Αναδίπλωση Βασιλειάδη για το αθλητικό νομοσχέδιο κατά την συνάντηση με τους προέδρους και κοσμήτορες των ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ

 

Σε αναδίπλωση αναφορικά με τον νέο αθλητικό νόμο που προωθεί προχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κατά την συνάντηση που είχε νωρίς το απόγευμα με τους προέδρους και κοσμήτορες των ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ της χώρας.

Στην συνάντηση συμμετείχε και η Ελένη Δούδα του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και σύμφωνα με όσα μεταφέρει, είδε έναν υπουργό που άκουσε με μεγάλη προσοχή τις ενστάσεις της επιστημονικής κοινότητας του αθλητισμού σε σχέση με το νομοσχέδιο, του οποίου αξίζει να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε επισήμως το μεσημέρι η διαδικασία της διαβούλευσης μέσω της ιστοσελίδας στην οποία είχε αναρτηθεί.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, που φάνηκε να αναγνωρίζει δίκαιο σε αρκετά από τα αιτήματα των ΤΕΦΑΑ, θα φροντίσει να διορθώσει τα επίμαχα σημεία που του επισημάνθηκαν, ιδίως σε σχέση με το προφίλ του προπονητή και του εκπαιδευτή όπου του τέθηκαν οι πιο σημαντικές κόκκινες γραμμές από τα ΤΕΦΑΑ.

Επίσης έλαβε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις των κοσμητόρων και δεσμεύθηκε να τις εξετάσει και να τις ενσωματώσει στο νομοσχέδιο. Μόλις αυτό γίνει – κάτι που πάντως αναμένεται πολύ σύντομα – ο Γ. Βασιλειάδης δεσμεύθηκε ότι θα αποστείλει την νέα βελτιωμένη εκδοχή του νομοσχεδίου στα ΤΕΦΑΑ θέτοντάς το εκ νέου σε διαβούλευση με την επιστημονική κοινότητα, πριν την κατάθεσή του στο Κοινοβούλιο προς ψήφιση.

Η κοσμήτορας του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Ελένη Δούδα επέστρεψε με την βραδινή πτήση στην Θράκη και όπως ανέφερε στο ThrakiSportS, έφυγε συγκρατημένα ικανοποιημένη από την συνάντηση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, της δόθηκε η εντύπωση από την συζήτηση με τον υπουργό ότι το τελικό νομοσχέδιο θα είναι καταφανώς καλύτερο σε σχέση με την μορφή που είχε, αλλά σε κάθε περίπτωση η ίδια και οι συνάδελφοί της από τα υπόλοιπα ΤΕΦΑΑ παραμένουν σε ανοιχτή γραμμή και σε εγρήγορση.

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται αυτή η βελτιωμένη εκδοχή του νομοσχεδίου με ενσωματωμένες τις προτάσεις των ΤΕΦΑΑ η κοσμήτορας της Σχολής του ΔΠΘ ανέφερε ότι η εκτίμησή της είναι πως θα γίνει πολύ σύντομα, καθώς ο υπουργός έδειξε να βιάζεται να προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου προς ψήφιση στην Βουλή εντός του έτους, δηλαδή πρακτικά μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες (γιατι μετά θα αρχίσει η διαδικασία για τον προϋπολογισμό).

Η Ελένη Δούδα αποκάλυψε στο ThrakiSportS ότι η αντιπροσωπία των προέδρων και κοσμητόρων των ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ της χώρας είχε συνάντηση και με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα για την πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών. Ο υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει και αυτός από την πλευρά του τα ζητήματα που του τέθηκαν και να έρθει σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.