Γ’ Εθνική: Με Ξανθιώτικο ντέρμπι και σημαντικές αναμετρήσεις η 8η αγωνιστική (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα αγωνιστική με αρκετά ντέρμπι θα είναι η 8η, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, όπου μετέχουν οι ομάδες της Θράκης.

Ξεκινάμε από το ντερμπι της Ξάνθης όπου στο γήπεδο του ΑΟΞ ο τυπικά γηπεδούχος Άρης Αβατου (8 βαθμοί) φιλοξενεί  τον δεύτερο πλέον Ορφέα Ξάνθης (13 βαθμοί) που σε ένα γνωριμο για αυτον χωρο θέλει το τρίτο του διπλό (εκτός έδρας εχει 2 νίκες και μια ήττα). O Άρης Αβάτου βρίσκεται οριακά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, αφού μετρά τεσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη και στο πέμπτο απέναντι στον δεύτερο Ορφέα  η αποστολή του δεν ειναι καθόλου εύκολη. Ωστόσο θέλει να επιστρεψει στις νίκες και να πάρει το δεύτερο εντός έδρας τρίποντο του (1-1-1 στην Ξανθη). Ο Γιώργος Μαραντάς θα έχει απουσίες όπως αυτές των Μελισσόπουλου, Μπουνταγκίδη και Βαφειάδη, ωστόσο στο στρατόπεδο του Άρη υπάρχει αισιοδόξία οτι θα καταφέρουν να κατακτήσουν το πολύτιμο τρίποντο.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Ορφέας μετά από δυο παιχνιδια χωρίς νίκη θέλει και αυτός το τρίποντο με την σειρά του ώστε να παραμείνει κοντάστην κορυφή, ενώ είναι το μεγάλο φαβορί της συνάντησης σύμφωνα και με τις στοιχηματικές αποδόσεις. Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ο Μπάμπης Χατζημεστής αφού επέστρεψαν στην αποστολή οι Λάζαρος Μαυρόπουλος και Χαλήλ Ιμπραμ Τανζου. Θέλει παράλληλα να πάρει την ρεβάνς για την περσινή ήττα στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, που έχε δώσει φέτος την ευκαιρία ο Άρης Αβάτου να αγωνίζεται κόντρα σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Λεβαδειακός, η Παναχαϊκή και ο Πλατανιάς.

Ο νεανικός ΠΑΟΚ Κοσμιου (7 βαθμοί) μετά την ήττα από την Καβάλα στο ΔΑΚ Κομοτηνής  ταξιδευει στην Χρυσούπολη όπου θα αντιμετωπίσει την φορμαρισμενη και αηττητη για 4 αγώνες Πέρνη (9 βαθμοί). Ο Σάββας Αϊβάζης  αντιμετωπίζει προβλήματα αφού λειπουν οι Κυριακόπουλος και Ρουμπιές, αλλα θα έχει μετά από καιρό τον έμπειρο Μαμουτ Σειδαν. Τα προγνωστικά δεν είναι με το μέρος των Θρακιωτών, αφού οι στοιχηματικές δίνουν ακλόνητο φαβορι την ομάδα του Κεραυνού Πέρνης του Γιάννη Μαλαματά και των πολλών Θρακιωτών.

Δύσκολη αποστολή έχει στο Οφρύνιο και η Ασπίδα Ξάνθης (6 βαθμοί), απέναντι στο δεύτερο Αετό Ορφανού (14 βαθμοί). Η Ασπίδα μετά από 5 σερί βαριές ήττες επέστρεψε στα τρίποντα και θέλει να επαναλάβει την εμφανιση της πρεμιέρας οπου κερδισε στην Χρυσούπολη τον Κεραυνό Πέρνης. Εκτός έχει 1 νικη και 3 ήττες αλλα απέναντισε μια ομάδα που ειναι καλύτερη εκτός (3/3 διπλά) παρά εντός (1-2-1 στο Οφρύνιο), ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα. Ο Χρήστος Σαμαράς έχει αρκετες απουσίες ωστόσο βλεπει σιγα σιγά να επιστρεφουν οι τραυματίες όπως ο Κοντογιαννίδης. Οι στοιχηματικές αποδόσεις ωστόσο δίνουν μεγάλο προβάδισμα στον Αετό.

Τέλος ο ουραγός Εθνικός Αλεξανδρούπολης (3 βαθμοί), με μόλις 1 νίκη και 6 ήττες, θέλει τους πρώτους του βαθμούς εκτος Έβρου αφού έχει 4 ήττες σε ισάριθμα παιχνιδια , ώστε οι Εβρίτες να παραμείνουν ζωντανοί στην μάχη της παραμονής. Με αντίπαλο τον Αλέξανδρο (10 βαθμοί) στο Κιλκίς  του Εβρίτη πρωην διαιτητή Βασίλη Παμπορίδη, τα πραγματα δεν ειναι εύκολα ενω και τα προγνωστικά είναι εναντίον του. Η ομαδα του Κιλκίς εχει τις περισσοτερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (4 συνολικα) από τις οποίες τις 2 εντος έδρας (1-2-1 στο Κιλκίς). Ο Μιχάλης Φλώρος αντιμετωπίζει την απουσία του νεαρου Περικλή Καρακασιδη που ειναι τιμωρημένος ενω επιστρεφει ο τραυματίας γκολκίπερ Αρβανίτης.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στον Α’ Όμιλο της Γ’ Εθνικής και οι διαιτητές που έχουν οριστεί (όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 15:00 και όπως συμβαίνει έξι χρόνια τώρα θα έχετε απευθείας ενημέρωση από το ThrakiSportS):

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ- 1ος ΟΜΙΛΟΣ (8η αγωνιστική, Κυριακή 18/11, Ώρα 15:00)
ΑΕ Καλαμπακίου – Απόλλων Παραλιμνίου
Μιχούλιας, Σιανίδης, Μιχτατίδης (Μακεδονίας)

Αετός Ορφανού – Ασπίδα Ξάνθης
Στρατούδης (Έβρου), Γκιόση, Δανδανίδης (ΕΠΣ Θράκης)

Πανσερραϊκός – Νέστος Χρυσούπολης
Πουλικίδης, Τσακίρης, Παστιάδης (Δράμας)

Αλέξανδρος Κιλκίς – Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Τσιλίκας, Καμπερίδης, Καρασαββαίδης (Καβάλας)

Άρης Αβάτου – Ορφέας Ξάνθης
Μαρκόπουλος, Φραγιός, Χατζηβασιλείου (Μακεδονίας)

Κεραυνός Πέρνης – ΠΑΟ Κοσμίου
Τσοπουλίδης, Κηλικιώτης, Τζιβαρτζίδης (Ξάνθης)

Εθνικός Σιδηροκάστρου – Καβάλα
Μελτζανίδης, Παπαδάκης, Χριστοδούλου (Ημαθίας)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ