Β’ Εθνική: Ελ Θράκικο ενόψει ανάμεσα σε Βασίλισσα και Ροδόπη! Η προϊστορία στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων…

H Βασίλισσα της Θράκης αντιμετωπίζει την Ροδόπη 87 το μεσημέρι της Κυριακής για την 4η αγωνιστική της Β’ Εθνικής Γυναικών, σε μια αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στις 15:00 στο Ενωσιακό Γήπεδο της ΕΠΣ Ξάνθης.

Τον αγώνα ορίστηκαν από την ΚΕΔ να διευθύνουν οι Χορόζογλου, Παστιάδης, Νικολαΐδου της ΕΠΣ Δράμας, με την Βασίλισσα να επιδιώκει την 2η νίκη της στο πρωτάθλημα και την Ροδόπη να μην έχει παίξει ακόμα εντός έδρας, αφού δίνει τρίτο εκτός ενώ έκανε και το ρεπό της.

Τρεις φορές έχουν συναντηθεί σε επίπεδο Β’ Εθνικής Κατηγορίας οι Βασίλισσες της Θράκης με την Ροδόπη 87 στην Ξάνθη και η προϊστορία είναι απόλυτα ισορροπημένη, όπως θυμήθηκε μεσοβδόμαδα η Ξάνθη Sport. Μία νίκη για την ξανθιώτικη ομάδα τον Φεβρουάριο του 2016 με 2-1 με σκόρερς την Ζωή Βλάχου και την Ξανθούλα Αρβανιτίδου, μια ισοπαλία τον Απρίλιο του 2017 με 0-0 και μια νίκη για την ομάδα της Κομοτηνής τον Ιανουάριο του 2018 με σκορ 0-1 και σκόρερ την Μπασούρη.

Σε επίσημο παιχνίδι οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στην Ξάνθη (ΔΑΚ) και τον Μάρτιο του 2017 για το Κύπελλο Ελλάδας, αναμέτρηση στην οποία η Βασίλισσα είχε νικήσει με 1-0 με γκολ της Κατερίνας Λισγάρα.

Όσον αφορά τα παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί στην Κομοτηνή, δύο ήταν νικηφόρα για τις Βασίλισσες, το πρώτο τον Ιανουάριο του 2017 με γκολ της Μαυρομάτη (0-1) και το δεύτερο τον Φεβρουάριο του 2018 με την Μετοικίδου (0-1). Η Ροδόπη 87 ήταν νικήτρια στο πρώτο θρακιώτικο ντέρμπi σε επίπεδο Β’ Εθνικής, τον Νοέμβριο του 2015 με σκορ 2-0 με γκολ των Πανίδου-Περιβολοπούλου!