Γ’ Εθνική: Αθωώθηκε στην Επιτροπή Εφέσεων η Καβάλα για όσα έγιναν με τον Άρη Αβάτου

 

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του ΑΟ Καβάλας, όπως παρουσιάστηκαν στην απογευμαατινή εκδίκαση της έφεσης του.

Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδία, τον αθώωσε κι «εξαφάνισε» το σύνολο της πρώτης ποινής που είχε επιβληθεί την περασμένη εβδομάδα για όσα είχα συμβεί στην αναμέτρηση με τον Άρη ΑΒάτου στην Ξάνθη, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ο ΑΟΚ αγωνίζεται κανονικά με κόσμο στο «Ανθή Καραγιάννη» την ερχόμενη Κυριακή απέναντι στον Αετό Ορφανού, δεν πληρώνει πρόστιμο ενώ δεν ισχύει η ποινή στον πρόεδρο του Ερασιτεχνη Αντώνη Αντωνίου.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώσεις συμπαράστασης στον ΑΟΚ και τον πρόεδρό του είχαν εκδώσει ο Δήμος Καβάλας κάνοντας λόγο για στοχοποίηση της ομάδας, η ΕΠΣ Καβάλας αλλά ακόμα και ο στενός συμνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Μακάριος Λαζαρίδης.

Στην Αθήνα εκπροσώπησαν τον ΑΟΚ στην Δευτεροβάθμια Επιτρπή δύο δικηγόροι και ο πρόεδρός του Αντώνης Αντωνίου. Η αρχική απόφαση είχε να κάνει με κάποια γεγονότα που φέρονται να συνέβησαν στο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη Αβάτου στην Ξάνθη κατά του διαιτητή της συνάντησης Τζουμαλάκη.

Στην Καβάλα είχαν υποβαθμίσει όσα είχαν αναφερθεί στο φύλλο αγώνος και ουσιαστικά είχαν δικαστεί ερήμην σε πρώτο βαθμό τρώγοντας βαριά καμπάνα.

Σύμφωνα με την αρχική απίφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής,
Στην υπόθεση κατά των κάτωθι εγκαλουμένων:
1) σωματείου με την επωνυμία ΚΑΒΑΛΑ Α.Ο και
2) Αντώνιου Αντωνίου, Προέδρου του ανωτέρω σωματείου.
ΔΙΚΑΖΕΙ απόντων των εγκαλουμένων.
ΚΗΡΥΣΣΕΙ τους εγκαλούμενους πειθαρχικά ελεγκτέους για αδικήματα που φέρεται ότι τελέστηκαν στις 14-10-2018, στον ποδοσφαιρικό αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας περιόδου 2018-2019 μεταξύ των ομάδων ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ και ΚΑΒΑΛΑ ΑΟ στο γήπεδο του σωματείου ΑΟ ΞΑΝΘΗΣ.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον εγκαλούμενο Αντωνίου Αντώνιο
α) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το εγκαλούμενο σωματείο ΚΑΒΑΛΑ ΑΟ, και
β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο εγκαλούμενο σωματείο ΚΑΒΑΛΑ ΑΟ την ποινή της διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές.
ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ τους εγκαλούμενους για το αδίκημα της υβριστικής συμπεριφοράς (άρθρα 10 παρ.1 εδ.δ΄σε συνδυασμό με το άρθρο 12 Πειθ.Κωδ. ΕΠΟ), σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο σκεπτικό.