών σε έναν αγώνα παιδικού πρωταθλήματος!!!!!!
Θέλουμε να τονίσουμε πως οι διαιτητές στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα πρέπει να έχουν ρόλο κατευναστικό και παιδαγωγικό, συμβουλεύοντας τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες και όχι να μοιράζουν αλόγιστα τεχνικές ποινές και φάουλ που κανένας δεν καταλαβαίνει.
Ειδικά για τον κ.Καλαϊτζή, η σημερινή διαιτησία είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι συνέχεια των περσινών εχθρικών διαιτησιών του συγκεκριμένου διαιτητή, τις οποίες αποδώσαμε σε ανθρώπινα λάθη και στην απειρία. Είναι συνέχεια της απόλυτα εχθρικής διαιτησίας στον αγώνα του εφηβικού πρωταθλήματος της ομάδας μας με τον ΑΡΙΩΝΑ Ξάνθης, όπου και εκεί θεωρήσαμε πως είναι τυχαία ανθρώπινα λάθη. Με τη σημερινή του όμως διαιτησία απέδειξε πως έχει εμπάθεια με την ΑΣΠΙΔΑ , καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να εκνευρίσει τον πάγκο μας και τους νεαρούς αθλητές της ομάδας μας.
Η ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ είναι το μοναδικό, ίσως, σωματείο της Θράκης, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια συμμετέχει σε όλα τα αγωνιστικά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με αγωνιστικά τμήματα αγοριών και κοριτσιών (παίδες-έφηβοι-κορασίδες-νεάνιδες) και στα εθνικά πρωταθλήματα, τα προηγούμενα χρόνια, με την ομάδα των γυναικών και εδώ και έξι συναπτά έτη με την ομάδα των ανδρών.
Δηλώνουμε πως δεν ανεχόμαστε από κανέναν κ.Καλαϊτζή να παίζει με την ιστορία, τους κόπους και τον ιδρώτα μας.
Προκειμένου να προστατεύσουμε την ομάδα μας από μελλοντικές εχθρικές διαιτησίες, αλλά και την αξιοπρέπεια του κ.Καλαϊτζή, απευθυνόμαστε προς κάθε αρμόδιο και ζητούμε να εξαιρεθεί ο συγκεκριμένος διαιτητής από κάθε μελλοντική αγωνιστική υποχρέωση των αγωνιστικών τμημάτων της ομάδας μας.
Συγχαίρουμε τους αθλητές και τους προπονητές μας, που κατάφεραν κάτω από αντίξοες συνθήκες να επικρατήσουν της πολύ δυνατής και ποιοτικής ομάδας του Λεύκιππου».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έγινε στο Εύμοιρο, ο Λεύκιππος έχασε μεν στο κλειστό γυμναστήριο του Ευμοίρου από την Ασπίδα με 65-61 αλλά η ήττα αυτή δίνει πλεονέκτημα στον Λεύκιππο σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Ασπίδα την οποία είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο με 65-59.

Το παιχνίδι έδειχνε από τα πρώτα λεπτά ότι θα είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Αν και η Ασπίδα ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Λεύκιππος ήταν κοντά , γεγονός που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τέλος.

Καλύτεροι για τον Λεύκιππο οι Ρούμογλου και Σαββίδης με 14 πόντους ενώ τους ακολούθησαν σε απόδοση οι Πεχλιβανίδης με 13 και Τσιρχόγλου με 11. Καλύτεροι από την Ασπίδα οι Φαρχάτ και Μπουγιουκλού με 22 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 34-27 (ημίχρονο), 49-43, 65-61 (τελικό αποτέλεσμα).
Διαιτητές: Ισιγώνης-Καλαϊτζής

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης – Κωτάκης): Ματζούνης 3(1), Βασαλάκης, , Ευφραιμίδης , Παυλίδης, Φαρχάτ 22,Χαραλαμπίδης , Σαήπογλου 10, Μπουγιουκλού 22(3) , Φιλιππίδης, Παναγιωτόπουλος 8(2), Μελίδης, Χόφφας.

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ (Κοκκινόπουλος – Ρετζέπης): Ιωαννίδης 6, Τροχαλιάς , Πεχλιβανίδης 13(1), Πλεσιας 1, Ρουμογλου Α.14, Σαββίδης 14(1), Παπατζέλος , Βάμπουλας 2, Τσιρχόγλου 11(1), Καλεντερίδης, , Μουργόπουλος.