ΕΠΣ Θράκης: Δεν χρησιμοποίησαν δύο «μικρούς» και κινδυνεύουν με -4 βαθμούς

 

Κίνδυνο να βρεθει από το πουθενά με -4 βαθμούς αντιμετωπίζει ο Ηρακλής Σαπών, που έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν επιρρεπής σε απώλεια βαθμών για λόγους μη αγωνιστικούς, εφόσον γίνει δεκτή η ένσταση του Αετού Μίσχου κατά του κύρους του μεταξύ των δυο ομάδων αγώνα.

Η διοίκηση του Αετού παρατήρησε ότι η αντίπαλη ομάδα δεν είναι σε όλο το 90λεπτο δυο παίκτες γεννημένους το 2001 και εντευθεν, όπως ορίζει ο Κανονισμός. Αν και ξεκίνησε με δυο «μικρούς» στην σύνθεσή της, ο ένας από αυτούς έγινε αλλαγή αλλά δεν πέρασε στην θέση του άλλος συνομήλικός του, με αποτέλεσμα να υπάρξει παραβίαση.

Η μόνη περίπτωση που ο ΚΑΠ δικαιολογεί να μην ολοκληρώσει ομάδα με δυο μικρούς παίκτες στην σύνθεσή της σε αγώνες της Β’ Κατηγορίας των Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων είναι να υπάρχει τραυματισμός ή αποβολή του μικρού παίκτη και η ομάδα να έχει εξαντλήσει τις αλλαγές της και κατά συνέπεια να συνεχίσει να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην περίπτωση του αγώνα Ηρακλής Σαπών – Αετός Μίσχου, επισημαίνουν οι άνθρωποι του Μίσχου που κατέθεσαν την σχετική ένσταση. Επ’ αυτής θα αποφανθεί η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ Θράκης που βάσει Κανονισμού, εφόσον τεκμηριωθεί η αλήθεια των ισχυρισμών, θα πρέπει να κατακυρώσει τον αγώνα με 3-0 στον Αετό, να αφαιρέσει 3 βαθμούς από την ομάδα των Σαπών και να της επιβάλει και πρόστιμο.

Ο αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 2-2 και κατόπιν αυτού, ο μεν Αετός Μίσχου είναι 3ος στη βαθμολογία με 13 βαθμούς, ο δε Ηρακλής Σαπών ισοβαθμεί με άλλους δυο στην 5η θέση με 8 βαθμούς. Αν γίνει δεκτή η ένταση, ο μεν Αετός θα πετάξει για την 2η θέση και με 15 βαθμούς θα απέχει μόλις έναν πόντο από την κορυφή, ο δεν Ηρακλής θα πέσει προτελευταίος στους 4 βαθμούς, αφού πέρα από τον βαθμό που κατέκτησε στο γήπεδο θα χάσει και τρεις στα χαρτιά.