Γ’ Εθνική: Αίτημα του Άρη Αβάτου για αλλαγή ημερομηνίας του αγώνα με τον Εθνικό Σιδηροκάστρου

Την αλλαγή της ημερομηνίας του εντός έδρας αγώνα του με τον Εθνικό Σιδηροκάστρου για την 10η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής ζήτησε ο Άρης Αβάτου.

Η ομάδα του Γιώργου Μαραντά μετά τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι επί του Ορφέα, την προσεχή Κυριακή αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ Κοσμίου στο ΔΑΚ Κομοτηνής και ακολούθως υποδέχεται στις 2 Δεκεμβρίου τον Εθνικό Σιδηροκάστρου.

Την ίδια μέρα ωστόσο – και περίπου και την ίδια ώρα, θα διεξάγεται στα γειτονικά Πηγάδια η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ολυμπιακό που συγκεντρώνει ήδη από τώρα το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Δεδομένου ότι λίγες μέρες μετά θα αντιμετωπίσει και το Άβατο τους ερυθρόλευκους για το Κύπελλο Ελλάδας, ο Άρης Αβάτου ζήτησε από την Επιτροπή Διοργανώσεων την αλλαγή της ημερομηνίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Άβατο ζητά να γίνει το παιχνίδι με τον Εθνικό Σιδηροκάστρου μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου ώστε να μπορέσουν οι ξανθιώτες φίλαθλοι αλλά και οι παίκτες της ομάδας να πάνε στα Πηγάδια.

Στο παρελθόν η Επιτροπή Διοργανώσεων έχει διευκολύνει σε αντίστοιχα αιτήματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το περσινό ξανθιώτικο ντέρμπι Αβάτου – Ορφέα στη Φελώνη, που έγινε Σάββατο καθώς Κυριακή έπαιζε πάλι ο ΑΟΞ, τότε με τον Πανιώνιο.

Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, δεν αποκλείεται να γίνει δεκτό το αίτημα. Για να συμβεί αυτό ωστόσο, θα πρέπει ασφαλώς να υπάρξει και η συγκατάθεση του Εθνικού Σιδηροκάστρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα οι άλλες δύο ομάδες της Ξάνθης αγωνίζονται εκτός έδρας αλλά σε κοντινούς προορισμούς, ο μεν Ορφέας στη Χρυσούπολη με τον Νέστο, η δε Ασπίδα με το Καλαμπάκι στην Δράμα.