Ευρωπαϊκό ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα του Άρη για τον Βαλάντη Κουρτίδη

 

Το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, έκανε για φέτος ο Βαλάντης Κουρτίδης καθώς ο Βαγγέλης Αγγέλου χρησιμοποίησε από το πρώτο ημίχρονο τον Ξανθιώτη φόργουορντ.

Ελλείψει των Γκάρι Μπελ και Λευτέρη Μποχωρίδη που είναι εκτός 12αδας λόγω τραυματισμών, στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Βουλγαρόπουλος και Κουρτίδης. Ο πρώτος είχε κάνει το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα την περασμένη βδομάδα στο παιχνίδι με τη Ντνίπρο στο Παλέ. Σήμερα ήταν η σειρά του Κουρτίδη, που χρησιμοποιήθηκε 2.48 έχοντας 0/1 τριποντο με τον Άρη σε έναν αδιαφορο αγώνα να επικρατεί με 81-76 της Λέφσκι Σόφιας.

Ο 17χρονος φόργουορντ του Άρη είπε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Καταφέραμε και κερδίσαμε, ήταν μια καλή νίκη όμως δυστυχώς η ομάδα δεν συνεχίζει στην Ευρώπη, όπως θα θέλαμε».

Όσον αφορά την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του Άρη είπε: «Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματά μου, αφού ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε ανδρικό επίπεδο. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου, κυρίως τους πιο έμπειρους για την υποστήριξη και την εμψύχωση, που μου δίνουν στις προπονήσεις».